Lipanj 26, 2025, 21:13:38 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Lampropelma violaceopes  (Posjeta: 4415 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Brandeburg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Lampropelma violaceopes
« u: Ožujak 07, 2011, 21:38:31 poslijepodne »
Pozdrav!,
Evo ja se dugo gledam da uzmem neki stvorenje koje je egzoticnije, raspitujem se o svakojakim zivotinjama, citam po netu i mastam da zasad imam bar nesto. Recesija je i to i treba love, na faxu sam tako da ne radim, i onda smjestaj zivotinje, predasude drugih o tome... Sve mi te stvari sužuju izbor zivotinje koju mogu drzati. Znaci opada mi mogucnost da drzim zivotinju u stanu, ali sad cu probati isfurati neko mjesto u podrumu za to.

Mislio sam od egzoticnijih nabavit zmiju, ali kao sto kazem ipak to dođe skupo ako ne radim. Ali dosao sam na ideju da pogledam za druge zivotinje koje mi se cine zanimljive, a koje su ekonomicnije od zmija i gustera...I za oko su mi zapele tarantule...
Obozavam zivotinje i biljke opcenito, ali gmazovi, vodozemci, pauci, kukci me posebno fasciniraju.
Kad sam prvi put prije dosta godina vidio da se tarantule drze i kao kucni ljubimci poezlio sam i ja to imati, ali naarvno stvarnost je drugacija. Sad to donekle pokusavam ostvarit.

Citao sam puno o tarantulama i vrstama tarantula na netu. Najdraza boja mi je tamnoplava i gledam i gledam da li postoji tarantula takve boje. A kad ono ugledam jednu takve boje, rijec je o Lampropelma violaceopes, arborealnoj vrsti tarantule. Čitao sam negdje da su malo agresivnije, itd.
Ta tarantula mi izgleda fenomenalno.
Pa ako je netko upoznat s tom vrstom ako mi moze reci malo detaljnije o njoj, onda ima li je u HR,...
Inace nisam sad ono skroz pocetnik, ali nisam nikad od pauka, vodozemaca,... neku egzoticnu vrstu, nego samo one iz nasih krajeva. Ako je ovo agresivnija vrsta, mislim pocetnik mozda i jesam , mozda je ovo sto cu reci lose, ali strah od paula nemam,
pa lijepo molim nekoga da mi opse sto je karakteristicno za Lampropelma violaceopes, kakvi uvjeti u terariju trebaju i sto je najvaznije da li je pauk koji je cesto sakriven u zemlju pa ga se rijetko kad vidi ili je aktivnija vrsta koju se cesce moze vidjeti i koja se toliko ne kopa?
Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.1

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Lampropelma violaceopes
« Odgovori #1 u: Ožujak 07, 2011, 21:45:13 poslijepodne »
Hehe..ima je u Hr ;) ..to je svakako vrlo lijep pauk...poluarborealna vrsta...znači da provodi vrijeme na tlu ili malo iznad tla sakrivena u mrežu... dosta agresivna vrsta, jako brza i otrovna, i iz iskustva je ne bi preporučio početniku.. ako voliš plavu boju onda je za tebe definitivno Chromatopelma cyaneopubescens ;)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Ožujak 07, 2011, 22:37:15 poslijepodne »
Ima i plavih Avicularia  :up:

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Ožujak 07, 2011, 23:29:20 poslijepodne »
ovu vrstu koju sam spomenuo zapeo sam za nju...prelijepa je...

@Toncek12 hvala na preporuci, vidim da je i ova vrsta prekrasna koju si preporucio ima i nijansi narancaste,   :up:
U svakom slucaju vise cu sad malo ici procitat o toj vrsti koju si mi preporucio, također zanimljiva vrsta.  :)

@acidorange da evo bas gledam vidio sam da postoje i plave i ljubicaste avicularie, također tnx na preporuci.  :up:

