Svibanj 06, 2025, 14:23:22 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Problem s rasvjetom  (Posjeta: 1164 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bakterije

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Problem s rasvjetom
« u: Ožujak 22, 2011, 16:56:54 poslijepodne »
Neznam gdje da stavim temu, valjda moze ovdje. Zadnjih 2-3 mjeseca sve je dobro funkcioniralo, tek prije tjedan dana su pocele pregorjevati zarulje. Imam na jedan tajmer spojeno 5 grla, 5 zarulja, 2 su u jednom terariju a u ostalim terarijima po jedna. Jedan dan kupim nove zarulje i rade cijeli dan, sljedeci dan kad ih timer treba upaliti upale se 3 zarulje a 2 pregore, i uvijek iste pregorjevaju, a ove ostale rade. i tako je svaki put, kad stavim nove zarulje rade taj dan i eventualno sljedeci, ali pri paljenju pregore. Mislim da nije do zarulja, grla sam pregledao i sve dobro spojeno, pa imam osjecaj da je problem u timeru, jel previes toga spojeno na njega? Kako to srediti jer nema smisla kupovati svaki dan 2 zarulje, a nemogu sam dokuciti do cega je. Nadam se da netko zna u cemu je problem i kako ga rijesiti

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Problem s rasvjetom
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2011, 18:22:23 poslijepodne »
To ne bi mogao niko da ti odgovori......jedino da vidis koliko W poddrzava tajmer, ali mislim da ti je to ok.......

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2011, 18:49:34 poslijepodne »
To ne bi mogao niko da ti odgovori......jedino da vidis koliko W poddrzava tajmer, ali mislim da ti je to ok.......
Neznam koliku snagu podrzava timer, ali radio je par mjeseci normalno, nista nije pregorilo, meni je ovo cudno zato sto stalno iste zarulje pregore, a ove ostale rade, i zato sto je to sve prilikom paljenja pa pretpostavljam da je neka greska u timeru, ali opet da je greska u timeru, neki kratak spoj ili nesta ne bi sve sto je na timeru trebalo pregoriti

EDIT: pojma nemam koliko podrzava, ali sumnjam da je preopterecen posto je prije radio, no mozda i je. Ne pise nigdje na njemu koliko vidim. To je obican mehanicki timer http://www.interonica.com/media/catalog/timer-24h.jpg
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2011, 19:13:30 poslijepodne od bakterije »

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2011, 18:52:14 poslijepodne »
Uzmi neki drugi tajmer koliko da vidis sta ce se desiti......a sta pise koliko poddrzava W (snaga)?

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Ožujak 22, 2011, 19:25:33 poslijepodne »
Mislim da taj sa slike podržava do 1000W. Nemam blage veze o struji, ali sam i ja imao sličnih problema s određenim konfiguracijama. Rekli su mi da struja (napon i jakost) gradske mreže jako oscilira, pa je možda u tome dio problema. Bilo bi dobro da se javi neki strujić (banderaš  :D) da nam to objasni.

P.S. Možda da pitaš u Bla Bla (Lifestyle) podforumu, ima nekih akvarista koji se dobro kuže u struju.

Offline froginho

• opomenut, pa baniran
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Ožujak 22, 2011, 21:24:56 poslijepodne »
Kupi jos jedan timer i malo rastereti tu rasvjetu, podijeli na dva timera tu svu rasvjetu pa ces vidjet kaj se desava

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 22, 2011, 21:35:02 poslijepodne »
Kupi jos jedan timer i malo rastereti tu rasvjetu, podijeli na dva timera tu svu rasvjetu pa ces vidjet kaj se desava
Zasto, kod cure u stanu imam 3 zarulje, pumpu i jos nesta na istom timeru pa normalno radi, nista nije pregorilo, osim sto je timer nekad znao sam prebaciti sklopku pa cijelo vrijeme ne radi ili radi.
Mislim da taj sa slike podržava do 1000W. Nemam blage veze o struji, ali sam i ja imao sličnih problema s određenim konfiguracijama. Rekli su mi da struja (napon i jakost) gradske mreže jako oscilira, pa je možda u tome dio problema. Bilo bi dobro da se javi neki strujić (banderaš  :D) da nam to objasni.

P.S. Možda da pitaš u Bla Bla (Lifestyle) podforumu, ima nekih akvarista koji se dobro kuže u struju.
Je izmjenican napon oscilira, ugl. da je to problem onda bi mi sve elektricno u stanu bez neke zastite moglo izgoriti, do toga nije posto mi nista drugo nije u kvaru. I pregrijavanje nije, jedno grlo je keramicko drugo plasticno i isto. Mislim da je kvar neki u timeru, posto nije bilo prije tako. Probat cu s drugim

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 24, 2011, 09:40:02 prijepodne »
Danas ista stvar, molim moderatora neka prebaci temu u bla bla mozda tamo netko bude znao. Hvala

Offline bakterije

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 06, 2011, 18:33:03 poslijepodne »
Evo samo da vas obavijestim da je problem bio do timera, kad sam prebacio te zarulje direktno na produzivac i rucno gasio i palio nije pregorijevalo. Tako da je problem u timeru. Hvala svima na pomoci. I molim moderatora da zakljuca temu