ma,prljave komunjare,em su unistavali svoju bogatu povijest,gradjevine i "knjige"(kina je bila razvijenija od Europe u srednjem vijeku npr...kad su dosli u Japan npr,japanci su zivjeli u kolibama,kinezi su ih naucili lovit kitove, dali im pismo itd,bili su velik i najpoznatiji i najmocniji narod u Aziji..a i najnapredniji.Dok nisu dosle revoluciji(industrijska a tad su bili pod Englezima,pa komunisticka)i sve to su unistavali komunisti,naravno..pobili su puno ljudi kao i druge komunisticke zemlje..gade mi se
em to em nam truju djecu i nas sa fus kineskim stvarima,bojama na igrackama itd..
Ne kupujem made in chajna(kobasica).
Posto volim povijest,sa tog gledista ih izuzetno postujem(dakle narod) ali komunisti mi se gade,kao i cijela njihova politika ,ekonomija i tako dalje i tako dalje..
E plus sto volim njihovu kuhinju..dakle nije da mrzim Kineze lol
A eto imao sam frenda koji ovdje studira(e da! 97 su kinezi u hong kongu popizdili kad su se pripojili Kini nakon sto su Britanci otisli,pa zamisli da zivis normalno u jednom sistemu a sutradan Komunizam,to eto nisam znao ja sam konto da su sretni..ma churac su sretni koliko cujem)jedino sto imaju veci stupanj autonomije itd
Puno bi se tu dalo napisat al neda mi se na forumu a i mene uvijek netko krivo shvati pa da se ne natezem