Srpanj 19, 2025, 23:23:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ulovit ancistruse kako  (Posjeta: 1018 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Robertb

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Ulovit ancistruse kako
« u: Ožujak 24, 2011, 09:41:58 prijepodne »
Pozdrav nisam siguran da li je ovo pravo mjesto za ovu temu, ako nije neka administrator popravi
Dakle moram rasformirati i prebaciti 350 l akvarijum u kojem imam maticne ancistruse i pokraj njih 40-50 mladih starih 7  do 21 dan
Prije sam to radio sa mrezicom ali mi se cini to mucenje riba, uplase se izbace bodlje kod skrga zapetljaju se u mrezicu i onda ih izvaditi iz mrezice = prava umjetnost ( dve mrezice sam vec izrezo da bi ih spasio )
Dodatni problem stvaraju njiohovi klnici koji i kada ih poklopis sa mrezicom ni ne trznu jer misle da su sigurni na staklu i nece u dubinu mrezice
Ako ima tko kakvu ideju kako to uredit ja bi bio duboko zahvalan a da ne bude muka za ribe i naravno za mene :)
HVALA na savjetu

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Ulovit ancistruse kako
« Odgovori #1 u: Ožujak 24, 2011, 10:04:03 prijepodne »
ja malce hvatam na dva naćina  jedan    obićno vise na  nekom kmenu  ili panju   uzmem   veću mrežu  polako podignem panj  podbacim  mrežu pod i sve izvadim iz vode     svi se odkaće od panja i  u mrežu  onda  kad ih prebacivam  zaronim ćitavu  mrežu pod vodu oni se sami izvuku iz mreže    ntreba ih istresat   sa suvog u vodu   ako znaš o ćemu govorim

drugi naćin   stavim  mrežicu  na dno  u nju ubacim krastavac  i za par minuta njih stotin se nakupi tu    ostalo prepuštam mašti

znaći najbitnije je kad ih istresaš iz mreže da ubaciš mrežu pod vodu  i oni sami se razbježe po kantama  , novim akvrijumima    vrećama za ribe i tako dalje
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Robertb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Ulovit ancistruse kako
« Odgovori #2 u: Ožujak 24, 2011, 11:33:24 prijepodne »
hmmm sa krastavcem nisam probao, kazes obican svjezi krastavac???
Zanimljivo
Kako to uredis sa velikima, stvarno kada sam ih lovio uvijek su se sa bodljama zapleli u mrezu......
Probat cu malo pokusno sa krastavcem jer iduci tjedan moram ih sve van polovit kako bi rasformirao akvarijum......