Kolovoz 04, 2025, 23:52:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoć - savjeti  (Posjeta: 2145 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DavidPET

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Pomoć - savjeti
« u: Travanj 03, 2011, 10:46:02 prijepodne »
Ovako akvarij ima jos 1 tjedan cikliranja zato se ocu dobro odluciti koje ribe staviti unutra .Akvarij ima 55 litara ,plodno tlo (zemlju), šljunak pravi , prave biljke , panj umjetni dobro prokuhan ,.....
eee sada trebam savjete .
KOJE ribe staviti unutra , i kakva je ta riba .
sta jos treba u akvarij ?
...
slike
« Zadnja izmjena: Travanj 12, 2011, 11:42:48 prijepodne od Renta »

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
Odg: POMOC-SAVJETI
« Odgovori #1 u: Travanj 03, 2011, 22:31:12 poslijepodne »
Ako  si nov u akvaristici ja ti predlažem gupije dok ti se akvarij ne ustabili.

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Travanj 03, 2011, 23:35:33 poslijepodne »
teško ti je dat savjet..moraš dat neku ideju koju si ti imao pa ti ljudi mogu reć jel to pametno ili nije..

Offline roobi

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #3 u: Travanj 04, 2011, 11:49:58 prijepodne »
Prvo izvadi umjetni i stavi pravi panj.
Koje bi ti htio ribice,napiši,pa ćemo ti preporučiti što može ili nemože.
  :up:

Offline DavidPET

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Travanj 04, 2011, 22:40:34 poslijepodne »
sta je bolje staviti  gupije ili molije ??? oboje su zuvorotke :D u cemu se razlikuju ??? .................... i oduvijek mi se sviđala riba oskar . koliki ona traba akvari skigurno nemam mjesta :/

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Travanj 04, 2011, 23:20:02 poslijepodne »
oskar neće ić u ovom slučaju...nikako...pa sad i moli i gupi kao što si rekao slične po tome što su živorotke, stvar je u tome koje ti se više sviđaju (moli su i veći dosta od gupija) mislim primjetno veći, meni su ljepši gupi (fizički) ali to je stvar ukusa..

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #6 u: Travanj 04, 2011, 23:44:21 poslijepodne »
Mollyji su ti biljojedi i ak' ih uzmeš akvarij će ti izgledati kao da imaš šarane unutra. ;) Platyji također vole grickati, no nisu toliko proždrljivi.
Guppy su savršeni za one koji vole da im svaka riba izgleda drugačije (osim ako nisu kupili jedan standard guppyja koji neće kižati s nekim drugima/ rijetkost u nas) ili endlere koji su nalik jedan drugom kao jaje jajetu. Uz endlere ti čak ni ne treba neka riba dna jer su oni posvuda i vole grickati algice. Ni guppy ni srodnici im endleri nisu jatašice i ne plivaju skladno (kao ni većina manjih ikrašica, osim kardinal tetri, pristella i sličnih).

Za čistače možeš uzeti puževe: 1 jabučara ili neritu, ili pak 10 planorbisa/ ramshornova, te naravno koze.

U vezi sveg drugog ti je najbolje provjeriti bazu riba i odlučiti koje ti se ribe najviše sviđaju (jer ovako možemo samo nagađati), te mogu li ići u tvoju litražu, i KADA (neke vrste traže stabilan akvarij, a tvoj će to postati tek za 3 mj.)

Offline DavidPET

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Travanj 05, 2011, 07:46:27 prijepodne »
Htijeo bi ribe koje su zabavne .... mislim  (zabavne)..... koje netrebaju posebne simulacije da se mrijeste . i koje se slazu ali or riba bez cistaca u akvariju cu imati onda izgleda samo guppie :D , a od cistada puza jabucara i onoga sto izgleda ko soic :D

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 05, 2011, 08:07:33 prijepodne »
Živorotke su onda za tebe najbolji izbor jer nemaju mrijestove nego okote. Sad sam odluči jesu li ti guppy ili endleri draži, platy ili švertovi (morat ćeš odlučiti između jednih ili drugih jer je moguće križanje u grupnom akvariju). Ne trebaju im nikakve dodatne stimulacije ribljim hormonima u obliku FFM-a i sličnih sredstava, bez brige. :) Uz njih ti je dovoljno najjeftinije sredstvo koje služi samo dekloriranju i ukljanjanju teških metala iz pipovače.  :up:

Što je "soić"?    :-[ Ili misliš na svrdlaste koji rahle podlogu ili na anentome koji su kanibalski puževi..?

