Svibanj 13, 2025, 05:21:04 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Ljepljenje večeg akvarija na dno a ne oko njega?  (Posjeta: 3641 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ljepljenje večeg akvarija na dno a ne oko njega?
« u: Ožujak 09, 2011, 17:55:56 poslijepodne »
Ima več godinu dana da nisam zaljepio nikakav tank (sampovi se ne računaju  :) ) i sad me več zbilja svrbe prsti  ;).
Našao sam lokaciju za novi ali mogu ga ljepiti samo na mjestu gdje če i stajati.
S obzirom da podloga nije idealna i da nemogu doči do zadnje stranice nema šanse da ga zaljepim oko dna nego samo na dno.
Sad me zanima jel ko ljepio veči akvari na dno? Svih 20+ koje sam ljepio uvijek su išli oko dna.
Kad razmislim ne vidim razlog zašto bi spoj oko dna bio jači nego na dno?
Jel ima ko kakvih iskustava?
BDV dimenzije bi bile 200*70*50 (d*š*v)
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline morino

• Punopravni član
Odg: Ljepljenje večeg akvarija na dno a ne oko njega?
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2011, 19:04:27 poslijepodne »
zbog načina na koji se silikon napreže ovako je na vlak
a onako ga reže na smik(ili kako već) ako sam se pravilno izrazio. :D

200*70*50 fina barica  :D

Offline kufalo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 59
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2011, 19:11:58 poslijepodne »
duzina je velika tu mesta nema za zezanje stavi dupli dno i zavrsis posao malo vise kosta ali sigurnije 

Offline bolek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2011, 19:13:04 poslijepodne »
Ja imam tako zaljepljen akvarij duzine 150 i nema nikakvih problema
I'm Normally Not a Praying Man, but If You're up There, Please save Me Superman

Offline kufalo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 59
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2011, 19:19:23 poslijepodne »

150-200cm nie isto,najbolja varjanta je dupli dno.

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #5 u: Ožujak 09, 2011, 20:30:26 poslijepodne »
nemora niti biti duplo dno nego samo ojacanja oko dna, tako da lijepis na dno i oko ojacanja na dnu.
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2011, 00:16:38 prijepodne od Strippy »
Split / Hrvatska

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2011, 00:03:12 prijepodne »
nemora niti biti duplo dno nego samo ojacanja oko dna, tako da lijepis na dno u oko ojacanja na dnu.

Baš tak!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #7 u: Ožujak 10, 2011, 02:39:26 prijepodne »

Također
tako lijepljen kornjačnjak i uredno podnosi zaletavanje granata s kopna ili kojeg drugog smjera.  :D

Koliko će biti debelo staklo? Mislim da je sasvim svejedno je li gori il' je doli dokle god silikon ima pristojnu prianjajuću površinu.

Moj mali biljni ima totalno čudno lijepljeno staklo: dno je u zraku 4mm a stranice su oko njega. Frendica fizičarka veli da tako djeluje kao dno i pojačanje 2 u 1. Hm... Ima svakakvih rješenja.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #8 u: Ožujak 10, 2011, 04:27:35 prijepodne »
Stavi Iris veci kamen na to odignuto dno,pa neka ti frendica fizicarka izracuna za koliko ce ti se ispraznit tank kad pukne dno

Kolega je dobro reko,radi se o vlaku i zbog toga se lijepi sastrane
Stvar je da mi nije jasno kako nemas mjesta za zalijepiti na taj nacin,daj to malo poslikaj da nam docaras

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #9 u: Ožujak 10, 2011, 10:26:16 prijepodne »
Stavi Iris veci kamen na to odignuto dno,pa neka ti frendica fizicarka izracuna za koliko ce ti se ispraznit tank kad pukne dno
Kolega je dobro reko,radi se o vlaku i zbog toga se lijepi sastrane

Ok Einstein, objasni zašto nije puk'o kad je bio pun kamenja...  :D Nemoj mi se sada igrati s prostorvremenom i teorijom relativnosti nad nečim što je isprobano i radi.  :devil:

"Vlak" ili "kadica" lijepljenje je pitanje prakse: jednostavno je ljepše vidjet kad je stranica stakla do kraja preko dna jer se silikon ne vidi na van.
Na te dimenzije definitivno treba staviti pojačanje i mislim da bi jedno poprečno na dno bilo sasvim dovoljno uz naravno ona vodoravna gore na duljim stranicama.

