Srpanj 19, 2025, 19:03:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: par pitanja za iskusne ciklidase  (Posjeta: 894 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
par pitanja za iskusne ciklidase
« u: Ožujak 30, 2011, 21:30:23 poslijepodne »
Nedavno sam oformio novi akvarij s 3d stiropor pozadinom, ubacio nesto ribica (malawca) i nakon tjedan dana poceo sam primjecivati na pozadini da mi se stvaraju nekakve svjetlo smeckaste flekice. Kolko sam uspio izgooglati, ja bi reko da su to alge kremenjasice (dijatomeje). no nisam nasao sto ih stvara i kako se mogu suzbiti....
naletio sam negdje da im koristi disbalans nitrata i fosfata, no kad se ubije jedan, onda iskoci zelena neka.

kaj mi savjetujete da napravim?

u pitanju je rio 180, nekih 120L vode i 10 malih 3-4cm malawaca, i 3 velika ancistura
sada je unutra nova power glo 30W (s reflektorima) i u planu je marine glo 30W,  i 2000L/h stream pumpa.

i jos jedno pitanje, na povrsini mi se stvara film od protein-a, usmjerio sam i stream pumpu prema tome, ali nije bas da je uspjela razbiti. danas mi je dosla pumpa od 4000L/h pa cu vidjet jel ce biti kaj bolje. Uopce, zasto je los taj film? samo da onemoguci izmjenu co2 i o2 ili ima jos negativnosti?
« Zadnja izmjena: Ožujak 30, 2011, 21:45:44 poslijepodne od traxman »

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: par pitanja za iskusne ciklidase
« Odgovori #1 u: Ožujak 30, 2011, 21:52:17 poslijepodne »
1. normalna alga za nove akvarije..ja je imam iako je star..doduše jako malo je imam(a više mi se ona sviđa nego zelena),nerite ju obožavaju!!dakle spiči par nerita i nek glođu! :up:
2. o da..taj film imam i ja iako je akvarij star..ali stvori mi se baš za nekih 4-5 dana od mjenjanja vode...kažu da pomaže surface skimmer..i ja imam cirkulacijsku pumpu uperenu prema gore i ne pomaže da se razbije taj film...
p.s. iako imam Tanganyiku,imam unutra i biljaka(onoga što u tom jezeru i ima Valisneria ,Ceratophylum) tako da troše nitrate i fosfate da se ne zezam sa algama..
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline rokimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #2 u: Ožujak 30, 2011, 22:01:20 poslijepodne »
mene taj masni film isto zna izluditi! nekad nestane a nekad ga ima po površini! ribe hranim uvijek jednako.... i ne previše!
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Ožujak 30, 2011, 22:55:52 poslijepodne »
sve ti je napisao kolega Faber.. to ti je normalna pojava na pocetku pokretanja akvarija..  :) nakon nekog vremena se sama povuce i nestane, ali vjerujem da bi ju i cistaci mogli pokosit.. A mozemo li vidjeti taj akvarij, moze li koja slika? ;)

Offline Antimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #4 u: Ožujak 31, 2011, 07:48:13 prijepodne »
sve normalno za "mladi" akvarij,...

taj film pokupi tako da preko njega raširiš papirnatu maramicu