Lipanj 28, 2025, 01:37:59 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kako izaci na kraj sa divljom zmijom?  (Posjeta: 1658 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dipa

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kako izaci na kraj sa divljom zmijom?
« u: Ožujak 10, 2011, 07:19:34 prijepodne »
Pozdrav!

U nasem zoo centru u kojem radim nalazi se Boa Constrictor, koja je dosla poprilicno divlja i kolegica koja je radila prije godinu dana, nije se bavila bas s njomi bojala je se. Ja sam je par puta vadila van iz terarija, no onda je dosao jedan decko koji se kao kuzio u zmije i sa nekim stapom je pikao po njoj, ona je jadna pocela siktat i od onda je skroz "luda". Vise se uopce nemoze k njoj, cim se ruka stavi u terarij zaletava se, i iskreno malo je se bojim, a htjela bi joj pomoci. Zna se jednostavno zaletit na staklo. Osim toga problem je izvaditi je iz terarija jer je obicno omota strasno oko neceg i ne zeli se pustiti. Vec smo je mislili mjenjat za neku drugu zmiju. Ja osobno s vremenom sam na poslu sto se tice da bi mogla svaki dan visit oko nje i zabavljat se i nisam jer sisam pse pa nemam vremena. Svi je se boje. Jede uredno, presvlaci se, sve ok. Jos par gmazova kojih imamo (nema ih vise bas puno) svi su pitomi, bavimo se njima, pa kako i da ta nasa Boa stekne moje povjerenje???  -?
Jer iskreno, zao mi je jadne....

Offline DavidPET

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Odg: Kako izaci na kraj sa divljom zmijom?
« Odgovori #1 u: Ožujak 10, 2011, 07:26:22 prijepodne »
u osijeku ???  (   i oprosti neznam nisam bas upoznat sa zmijama znam o kameleonima imam ga :D i o ribicama nesto ako trebas pomoc  :(...) :D

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 10, 2011, 07:50:40 prijepodne »
evo..da stekne tvoje povjerenje..  :D  ... uzmi velike i debele rukavice... majcu dugih rukava ili jaknu,....kuku eventualno...  i vadi je van svaki dan... iz terarija izbaci to za što se može primit dok je hoćeš izvadit da joj to bude manji stres... pazi da te ne ugrize za lice...

nakon nekog vremena pretpostavljam da bi se trebala smirit...

nisi napisala koliko je velika/dugačka...?

bravo za dečka "sa štapom"  :D :D :D

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 10, 2011, 13:19:55 poslijepodne »
to sto matija kaze...

a mozes joj staviti u terarij na mjesta di se voli buksat svoju majicu koju si nosila cijeli dan (da ima tvoj miris, na koji se ona na taj nacin polako navikava i povezuje ga s domom/sigurnosti)...iako sam taj potez ti nece rijesiti njenu agresivnost, ali dugorocno moze pomoci u kombinaciji s hendlanjem...kad se malo smiri vadi je bez rukavica, i ako te ugrize nemoj je vraćati odma u terarij jer joj time pokazuješ da njen napad ima smisla i da će njime riješiti probleme i dobiti svoj mir...vrati je tek kad se smiri...

i da, jedino sto je zaista bitno da pazis su oči...di god dalje da ugrize nije strasno...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Ožujak 10, 2011, 14:14:28 poslijepodne »
to sto matija kaze...

...kad se malo smiri vadi je bez rukavica, i ako te ugrize nemoj je vraćati odma u terarij jer joj time pokazuješ da njen napad ima smisla i da će njime riješiti probleme i dobiti svoj mir...vrati je tek kad se smiri...

i da, jedino sto je zaista bitno da pazis su oči...di god dalje da ugrize nije strasno...

Polako s takvim savjetima dok ne vidimo koliko je velika zmija. Jednog prijatelja je za ručni zglob kresnula boa duga oko 2,5m, pa je završio s 12 šavova, injekcijom tetanusa i kurom antibiotika + longeta mjesec dana (bile su oštećene i krvne žile i ligamenti).
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2011, 18:34:21 poslijepodne od Nino G »

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 10, 2011, 15:09:56 poslijepodne »
ja pretpostavljam koja je to zmija..  :)  i trebala bi bit oko metra maksimalno.. ali ako nije...  :D

ako je odrasli primjerak u pitanju... osobno se nebih upuštao onda u nikakve egzibicije...  :D :D :D :D

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2011, 17:19:53 poslijepodne »
Polako s takvim savjetima dok ne vidimo koliko je velika zmija. Jednog prijatelja je za ručni zglob kresnula boa duga nešto ok 2,5m, pa je završio s 12 šavova, injekcijom tetanusa i kurom antibiotika + longeta mjesec dana (bile su oštećene i krvne žile i ligamenti).

naravno da moze napraviti stetu, ali sve se to zakrpa...oko malo teze...uostalom kad imas posla s bilo kojom zivotinjom, a pogotovo primitivnom, moras biti svjestan da te i najmirniji primjerak moze napasti bez ikakvog razloga...ako si curica u dusi (i tijelu), nemoj se igrati sa zmijama od 3 metra...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #7 u: Ožujak 10, 2011, 18:35:33 poslijepodne »
naravno da moze napraviti stetu, ali sve se to zakrpa...oko malo teze...uostalom kad imas posla s bilo kojom zivotinjom, a pogotovo primitivnom, moras biti svjestan da te i najmirniji primjerak moze napasti bez ikakvog razloga...ako si curica u dusi (i tijelu), nemoj se igrati sa zmijama od 3 metra...

Aaaa...hvala što si mi to objasnio.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #8 u: Ožujak 10, 2011, 19:32:41 poslijepodne »
joj njub...neću trošit tipkovnicu :D izjave su ono...Everest :D :D nisi ti vidio kaj radi takva zmija kad ugrize...

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 11, 2011, 05:08:04 prijepodne »
@nino: nema problema, znas i sam da sve stoji, jedina varijabla je:

ako si curica u dusi (i tijelu), nemoj se igrati sa zmijama od 3 metra...

@toncek: i moja baka misli da nisam stosta vidio... ;)

Offline dipa

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Ožujak 11, 2011, 07:42:48 prijepodne »
Koprivnica je u pitanju, da Matija  :). Ma da, ima malo preko metar, ne znam zadnji puta je bila toliko dok sam je mjerila.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 11, 2011, 08:00:51 prijepodne »
 :D :D vidio sam tu zver preko stakla preko nekoliko puta... izgleda ko tvrd orah...  :D :D :D

kako sam rekao i Domagoju.. treba počet radit sa njom.. inaće..kaj će te sa njom kad poraste? Sa tako ludima se ni Austin Stevens ne hvata u koštac..  :D :D :D

Offline zeleni piton

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Ožujak 11, 2011, 09:25:55 prijepodne »
svakodnevno handlanje i bit će ok

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #13 u: Ožujak 12, 2011, 00:52:57 prijepodne »
pa malo preko metra nije puno ^^

bolje se sad natezat s njom jer...kasnije nećeš moć XD

tak sam ja svog zmijca gnjavila dok jadan nije odustao :D

iss što bi ja danas sa Ice-om da je ostao lud kakav je bio O.o

spavala bi na hodniku, eto što  :D

p.s. Ninov zadnji komentar me bacio sa stolice :D:D:D