E sad toncek12 reci mi pod sto tocno mislis kad kazes da je agresivna i brza vrsta. vidim da i drugli ljudi to spominju za to vrstu.
Ali zasto je to onda uopce vazno, osim ako ja tu zivotinju ne mislim stavljat na ruku niti je dirat. Znaci uopce nemoram imati kontakta sa zivotinjom, naravno kad se cisti terarij treba je van premjestit, ali onda je samo premjestim s nekim kartonom i nema beda. Aj mi pls to malo pojasni!   ;)

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 08, 2011, 00:01:44 prijepodne »
Pa treba hraniti tarantulu,vlaziti terarij i skupljati ostatke hrane, a neke tarantule to nece mirno podnijeti. Taj pauk moze istrcati iz terarija prije nego sto i pomislis. A selidba nije nimalo jednostavna, ja se dobro pripremam prije seljenja Avicularia koje nisu agresivne, ali vole trcati i skakati. Pogledaj ove filmice pa ce ti biti jasnije www.google.com/m?client=ms-opera-mobile&channel=new&q=rob+lampropelma+violaceopes+rehousing&spell=1&ei=al91TfiuDY-J8APD9-PyAw&ved=0CAYQBSgA

Lampropelma je stvarno predivan pauk, ali ti savjetujemo da za pocetak krenes s nekim mirnijim dok se ne naviknes sto i kako treba s tarantulama ;)

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 08, 2011, 00:44:49 prijepodne »
upravo to što je navela acidorange..sa svim se slažem..ja imam nekoliko L.violaceopes i najveća mi je ženka od oko 10-12cm...nepredvidive su, to su histerični pauci koji kad se preplaše trče ko bezglavi.. kad im vadiš ostatke hrane pokazivat će zube jer prčkaš po njihovom teritoriju a kad ih seliš onda nastupa prava panika :D  

evo pogledaj ovaj video... ;)

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 08, 2011, 00:48:19 prijepodne »
Pa brza vrsta,...to je nešto što do neki dan nisam ni je baš shvačao,...jer svi su oni poprilično brzi.
Ali ipak ima brzih vrsta gdje je stvarno potreban oprez,...meni je neki dan prvi put pobjegao pauk,...xenesthis immanis.
Jednostavno nisam bio spreman na to,...pri špricanju sam bezbrižno sve radio kao kod ostalih....i valjda sam ga u špilji malo pošpricao,...izletio je brzinom munje preko moje ruke i šprice,....Naravno nisam mu dao da se izgubi iz vida i vratio sam ga brzo ali,...eto od sad imam to na umu i kod njega pazim čim otvaram terarij.
Pa eto uvjerio sam se da se treba pripremit dobro za neke vrste koje su i brze i agresivne i otrovne,...npr. poput poecilotheria.
Stvarno su neki opako brzi....i stvarno nije loše steć iskustvo na nekim mirnijim vrstama.
A i sa njima se nauči da paziti treba uvijek.
A ako se odlučiš na neku otrovniju i agresivniju vrstu,......opreza treba,...i poslušat svaki savijet....
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Ožujak 08, 2011, 01:04:24 prijepodne »
Dada na sad ove linkove koje ste mi dali zaprepastio sam se kojom je brzinom pobjegla, nepredvidiva zivotinja. Osim ako ima jak otrov pa me ugrize, moze slomit sebe i svoje udove.

E kad ste mi vas troje rekli ta svoja iskustva i kad ste mi poslali ove linkove sada vidim zasto je se bolje odlucit na mirniju vrstu.

Ljudi neznate kako vam zavidim na svim ovim tarantulama i ostalim zivotinjama koje imate...ja cu pokusat sto prije nabavit neku vrstu mirniju. ciljam na ovu sto mi je preporucio toncek12 ili na neke od avicularija koje je navela acidorange.
Kao sto sam napomenuo sad trenutno nemam mjesta i financijskih mogucnosti nazalost jer studiram, i nisam toliko vjest sa tarantulama ni egzoticnim zivotinjama opcenito.
kad se skupi neka lova i nađe smjestaj iz petnih stopa krecem u nabavku. :)

Poslusat cu vase savjete i onda evo ciljat cu na mirniju vrstu. :up:

« Zadnja izmjena: Ožujak 08, 2011, 01:23:32 prijepodne od Brandeburg »

