Kolovoz 13, 2025, 19:06:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kombinacije sa Skalarima  (Posjeta: 1056 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bacho

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Kombinacije sa Skalarima
« u: Ožujak 29, 2011, 21:16:02 poslijepodne »
evo da i ja ko friški akvarista(cca 2,5 mjeseca mokar) podjelim jedno iskustvo s vama koje bi bi moglo pomoč budučim,a vjerujem i nekim iskusnim akvaristima.
u akvariju  uz standardno čistače(ancistrus,corydorasi,sijamci i otocinclusi) imam i flame tetre 12kom i black tetre 6kom i naravno skalari 5kom.kako skalar glasi za proždrljivu ribu i riba koja brzo raste ja sam uočio da to nije tako,tojest  mramorni su su napredovali ajde i srebrni nešto sitno,dok crni(jednom se posebno veselim,krasne velike peraje ima,doslovce ko jarboli)nisu,ostali isti,a jedan je čak i zakržljo.black tetre su bile veče od njega,tojest prerasle su ga.naime u čem je problem.te black tetre su strašno napredovale u mjesec i pol.ribe hranim stvarno raznovrsno,od lističa,paleta,čistače tabletama spiruline,tubiflexi suhi i smrznuta hrana mix četri vrste,ono od larvi.promatrajuči par dana akvarij,uočen je problem zakržlalog skalara i slabog napretka istih.več neki možda pretpostavljaju,PROBLEM SU BLACK TETRE.one su se doslovce ponašale ko piranhe kod hranjenja,ono nešto suludo,a skalari se doslovce tu nisu mješali nego su kupili onu hranu sa strane,u centar gužve ni blizu,,čak ni smrznute larve ni crve što je za njih poslastica su izbjegavali u toj gužvi,a ove šakom i kapom sve po redu..problem je riješen expresno.pred mjesec dana sam presložio u stanu iznad kod buraza jedan 70l koji če mi bit ujedno i rasadnik i black tetre su instan prebačene u taj akvarij.
evo jedno novo i friško iskustvo za mene,a vjerujem da može pomoč svim novim,starim a i onima koji če tek postat akvaristi.
možda kod nekog te ribe fi+unkcioniraju zajedno,ali kod mene nisu

Offline aqua-cro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Kombinacije sa Skalarima
« Odgovori #1 u: Ožujak 29, 2011, 22:05:56 poslijepodne »
ja sam imao isto sličnu situaciju od 6 komada 3 su mi izrasla jako 15 + cm 2 su bila manja 10 cm a jedan je bio osto mali skroz nekih 6 cm

Offline Bacho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2011, 20:34:58 poslijepodne »
nažalost danas je uginuo ovaj zakržljali skalar.pokušavao sam ga hranit postrance i tubiflexe mu nudit više,no nije išlo :'( :'(

Offline silverdollar

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Svibanj 17, 2011, 21:47:46 poslijepodne »
kod mene opet skalari se ponasaju jako pohlepno za hranu sta god da ubacim u akvarij za papati oni su prvi i uvijek u centru zarista hrane, cak sam primjetio da tokom dana i bilje iz akvarija brste nevjerovatno
silver dollari su zakon ............