Srpanj 22, 2025, 13:05:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Leleipi - mogući mrijest  (Posjeta: 1070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Leleipi - mogući mrijest
« u: Ožujak 25, 2011, 02:03:44 prijepodne »
Imam jedan mali problem, koji me muci, vec neko vrijeme gledam u akvarij i vidim da jedan veci leleupi ganja manjeg, cini mi se da je taj manji, znaci manja zenkica, ali danas cijeli dan ih promatram po akvarij, zenkica je nasla rupu ispod kamena, iskopala zajedno sa muzjakom, stalno je zenka unutra, a muzjak brani teritorij i neda nijednoj ribi da se briblizi njihovom teritoriju.. Problem mi je to, sto su leleupiji zajedno sa malawcima, nisam razmisljao o tome da bi se mogli kod njih izmrijestiti, ali jos se nezna, mene to vuce kao na pocetak mrijesta, ali volio bi da mi pomognete oko toga, pa ako tko ima kakvog iskustva neka slobodno napise stogod, bio bih zahvalan..
Ako jest mrijest, nadam se nekako da cu ga uspjet spasiti.. Vidim da vec sada se brinu jedno za druge i tu rupu cuvaju, zenka kad izađe vanka bude u blizini, neide nikud od rupe, ali na njoj se vidi da ima malo napuhan trbuhcic i na spolnom organu ima nesto kao kad neka zenka izbacuje jajasca..  :rolleyes:

Pomagajte!

Ako grijesim, ako mrijest mozda i nije, nemojte zamjerit, javljat cu svaku promjenu!  -?
Hvala unaprijed!

Offline MI 2

• ex: snorky
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • uz Dubrovacku postojala je jos jedino Labinska rep
Odg: Leleipi - mogući mrijest
« Odgovori #1 u: Ožujak 25, 2011, 04:09:03 prijepodne »
pa po ovome sta si napisao sve mi djeluje kao mrijest.
if art is a crime my God forgive me

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #2 u: Ožujak 25, 2011, 07:53:41 prijepodne »
uparili se, biti če mladih

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Ožujak 25, 2011, 09:37:10 prijepodne »
a tako izgleda, ali jos cu vidjeti.. Pricekat cu neko vrijeme, pa ce mi se sve pokazati, jer ovako nevidim jajasca jer su skroz ispod kamena u rupi, a da kamen idem vaditi i gledati, morao bi citav akvarij okrenuti, pa cu radije pricekat.. A samo se nadam da ce prezivjeti.. :)
evo bas ih gledam, stalno su skupa, bas sam ih nahranio, malo su jeli i vratili se na svoj polozaj.. Nadajmo se dobrome!  ;)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Ožujak 26, 2011, 11:13:27 prijepodne »
ipak nista od ovog mrijesta, vidim da sad plivaju normalno po akvariju nisu vise u toj rupi, pa tako da mislim da nije nist uspjelo, iako su mozda izbacili jajasca, jer zenka je bila 2,3 dana u rupi i muzjak ju cao, a sad nije tamo nit se vraca, mislio sam da su se mozda premjestili negdje drugdje, pratio sam ih i nista, ali se nadam da ce vise srece bit drugi put..  :)

Offline MI 2

• ex: snorky
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • uz Dubrovacku postojala je jos jedino Labinska rep
« Odgovori #5 u: Ožujak 26, 2011, 11:17:09 prijepodne »
bice bice.samo ih trebas odvojiti same u neki aq (moze biti i malo manji od tog tvog) i pustit ih da oni sve srede.
if art is a crime my God forgive me

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Travanj 03, 2011, 17:13:59 poslijepodne »
evo opet da napisem nesto novo, opet se sada malo prije dogodio mrijest leleupia, muzjak i zenka iskopali rupu kraj kamena, zenka polozila par jajasaca na kamen, sve se vidjelo, ali nakon par minuta su ih pojeli i muzjak i zenka, sigurno i to propade.. :(
al sad vidim da se stvarno vole razmnozavat, pa se nadam da ce bit ubrzo jos koji, pa cu se bar pokusat i pripremit za njih..  :)