Kolovoz 09, 2025, 21:28:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem sa bettama  (Posjeta: 1066 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline z0x

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
Problem sa bettama
« u: Ožujak 24, 2011, 18:04:52 poslijepodne »
Pozdrav svima.

Pokušao sam napravit post u oglasnik ali nažalost nemam 35 postova  :nerv:

Uglavnom čitajuči raznorazne stranice vidio sam kako mnogi pišu da u akvarij sa muškom bettom mogu ubacit i 2-3 ženke i da neće bit problema, te da im omogučim da se mogu sakrivat od njega.
I tako kupio sam 2 ženke bette prije par dana i očito se mužjaku to nije svidilo.
Non stop se naganjaju po akvariju, te jutros sam primjetio da jednoj ženki fali komad repa ali i da je mužjaku repna peraja kao malo izgrickana.
U akvariju uz mušku bettu imam 5 neonki platija i pandu i sa njima nema problema.
Pa me sad zanima dali je moguče kako djelovat na nastalu situaciju, dali će se oni sami smiriti?

Drugi akvarij nažalost nemam da ih prebacim, pa ako stvari neće ići na bolje najrađe bi ih poklonio nekome u Splitu ko bi došao po njih dok je vrijeme, ali nemogu otvorit oglas  :punch:
Usput ako neko ima poklonit meni koju biljku-ribicu u zamjenu za bette welcome  :zagrljaj: ali nije uvijet bitno je da ih spasim ako se već nemože ništa napravit.

Ako je netko zainteresiran iz Splita ili okolice i ko bi došao na primu 3 nek mi ostavi br. mobitela na private i ja mu se javim. :zagrljaj:

Offline viky_16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Problem sa bettama
« Odgovori #1 u: Ožujak 24, 2011, 18:06:39 poslijepodne »
to je cesta greška, nikako mužjak nesmije ic sa ženkama! ženke međusobno mogu.Tako da sto prije makni ženke, mozeš ih bez beda u jednu teglu sada stavit s vodom iz aq, bit ce im bolje nego u aq s mužjakom gdje su pod stalnim stresom ;)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....