@Njofra Eh da bas tako ja gledam i gledam vrste tarantula i mislim da uzet cu tu i tu, ali kao sto kazes ni u jednoj vrste tarantule nemozes naci sve one karakteristike koju bi pozelio da ima jedna vrsta. da i logicno je kao sto kazes da se ljudi odlucuju upravo zbog toga drzati sto vise vrsta.

Tako je i samnnom upravo zbog toga...ja zelim da mi se lista pozeljnih vrsta sužuje, ali naprotiv, lista onih koje bih volio imati samo se povecava.
Ljudi mi preporucuju te i te vrste...ovo sto govoris vidi li se cesto to sam bas i zelio pitat za ovu vrstu koju je toncek12 preporucio.
Ti sad kazes da plete mrezu pa ju se manje vidi. neznam razmisljam mozda je ta vrsta koju mi je on preporucio ok, jer je prekrasna.
Onda mi je acidorange preporucila aviculariu, e hebemu sad nakon sto mi je ona spomenula da ima i onih plave boje ja sam pogledao neke vrste avicularie i vidio naisao na vrstu geroldi koja je plave boje i izgleda doslovno kao da je neka plava neonka, kao da svijetli, onda ova vrtsa koju sam ja spomenuo, znaci Lampropelma violaceopes lijepa ali je agresivna, zatim si mi ti Njofra preporucio da vidim za ovu brachypelma i npr. ona ima sve odlike za nekog pocetnika, recimo poput mene, a uz to je i lijepa.
Potom neki ljudi su spominjali i laisidoru, ta me vrsta fascinira jer je naravno kao i sve osim sto je lijepa je ujedno među najvecim tarantulama, ako ne i najveca plus se ne skriva i cesto se vidi.
Ja budala bas zapeo za neku koja je plave ili tamnoplave boje, tih nijansi, a pak ove ostale bi zelio zbog njihovih karakteristika, velicine, zivotnog vijeka, itd...
I ajde mi ti Njofra ili bilo tko kaze sto sad kao zakljucak da izvucem iz svega toga?

Nema ga, treba zato imati jednom sto ih se vise moze.

Sad kad gledam ovaj Avicularia geroldi, izgleda doslovno kao da svijetli u mrak. Da li se cesto vidi i jeli agresivna to neznam, pa ako netko zna molim da odgovor!? Ista me stvar zanima za laisidoru.
Tu je toliko nedoumica tako da ni sam neznam odakle poceti. Nazalost neznam nijednu osobu koja drzi to i koja je iz mog grada pa da mogu poblize upoznati vrste tarantula, pa se onda moram zadovoljiti jedino tako da gledam pokoji primjerak grammostole rosee koji se ponekad nađe u kojem pet centru i razmisljati koju vrstu da uzmem.
hebemu al filozofiram, uzass.