Svibanj 04, 2025, 14:25:35 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Nerita puž  (Posjeta: 7947 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Bacho

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Nerita puž
« u: Travanj 07, 2011, 20:26:56 poslijepodne »
ima četri komada u svom akvariju uz 4 jabučara i helene i Tylomelania patriarchalis i Tylomelania sp Yellow.planiram još i Tylomelania orange kupit.e sad neki dan mi frend veli da hoče i on nekoliko nerita u svom akvariju,ALIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!! pazi sad.reko mu je netko u belugu da če mu Nerite pojest Helene.???????????????????????
ja več guglam i pitam se jel sam ja lud ili ko.pa ajd reko da se naprvim ludim pa da pitam i tu.to je puž koji jede pretežno sve vrste algi,izuzetno miroljubiv prema stalim stanovnicima akvarija,još ga i snimam sad pola sat i pitam se s čime bi on to pojeo uopče bilo kojeg puža

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Nerita puž
« Odgovori #1 u: Travanj 07, 2011, 20:35:45 poslijepodne »
Nije dobro formulirano,dakle neće nerita pojesti helenu niti nekog drugog puža,ali zato helena hoće pojesti sve druge puževe,jer one su tzv. "Snail Asassin" ili ti ubojice puževa,tj. pužojedi su.Naravno to ne znači da će odmah kod tebe potamaniti sve puževe,kod mene su helene tamanile jabučare,ramshorne,malayce,a bogami i nerite.Sad opet imam jednu neritu ali u akvariju bez helena.

Offline Bacho

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 07, 2011, 21:25:22 poslijepodne »
kak helena može pojest odraslog jabučara ili  Tylomelaniu koji naraste 10cm

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 07, 2011, 22:11:32 poslijepodne »
NIsma ni rekao da su bile odrasle,ali sam vidio kako zatuče jabučara starog 3 mjeseca koji je veći od nje,zavuče mu se ispod poklopca i onda ga ukeba,tako su mi par komada sredili,a malih preko 150 komada.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #4 u: Travanj 08, 2011, 12:20:17 poslijepodne »
ima četri komada u svom akvariju uz 4 jabučara i helene i Tylomelania patriarchalis i Tylomelania sp Yellow.planiram još i Tylomelania orange kupit.e sad neki dan mi frend veli da hoče i on nekoliko nerita u svom akvariju,ALIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!! pazi sad.reko mu je netko u belugu da če mu Nerite pojest Helene.???????????????????????
ja več guglam i pitam se jel sam ja lud ili ko.pa ajd reko da se naprvim ludim pa da pitam i tu.to je puž koji jede pretežno sve vrste algi,izuzetno miroljubiv prema stalim stanovnicima akvarija,još ga i snimam sad pola sat i pitam se s čime bi on to pojeo uopče bilo kojeg puža

Krivo shvaćeno, rekao sam da Helene vrlo moguće mogu pojesti Nerite.
Helene su kod mene pomlatile sve, pa čak i srednje velike jabučare. Ne znam ni sam kak, ali im se uvuku u rupu .. a kaj im unutra rade, to stvarno ne znam :)
Helene se ukopaju u pijesak, pa kad puž ili bilo što sitno naleti na njih one napadaju. Maznule su mi čak i par pandica.
Ljudi su velikom većinom oćima porazbacani po akvarijima, pa im je vjerojatno teško slušati i pamtiti kad im netko nešto prića :) , uglavnom dao sam mu savijet da to nije pametno!

LP
Saša
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Bacho

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 08, 2011, 13:28:09 poslijepodne »
ok bez ljutnje.ja sam razgovarao s čovjekom u sloveniji preko kojeg sam naručivao puževe.odgovor je bo s njegve strane kratak i jasan.u teoriji NE!!!!,ali i u praksi vrlo malo vjerovatno.proguglo sam sve i nigdje nisam našao neke točne podatke da helene baš tamane veče puževe od sebe.no najmanji problem mi je prebacit helen u drugi akvarij di nemam puževa i ostavit ove štetne da se malo namnože pa vratit helene natrag