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 08, 2011, 01:35:26 prijepodne »
Tonček ti je preporučio jednu od meni najljepših tarantula,....a i opčenito smatra se jako lijepom.
Sad,....zakaj svi teraristi imaju više paukova?????
Ja mislim da je razlog i to kaj u niti jednoj vrsti nemožeš nači sve,....da je lijepa,..da je mirna,..da je "vidljiva"
Ovaj tončekov prijedlog je prekrasan,jedan od najljepših paukova,...al ja kad vidim na slikama kako "frajer" oplete svaki terarij hehehe,...pa prestrašan je
I to je genijalno ako imaš više paukova,...al ak imaš jednog i sav se uplete poput njega il avicularia,...il možda jednog prekrasnog genijalnog M.balfouri koj če se zakopat,....e bem mu miša....
Meni je moj najdraži pauk brachypelma boehmei....... Nikad ,..ali nikad sakriven,prelijep,...kad prčkaš fino se pomakne da ne zapneš za njega :):):) :up:,...ma jednostavno predobar.
Opet od jedinke do jedinke su sigurno isto razlike,.....O ostalim Brachypelmama ti tonček more više reć,......dal su sve takve neznam
Ja bi je preporučio svakom početniku,...a kao što nije bez vraga da se svima preporuča rosea grammostola za početak,...
Ja je nemam i nije mi tak prekrasna ali ama baš svi je jako hvale,.....i vidi se i draga je i jede .....Pa eto kopaj i nešto češ nači
Inače izgled,.....Chromatopelma cyaneopubescens je prekrasan,...a sad kolko se vidi,....ehhhhh
Uzmeš još jednog kaj nije lijep a vidi se stalno,....:)...i tak to krene.hehehe

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Ožujak 08, 2011, 02:09:15 prijepodne »
@Njofra Eh da bas tako ja gledam i gledam vrste tarantula i mislim da uzet cu tu i tu, ali kao sto kazes ni u jednoj vrste tarantule nemozes naci sve one karakteristike koju bi pozelio da ima jedna vrsta. da i logicno je kao sto kazes da se ljudi odlucuju upravo zbog toga drzati sto vise vrsta. :D

Tako je i samnnom upravo zbog toga...ja zelim da mi se lista pozeljnih vrsta sužuje, ali naprotiv, lista onih koje bih volio imati samo se povecava.
Ljudi mi preporucuju te i te vrste...ovo sto govoris vidi li se cesto to sam bas i zelio pitat za ovu vrstu koju je toncek12 preporucio.
Ti sad kazes da plete mrezu pa ju se manje vidi. neznam razmisljam mozda je ta vrsta koju mi je on preporucio ok, jer je prekrasna.

Onda mi je acidorange preporucila aviculariu, e hebemu sad nakon sto mi je ona spomenula da ima i onih plave boje ja sam pogledao neke vrste avicularie i vidio naisao na vrstu geroldi koja je plave boje i izgleda doslovno kao da je neka plava neonka, kao da svijetli, onda ova vrtsa koju sam ja spomenuo, znaci Lampropelma violaceopes lijepa ali je agresivna, zatim si mi ti Njofra preporucio da vidim za ovu brachypelma i npr. ona ima sve odlike za nekog pocetnika, recimo poput mene, a uz to je i lijepa.

Potom neki ljudi su spominjali i laisidoru, ta me vrsta fascinira jer je naravno kao i sve osim sto je lijepa je ujedno među najvecim tarantulama, ako ne i najveca plus se ne skriva i cesto se vidi.
Ja budala bas zapeo za neku koja je plave ili tamnoplave boje, tih nijansi, a pak ove ostale bi zelio zbog njihovih karakteristika, velicine, zivotnog vijeka, itd...

I ajde mi ti Njofra ili bilo tko kaze sto sad kao zakljucak da izvucem iz svega toga?  :P
Nema ga, treba zato imati jednom sto ih se vise moze.  :D

Sad kad gledam ovaj Avicularia geroldi, izgleda doslovno kao da svijetli u mrak. Da li se cesto vidi i jeli agresivna to neznam, pa ako netko zna molim da odgovor!? Ista me stvar zanima za laisidoru.

