Srpanj 24, 2025, 15:06:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Trudnoća  (Posjeta: 1788 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.google.com
Trudnoća
« u: Kolovoz 12, 2005, 12:45:00 poslijepodne »
Ženka platty je dvostruko deblja nego što je to uobičajeno. Vjerojatno je trudna. Zna li netko koliko vremena prođe od kada se primjeti trudnoća pa do poroda? I u koje doba dana se porađa? Navodno ribe rađaju samo ujutro.
Zagreb/Dubrava

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Trudnoća
« Odgovori #1 u: Kolovoz 12, 2005, 13:35:00 poslijepodne »
..to je nemoguće precizno reći,ali čim se uoče promjene u trbušnom predjelu,a želi se sačuvati potomstvo,ženku je potrebno izolirati od ostalih riba...porod(okot)se dešava neovisno u dobu dana,kada ženka nije uplašena ili u stresu...

Offline danen

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Trudnoća
« Odgovori #2 u: Kolovoz 12, 2005, 14:41:00 poslijepodne »
Da li ima problema ako riba bude duže u kotilici? Mislim kisik, rhana, skrivanje, spavanje, itd.
Zagreb/Dubrava

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Trudnoća
« Odgovori #3 u: Kolovoz 12, 2005, 15:24:00 poslijepodne »

Nebi trebala predugo biti u kotilici Dosta joj je velik stres to
pogotovo ako ti je ženka veća. Najbolje bi joj bio mali aku da nema
stresa ali....

Offline rogy

• Punopravni član
  • **
Trudnoća
« Odgovori #4 u: Kolovoz 13, 2005, 22:14:00 poslijepodne »

Koje sve imaš ribe u akvariju sa platijima? -ovisi i o tome koje još ribe imaš, ako imaš sam živorodne ribice, i (ili) neke mirnije koje nisu sklone proždiranju mlađi onda ti malci mogu opstati u akvariju ( naravno ako je jako gusto zasađen) Inače će ih i njihova mam rado popapati. Ja nisam baš ljubitelj tih rodilišta, ja bi na tvojem mjestu (ako imaš u akvariju s platijima još neke agresivne ribe) trudnu platicu odvojio u poseban akvarij (ako imaš mogućnosti i volju...) Uh, kaj sam se raspisal...Inače nikada nisam držao platye. Sretno ti bilo!!!
Igor

Offline Tanja :)

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Trudnoća
« Odgovori #5 u: Kolovoz 23, 2005, 14:56:00 poslijepodne »

ja sam imala uzgoj gupyja i to jako uspješan.nisam ih odvajala u rodilište jer kad sam to radila imala sam samo problema.a nit mi je akvarij nešt gusto zasađen(jedno dugo vrijeme nije imao niti jednu biljku pa je bilo puno ribca) pa mi svejedno dosta ribca preživi. a kote ti se u bilo koje doba dana ili noće. jednom mi se počela kotiti oko ponoći (prvi okot prije cca 2 godine) i ujutro sam došla neispavana na posao jer sam buljila prvo u mamu ribu a kasnije u male ribce-fasciniralo me to sve!!!!
dosadno mi je!
Travno/N.Zagreb

Offline tg-boy

• Novi član
  • *
Trudnoća
« Odgovori #6 u: Kolovoz 27, 2005, 23:20:00 poslijepodne »
dobro ti rogy kaže pogledaj koje ribe jedu mlade ili mogu pojesti s time da i neke kybkybynb plate mogu pojesti svoje mlade , ipak kotilica po meni nije nikakav izbor, bolje trava mahovina i slično , te uz obićnu hranu po koćenju obavezno mikro hrana
ako ti roditelji nisu mogli imati djece sigurno nećeš ni ti, sve je ostalo relativno

Offline korni

• Punopravni član
Trudnoća
« Odgovori #7 u: Kolovoz 28, 2005, 13:25:00 poslijepodne »
i meni je u pocetku bilo zanimljivo promatrati to radjanje novog zivota u staklenom jezercu. trudio sam se svim silama sacuvati male ribice, gustim biljem, kotilicom, malim akvarijem... no nakon povratka s godisnjeg sve su te male ribice ponarasle pa ih je prepun akvarij. zgodno to izgleda ali da ne bi doslo do prenapucenosti odlucih sve prepustiti prirodnom toku. nabavio sam nekoliko umjerenih predatora poput barbusa koji odrzavaju populaciju zivorotki na normalnoj razini. prezivljavaju samo najsposobnije i najsnaznije ribice. posve prirodan proces, kao i samo radjanje, hranjenje...
Zagreb