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Travanj 08, 2011, 13:52:32 poslijepodne »
jedu strvine,ako kozica crkne,riba..ili pak ako ugiba,eto neki dan sam u ciklidnom vidio izranjavanu leptosomu koja je ugibala i na njoj helenu,pa naravno da helena nije lovila tu ribu vec ju je netko od predatora ili cak muzijak te vrste zatukao,riba je pala na dno a helena je to iskoristila posto su mesojedi pa i strvinari.
ali eto kod mene je takav slucaj da nerite nisu mogle dirat,velike su valjda..ne znam..a opet mozda ne diraju kad ih hranim svaki 3.dan sa svrdlastim puzicima,a oni su mali i laksi za ulovit ili sto vec?
Eto to je kod mene slucaj.
al kazem..vjerujem da bi pojeli i jabucara a i neritu ako su velike helene..zasto ne?osim ako je plijen fakat 5 puta veci.Nerite imaju izuzetno tvrd poklopac,jabucari su pak dosta brzi ali eto..ima slucajeva kako vidimo da su nagrabusili.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #7 u: Travanj 08, 2011, 16:50:24 poslijepodne »
Stvarno sam kazao u teoriji NE!!!!,ali i u praksi vrlo malo vjerovatno ali očitno onaj malo verovatno postoji u posebnim uslovima, a to jest ako su helene vrlo gladne i napadnu sve odjednom. Nikako si nemogu predstavljati da jedna ili dvije helene pojedu jabučara ili tylomelaniju koja je više nego 10 puta veča od helene.

Kao da bih lav pojeo slona. Kamo če strpat helena 10 puta veči plen nego što je sama.

Istina je da ne držim helene skupa sa tylomelanijami, jer kad tylomelanija izlegne malog pužiča bih brzo postao plen za helene.Ali zajedno sa helenama imam odrasle nerite i jabučare, ali to je u 600l akvariju i ima i jednih i drugih u njemu puno, i žive zajedno, kad tad nadžem koju kučicu ali sumnjam da je kriva helena.
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2011, 19:08:34 poslijepodne od noktopus »

Offline Bacho

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 08, 2011, 19:05:52 poslijepodne »
ja ih evo posmatram več par dana i jednostavno nevidim kako bi helena i na koji način sa onim svojim tuljcem mogla smazat odraslog puža ili nerite ove veličine koje su sad kod mene,jednostavno ne kužim.no ne uzrujavam se previše,mislim dali ste mi mislit.tak da razmišljam o tome da helene preselim na jedno jesec dana i vratim ih kad se namnože ovi mali pužiči

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #9 u: Travanj 09, 2011, 08:45:28 prijepodne »
Ne ljutim se ...  ;) 

Velim kad sam pustio helene, u akvariju je bila par nerita.. nakon pola sata Helene su bile u neritama. Dakako, radi se o mladim puževima, ali svejedno ih treba držati na oku.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Bacho

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 09, 2011, 09:23:39 prijepodne »
Ne ljutim se ...  ;)  

Velim kad sam pustio helene, u akvariju je bila par nerita.. nakon pola sata Helene su bile u neritama. Dakako, radi se o mladim puževima, ali svejedno ih treba držati na oku.

:up: :up: slažem se apsolutno.i da očito je on tebe krivo shvatio.ali imo je tolko čvrsti stav,da me skoro i uvjerio da če nerite pojest helene.čak mi je i sliku jednu poslo,ali to je helena pokušala pojest neritu,ali na slici očito vidljivo da je to za helene tih dimenzija bilo nemoguče,to je bio samo pokušaj.
ali ko što sam reko razmišljam da bi helene izvadio,čisto iz razloga da se namnože ovi mali pužiči(a to se množi brzinom svjetlosti)pa da ih onda vratim u raj lol  :D :D :D :D :D

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #11 u: Travanj 09, 2011, 10:05:00 prijepodne »
Carper,umjesto da prebacuješ helene mogo si odvojit nešto pužeka u teglu da se množe i ubacivat im da jedu!
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #12 u: Travanj 09, 2011, 11:32:03 prijepodne »
meni je fascinantno kad ubacim 10tak svrdlastih u akvarij i helene samo pocnu izlazit od svakud(a vecinu dotad ne vidim).I krenu prema svrdlastim i pocnu jest...kako ih samo nanjuse hehe..