Offline RHEM

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #10 u: Ožujak 10, 2011, 18:32:32 poslijepodne »
ovdje bi ti idealno bilo zaljepit pojačanja na dno al tako da ih odmakneš za debljinu bočnih stanica ja sam jednom ljepio ovako kako ti misliš al je bilo za popi.... silikon bude toliko klizav i masan da te izludi

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 10, 2011, 19:02:35 poslijepodne »
Imam malo neobičnu viziju tog tanka  :).

Bit če to jako plitki tank, na dno ide 20cm ijeska a iznad njega 20 cm vode, onih 10 cm je osiguranje da ribe ne skaču van (možda bude i mrvica više vode ali max 25cm), spajam ga na postoječi sistem tak da ču smanjiti trošak na minimum ali i tak akvari, pijesak i rasvjeta če me doč oko 1000 e  :roll:. cirkulacije i pumpe imam.

U tank idu prvenstveno "brein i open brein" koralji, poludio sam za njima a u ovom tanku baš i nema mjesta za njih, fragovi i razna šila.

Debljina stakla če biti 10 mm, imam več tank sličnih dimenzija i sve štima.

Nemogu ga ljepiti oko dna jer nemogu doči do svih strana akvarija. Zatvoren mi je i odostraga i s ljeve i desne strane, a nemogu ga zaljepiti izvan prostora i unjeti unutra jer nema mjesta.
U planu jesu ojačanja i to na sve strane  :) . Prvo sam planirao sa zadnje strane zaljepiti okomito na dno a oko dna lajsnu 4 cm tak da dobijem L (to mogu zaljepiti ali punu visinu ne jer je strop kosi i imam taman kakvih 50-60 cm), isto takva lajsna ide i s ljeve i desne strane samo ne s prednje. Onda ljepim stranice akvarija. Nakon tog idu lajsne po dnu unutar akvarija sa sve četri strane i na vrh. Ako ga to neče držati neznam što hoče.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #12 u: Ožujak 10, 2011, 19:52:14 poslijepodne »
Evo moj prijedlog...

Zasto ne postavis prvo zadnju stranicu uza zid, i samo na nju prilijepis dno, bocne onda lijepis na dno i ne bi trebalo biti problema s njima jer su kratke, ili ako ostavis par mm mjesta viska onda i bocne zalijepis oko dna, a prednju skroz na kraju stavis kad je sve vec gotovo...

Iako ja na tvom mjestu uopce ne bi tako lijepio akvarij. Fino ga zalijepis vani i uguras u taj prostor nakon testiranja. Mora ici nutra ma koliko tijesno bilo, samo da nije pre siroki...
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2011, 19:55:29 poslijepodne od KEKE »

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 10, 2011, 21:09:53 poslijepodne »
Imam malo neobičnu viziju tog tanka  :).

Bit če to jako plitki tank, na dno ide 20cm ijeska a iznad njega 20 cm vode, onih 10 cm je osiguranje da ribe ne skaču van (možda bude i mrvica više vode ali max 25cm), spajam ga na postoječi sistem tak da ču smanjiti trošak na minimum ali i tak akvari, pijesak i rasvjeta če me doč oko 1000 e  :roll:. cirkulacije i pumpe imam.

U tank idu prvenstveno "brein i open brein" koralji, poludio sam za njima a u ovom tanku baš i nema mjesta za njih, fragovi i razna šila.

Debljina stakla če biti 10 mm, imam več tank sličnih dimenzija i sve štima.

Nemogu ga ljepiti oko dna jer nemogu doči do svih strana akvarija. Zatvoren mi je i odostraga i s ljeve i desne strane, a nemogu ga zaljepiti izvan prostora i unjeti unutra jer nema mjesta.
U planu jesu ojačanja i to na sve strane  :) . Prvo sam planirao sa zadnje strane zaljepiti okomito na dno a oko dna lajsnu 4 cm tak da dobijem L (to mogu zaljepiti ali punu visinu ne jer je strop kosi i imam taman kakvih 50-60 cm), isto takva lajsna ide i s ljeve i desne strane samo ne s prednje. Onda ljepim stranice akvarija. Nakon tog idu lajsne po dnu unutar akvarija sa sve četri strane i na vrh. Ako ga to neče držati neznam što hoče.
kutni škripci uđi u tank namjesti zazore i ljepi iznutra