Tu je toliko nedoumica tako da ni sam neznam odakle poceti. Nazalost neznam nijednu osobu koja drzi to i koja je iz mog grada pa da mogu poblize upoznati vrste tarantula, pa se onda moram zadovoljiti jedino tako da gledam pokoji primjerak grammostole rosee koji se ponekad nađe u kojem pet centru i razmisljati koju vrstu da uzmem.
hebemu al filozofiram, uzass.  :o
« Zadnja izmjena: Ožujak 08, 2011, 02:27:49 prijepodne od Brandeburg »

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 08, 2011, 04:54:30 prijepodne »
Ma ne filozofiraš,....u stvari razmišljaš zrelo i racionalno....ne brini....
Ma svaki je pauk dobar.......al stvarno ipak su i jako različiti....ja sam se začudio...
Avicularie......pa eto i Tonček ti puno može reć,...pa i acid.....Ja nemogu previše....ja imam samo jednu
Aviculariu purpureu.....
To je tako dobar pauk....predobar i predrag.....hehehe
Ja se možda čudno izražavam o njima....al ja to tako...jer ih volim
Neče nikud....premirna je....a eto nije plava al je nek ljubičasta.......pa ime govori....purpurna
A imaš avicularia versicolor,....prepreprekrasna...... a eto,..arborealne vrste....
Moraš odlučit hočeš penjača ili terestrijalnu tarantulu......
Da....Lasyodora nije nekaj prelijepa,..al eto vidi se stalno,.,.ok,..je,naraste velika,.....terarij,...bar 60x40x40 ipak je to pauk preko 20 pa i 25 cm.......pa eto....čitaj,mozgaj,..pa odluči hehehehehe
Ili onako,....kaj se ponudi,....uzmi prvo........ Ponekad je to dobro. Tonček ti je ponudio lijepu........Pa eto imaš o čem razmišljat....Al nemoj predugo....upoznaj se s ovim predobrim stvorenjima...-.

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 08, 2011, 05:00:32 prijepodne »
Ovo je avicularia......nije plava ali je ..........purpurea,,,
Predobra i jako mirna......a ostale....neznam....

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 08, 2011, 08:36:43 prijepodne »
Moram napomenuti da neke Avicularie izgledaju obicno, a tek kada ih osvjetlis pod odredjenim kutem, vidis da su zapravo predivnih boja.

Imala sam i ja purpureu, ali me razocarala. Zaplela se i jako rijetko sam ju vidjela. Kakva je tvoja, Njofra?

Trenutacno imam A.diversipes koji ima sare poput Psalmopoeusa na nogama. Pauk je stalno vidljiv, osim kada je pred presvlacenjem. I fascinira me sto trci za hranom dok su moji ostali Avici cekali da hrana dodje do njih.

Imala sam i A. sp. Peru purple i razmisljam ju opet nabaviti. To je jedna od vecih Avica i moj primjerak je stalno bio vidljiv posto mi se cini da nije bas bio neki pletac.

Sto se tice geroldi, vec dugo si ju zelim i planiram si nabaviti zenkicu ove godine. Navodno super pletu, ali stalno izlaze iz svoje mreze (za razliku od moje purpuree).

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 08, 2011, 09:48:35 prijepodne »
Da....Lasyodora nije nekaj prelijepa

grrrrrr  X-( , o ukusima se ne raspravlja ali i parahybana je predivan pauk, ne toliko dok su manje ali skroz odrasle su meni medju najljepsim paukovima i kad covjek vidi chromatopelmu mozda veli ahh plava, ahh narandjasta...a kad covjek vidi odraslu banu ostaje fasciniran puno duze ili pada na pod  :D

Mislim da bi tebi najvazniji kriterij za izbor pauka trebao bit da ga cesto mos vidjet i da je dosta aktivan. Eto npr. pogledaj si H lividum, prekrasan plavi pauk ali sta ti vrijedi kad ces ga vidjat 2 puta godisnje i to prednje nogice...to nikako nisu pauci za pocetnike, jer ne ispunjavaju njihove ambicije. Recimo meni najljepsi pauk je H maculata ali ona se zaplete u svoju mrežu i nemres ju vidjet. Takvi pauci su ti kad steknes malo iskustva i kad ces ih imat malo vise.