Ako ostanem bez svrdlastih bome cu ih morat pocet hranit sa morskim puzicima kao i moj frend.
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 09, 2011, 11:57:01 prijepodne »
meni je fascinantno kad ubacim 10tak svrdlastih u akvarij i helene samo pocnu izlazit od svakud(a vecinu dotad ne vidim).I krenu prema svrdlastim i pocnu jest...kako ih samo nanjuse hehe..

Ako ostanem bez svrdlastih bome cu ih morat pocet hranit sa morskim puzicima kao i moj frend.

Ima ih kod mene za trampu  :D :D :D

Offline Bacho

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 09, 2011, 12:33:26 poslijepodne »
Carper,umjesto da prebacuješ helene mogo si odvojit nešto pužeka u teglu da se množe i ubacivat im da jedu!

ček ček,to nije loša ideja.znači  samo ubacim u teglu i to je to oni če se namnožit ili???????
jel trebam zatvorit s nečim teglu

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #15 u: Travanj 09, 2011, 12:57:34 poslijepodne »

Ima ih kod mene za trampu  :D :D :D

:D a da!rekao si mi..cuj,imam samo jedan akvarij gdje nisu helene,i tamo su mi svrdlasti pa ih po noci kupim.Ako ostanem bez,javim se tebi. :D
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline mark088

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #16 u: Travanj 09, 2011, 14:25:32 poslijepodne »
ček ček,to nije loša ideja.znači  samo ubacim u teglu i to je to oni če se namnožit ili???????
jel trebam zatvorit s nečim teglu

ja sam ih stavio u staklenu kuglu, stavio par kamencica malo kuge i mnoze se ko ludi, kugla kristalno cista, samo tu i tam ubacim malo hrane to je to.
poklopio sam s onim plasticnim za cde di ima mala rupa u sredini al nejdu van..

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #17 u: Travanj 09, 2011, 15:41:53 poslijepodne »
Moji imaju luksuznu garsonjeru od 5 litara.tegla od krastavaca,dole je šljunak,grana,i budući da nisam dobro isprala šljunak sad vrti neki mini filter,al njega ću izbacit.meni ne izlaze van,prominim litru vode svako par dana,ubacim im papice i nek pjevaju!e da i tegla stoji na prozoru čisto da imaju dan-noć.najjednostavnije rješenje uvjek imaš svježe papice!
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #18 u: Travanj 09, 2011, 16:22:16 poslijepodne »
a jeste za :-X rali prvobitni post. o čemu je na kraju riječ?

Offline Bacho

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Travanj 09, 2011, 16:50:39 poslijepodne »
a jeste za :-X rali prvobitni post. o čemu je na kraju riječ?

da ode offffffffffffffff u mp3
prvobitno je bilo jel su nerite kanibali,no do¨li smo do yaklju+ka da je krivo bilo shvačeno

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #20 u: Travanj 10, 2011, 10:41:26 prijepodne »
ja vec godinu i pol imam 4 nerite sa jedno 30 helena ni da bi prismrdile neritama to su gluposti da jedu nerite

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Travanj 10, 2011, 10:49:02 prijepodne »
ja vec godinu i pol imam 4 nerite sa jedno 30 helena ni da bi prismrdile neritama to su gluposti da jedu nerite

Glupost ili ne,meni su helene pojele neritu.

Offline dh99

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #22 u: Travanj 10, 2011, 16:24:01 poslijepodne »
Ja sam imao 5 helena i botiu u 25l (ne u isto vrijeme) i milon malih puževa, helene su nestale nakon par dana, botia je valjda bila vegetarijanka od 10 cm i tak sad ja ljepo nemam ni helene ni botiu, a puževa 2 milona.
A kad se samo sjetim koliko sam puževa podrobio po staklu....
Ali su mi zato kozice utamanile pandu.
I da, imam 2 otocinklusa koji su priljepljeni isljučivo na čistom dijelu stakla ili cuclaju kamenčić dimenzija 1x1 cm koji je naravno ispoliran ali nedaju se od tuda.

Algojed, pužojed, razni čistači i slično je po mom iskustvu i po iskustvu dosta članova ovdje vrlo relativna stvar.

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #23 u: Travanj 10, 2011, 22:54:44 poslijepodne »

[/quote]

Glupost ili ne,meni su helene pojele neritu.
[/quote]
ne vjerujem da su ti ju helene pojele jedino ako ti je krepala al zivu ne vjerujem
meni isto jedu kozice al krepane