Srpanj 08, 2025, 23:27:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Easy Carbo - vasa iskustva  (Posjeta: 4815 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tibor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Easy Carbo - vasa iskustva
« u: Travanj 11, 2011, 15:19:50 poslijepodne »
Po raznim sajtovima sam procitao puno pohvala o Easy Carbo-u pa sam ga i ja od nedavno poceo koristiti u svom akvarijumu. Mogu reci da sam puno vise ocekivao nego sto sam dobio od njega. Neke biljke su zaista pocele da bujnije rastu, ali mi je mahovina skroz propala.Kakva su vasa iskustva u vezi koriscenja EC ?

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Easy Carbo - vasa iskustva
« Odgovori #1 u: Travanj 11, 2011, 22:07:43 poslijepodne »
Po raznim sajtovima sam procitao puno pohvala o Easy Carbo-u pa sam ga i ja od nedavno poceo koristiti u svom akvarijumu. Mogu reci da sam puno vise ocekivao nego sto sam dobio od njega. Neke biljke su zaista pocele da bujnije rastu, ali mi je mahovina skroz propala.Kakva su vasa iskustva u vezi koriscenja EC ?

Prema mom iskustvu EC nije baš najbolji za osjetljive biljke. Znaju listovi propadat.
Ali većina biljki počne puno bolje rasti nakon primjene EC i Profita.
Ja EC doziram svaki drugi dan i po pola preporučene mjerice upravo zbog propdadanja i mislim da sam našao optimalnu dozu...

Offline ZDmarinero

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
« Odgovori #2 u: Travanj 17, 2011, 22:48:41 poslijepodne »
moje iskustvo! bolje bilo kakav C02 nego easy carbo! naravno  i jeftinije...

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Travanj 17, 2011, 23:58:18 poslijepodne »
ali mi je mahovina skroz propala

a moja je zazelenila. siguran si da ima dosta ostalih elemenata?

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #4 u: Travanj 18, 2011, 03:05:16 prijepodne »
Imam samo dobra iskustva sa njim, nijedna biljka mi nije propala dok sam ga koristio,ni mahovine ni pogostemoni koji glase kao osjetljiviji na EC. Važno je naći optimalnu dozu i možda je bolje doziranje postepeno povečavati do preporučene ili one doze za koju vidiš da ti odgovara. Barem iz mog iskustva nije ga dobro stavljati netom prije gašenja akv. svijetla ili poslje gašenja ako se u akv. dodaje još i co2.

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Travanj 19, 2011, 15:42:27 poslijepodne »
Kripte kao i riccia je pogotovo osjetljiva na ec....bolje ti je mozda da napravis diy co2 ukoliko nemas mogucnosti da ide direktn oiz boce sa iglicastim ventiloom....ali ec ima i prednosti ..kada uradis overdose recimo kod koncaste alge...nestane veoma brzo...-)) koristis 2-3 dana,

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Svibanj 09, 2011, 13:42:12 poslijepodne »
I mahovina i ricia i crypte mi vrlo ljepo rastu uz redovnu upotrebu EC-a, štoviše ricia raste ko blentava, što se pak od crypti i mahovine ne može očekivati zbog njihovog prirodno sporog rasta, al definitivno ljepo rastu i izgledaju odlično. Koristim čak za 50% veću dozu od preporučene svakodnevne i sve ok. Bitno je kad se stavi (ja stavljam 3h nakon paljenja lampi, fotoperiod 10h, znači kad biljke najbolje fotosinteziraju ) i kakvi su ostali parametri (svjetlo, mikro, makro....)