Kolovoz 03, 2025, 00:53:48 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bolesna botia?  (Posjeta: 1056 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pink

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
bolesna botia?
« u: Kolovoz 21, 2005, 17:40:00 poslijepodne »
Imam botiu macracanthu staru oko 3 godine koja zadnjih oko mjesec dana upoće ne izlazi iz pećine, ne jede, povremeno provjerim jel uopće živa tako da ju doslovno istresem iz pećine a ona se momentalno uvuče natrag. Danas sam je istresla i izbacila pećinu iz akvarija a ona kao pomahnitala pliva po akvariju non stop. Nikad se nije tako ponašala. Uspjela sam primjetiti da joj je lijevo oko zamućeno, a desno je normalno bistro. Onda sam pregledala pećinu iznutra i učinilo mi se da nešto minijaturno plazi po njoj i to dosta brzo, ali kad sam pogledala ponovno nakon sata valjda je crklo na suhom. Dal ja to umišljam ili su u pitanju neki paraziti? Ona i dalje pliva ko pomahnitala i ne jede. Kolko će dugo živjeti tako i kako da joj pomognem? Neman digitalni fotić da uslikam i pokažem! Ako neko nešto zna, pomagajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kupujmo Hrvatsko! - pušimo lavandu!

Osijek/Hrvatska

Offline pink

• Punopravni član
bolesna botia?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2005, 19:06:00 poslijepodne »
Zar baš nitko ništa?

Osijek/Hrvatska

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
bolesna botia?
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2005, 20:23:00 poslijepodne »

time što si joj maknula pećinu sigurno joj nisi pomogla... ionako je pod stresom a sad si joj oduzela i omiljeno skrovište... ako sumnjaš na neke parazite, dezinficiraj pećinu (hipermanganom ili sl.), a vodu tretiraj nekim sredstvom protiv parazita...

da li je ta botia imala neku ribu u akvariju s kojom se družila a koje više nema? Ako je sama, možda da joj dobaviš još koju makrakantu...

držim fige!
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline mmart125

• Punopravni član
bolesna botia?
« Odgovori #3 u: Kolovoz 21, 2005, 21:16:00 poslijepodne »

Meni je isto tako bila bolesna, ubzarno disala, slabo jela i ostale ribe su se počele češati o boljke. POčeli su sei puževi množiti.

Ja sam napravila generalku, sve izvadila očistila, vratila nazad i ribice su se oporavile.

MOja se botia stalno druži sa monjerom i skupa spavaju u zaklonu.
skalar

Offline pink

• Punopravni član
bolesna botia?
« Odgovori #4 u: Kolovoz 22, 2005, 10:09:00 prijepodne »
Nikad baš nije bila previše druželjubiva, i dalje pliva ko sumanuta i ne jede ali se čini dobro osim tog mutnog oka. Druge ribe su ok. Akvarij je relativno nov, oko 2 mjeseca i nisam nedavno dodavala nove ribe. Koliko može živjeti bez hrane?

Osijek/Hrvatska

Offline Dona

• Novi član
  • *
bolesna botia?
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2005, 15:01:00 poslijepodne »

Čuj, čitala sam za botie da ih treba biti barem 3 u akvariju jer su to ribe koje su nesretne kad su usamljene. Ja sam kupila tri i dvije su mi uginule, sad je ova jedna isto više po pećinama, rijetko je vidim vani i čim prije ću joj nabaviti društvo, da bude opet vesela. Vole mrak i definitivno im treba skrivališta. Pravo da ti kažem, ni moje se nisu ubile od klopanja (tj. ja ih ne vidim da jedu), ali se broj puževa drastično smanjio. Možda jede nešto kad ti ne vidiš?

Offline pink

• Punopravni član
bolesna botia?
« Odgovori #6 u: Kolovoz 31, 2005, 08:09:00 prijepodne »
Nema brige, čudom je ozdravila. Jede, ne pretjerano, zavlači sena nemoguća mjesta tako da uvijek mislim da se zaglavila i ne može izać, a oko više nije mutno (izgleda da ju je neka druga ribau oko, al to je prošlo). Nadživjela je sve druge botie koje sujoš u cvijetu mladosti.

Osijek/Hrvatska