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #9 u: Travanj 05, 2011, 08:47:38 prijepodne »
Iris, a da nije mozda somic? coryi???
ja bi stavila na tvom mjestu ili guppye ili enedlere, stavila bi jedno 5 corydorasa nanusa (mali somici cistaci), stavila bi planorbise (ramshorn) puzice i 1 jabucara i par kozica.
i maknula umjetni panj, stavila pravi i privezala par anubiasa (biljka) za njih. :up:
i cekas jedno mjesec i pol i stavis ribice.  :D (cini mi se jos jaaaako mutna voda, nije jos proces cikliranja zavrsio, nikako nemoj stavljat nakon tjedan dana ribice unutra da ne bi bilo R.I.P. ribice. mozes pricekati jos tjedan dana, ako je to 3 tjedna od startanja kompletnog akvarija i tad stavit unutra SAFE START-sredstvo koje sadrzi pozitivne bakterije pa ubrzava proces cikliranja. nakon toga pricekaj jos tjedana dana i ako ce se voda razbistriti, mozes polako naseljavat. ako je voda i dalje mutna, cekaj da se razbistri!  ;))
« Zadnja izmjena: Travanj 05, 2011, 08:52:27 prijepodne od Picek23 »
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 05, 2011, 09:13:38 prijepodne »
Iris, a da nije mozda somic? coryi???

:D Ma zvuči mi k'o neki žargonizam..  :D A i kakav je to somićasti puž?  :o A tko zna.. kakve sam sve do sada asocijacije imala i sama..

Offline DavidPET

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Travanj 05, 2011, 16:23:23 poslijepodne »
a nemogu se odluciti izmedu gupija i Platija .... a u akvarij stavljam ferropol 24, ferropol , aqua safe  i  nurtafin cycle. Jer to dobro ?
« Zadnja izmjena: Travanj 05, 2011, 20:36:37 poslijepodne od DavidPET »

Offline maxxx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
« Odgovori #12 u: Travanj 10, 2011, 22:18:59 poslijepodne »
guppye ti preporucam

Offline 90lman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #13 u: Travanj 12, 2011, 10:53:34 prijepodne »
sta je bolje staviti  gupije ili molije ??? oboje su zuvorotke :D u cemu se razlikuju ??? .................... i oduvijek mi se sviđala riba oskar . koliki ona traba akvari skigurno nemam mjesta :/
oskar po meni treba nekih 150l
nikola radic

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
Odg: Pomoć - savjeti
« Odgovori #14 u: Svibanj 11, 2011, 08:35:54 prijepodne »
Ja sam isto za guppije i mollyije, molly ce ti papati i alge ako budes imala, ali dobro pazi jer ako budes imala muzjake i zenke , te kad se pocnu radati malci, vrlo brzo akvarij postane tijesan.
Isto tako preporucujem corydorase ( somice) za dno , te algojede kineske (aymonere - znaju biti nasilni prema drugim ribama ,moji nisu) i sijamski - za koje kazu da su najbolji - tamane sve alge ali su i puno osjetljiviji, treba im nizi pH.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline 90lman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #15 u: Svibanj 11, 2011, 09:30:52 prijepodne »
a nemogu se odluciti izmedu gupija i Platija .... a u akvarij stavljam ferropol 24, ferropol , aqua safe  i  nurtafin cycle. Jer to dobro ?

gupike su ti vidno razigranije i inteligentnije a i manje zahtjevnr od platija
a jedini adut plattya je njegova boja

dajem glas za gupike
nikola radic