Pozdrav! Možda nije revolucionarna ideja ali funkcionira.Naime juwelovu pozadinu nisam htio fiksno zaljepiti za staklo akvarija jer čovjek se uvjek može predomisliti ali onda dolaze problemi sa skidanjem,ćišćenjem itd.Suprotno tvorničkim preporukama nabavio sam 2mil.staklo,30tak olovnih utega za ribolov,kavalitetni silikon i krenio u izradu.Unatoč mnogo skupljim verzijama pozadina osnovni "crni "juwel se pokazao odličnim rješenjem i izuzetno realističnom pozadinom koja dobije sve moguće nijanse smeđe,sivo-smeđe boje.Sredinu sam rješio pomoću ostataka jer me iritirala pravilna crta na spoju.Uzgon sam rješio već spomenutim olovnim utezima koje sam poredao uzduž donjeg dijela stakla i naravno dobro zaštitio silikonom te podmetnuvši pozadinu pod poprečno stakleno pojačanje koje svaki veći akvarij ima.Olovo plus poprečno staklo i pozadina ukopana u pijesku donjim dijelom stoji i ne odvaja se od stražnjeg stakla.Akvarij je Juwelov FRIZIRANI 120,pojačan visinom tako da su mjere 100x55 cm.U bilo kojem trenutku bez vađenja riba i bilja mogu izvaditi pozadinu te je vratiti ako želim.Uz ovo prilažem niz fotki koje govore više od riječi.