Avicularie po meni nisu takodjer za pocetnike, jer gotovo uvjek ispletu svoj tunel od paučine i vidis ih samo ko crnu sijenu, a i dosta manje narastu. Necu rec da su osjetljivije jer nekima uspjevaju bez problema.

Zapravo uzmi si sad nekog pauka kojeg ces vidjat, a kroz par mjeseci,godina ces ionako imat sve te vrste koje ti se svidjaju ( zato kazu da je teraristika crna strana)  :D
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 08, 2011, 10:06:26 prijepodne »
Chromatopelma cyaneopubescens je 90% vidljiva... plete velike mreže i vrijeme provodi na njima,često je u pokretu ;) i mislim da bi ti to bio najbolji izbor za početak... Brachypelme su lijepe ali malo dosadne :)

Lasiodora parahybana...fora pauk..pogotovo dok je malena,stalno kopa..što je veća to je tromija i postaje dosadna..ali je zanimljivo pratiti kako jede,jer jede puno i presclači se,raste vrlo brzo..

Grammostola rosea...neznam zašto al to je meni lijep pauk..al isto je premiran..ponekad odbijaju hranu i po nekoliko mjeseci..

Avicularie..to su jako lijepi pauci,ali kako ivborosa kaže ispletu tubu od paučine i sakriju se u nutra..a dok su manje često znaju ugibati...

traži po netu..ima nekih stranica sa jako puno različitih vrsta...opisanih,slika itd..trtaži.. :)

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Ožujak 08, 2011, 11:06:05 prijepodne »
Hvala svima ne preporukama, naravno ja mislim da nema lijepog ili ruznog pauka, svatko ima nekog koji mu je najljepsi. Kao sto je netko od vas rekao naizgled obican , a kad se osvijetli pod nekim jutem vidi se znaci njegova boja.
Evo znaci ljudi kazu da se moram odlucit za arborealnu ili terestrialnu. odlucio se ja da uzmem nrp. neku arborealnu vrstu mislim da cu biti prisiljen uzet retestrialnu, jer bas i nema za kupit terarija, bar ne ovdje kod mene koji idu u visinu za arborealne vrste...
Vidim i sam sam se uvjerio da su avicularie prekrasne, međutim vidim da svo govore da se malo vide. Kazem laisidora je za mene prekrsana i osim sto je prekrasna je i veca od vecine drugih tarantula. Ali kad bih se vec od nekog pauicnjaka odlucivao zbog velicine, onda bih razmatrao i opciju za p. imperatora, nije tarantula ali svejedno sam ga spomenuo.

Kao sto sam rekao volio bih neku s plavom bojom i da se cestp viđa, onu vrstu koju sam naveo u naslovu i sam sam se uvjerio da je ipak agresivna mozda za mene pocetnika, lijepe su avicularie plavih i ljubicastih boja, ali pletu mrezu ni ne vide se. onda mislim da bih se trebao odlucit za neku vrstu, kao sto je toncek rekao, znaci Chromatopelma cyaneopubescens, ima lijepu plavu boju i vidljiva je.

ja bih isao sad iz petnih stopa odmah u nabavku tog stvorenja, ali moji suukucani nezele ni psa, a kamoli jdnog pauka u kuci, pa cu morati isfurati neko mjesto u podrumu, mislim da mu je tamo jos i bolje nego u kuci, zato sto je mracno i hladnije, i imam osjecaj da bi pauk bio vise na miru nego da drzim u kuci. Eh sad imao sam terarij za arborealnu vrstu, ali on je vec zauzet s drugom zivotinjom.
Recesija ovo ono, sad se nema love, ni ne radim, jer studiram, al kad se skupi i kad nađem smjestaj idem u potraznju za paukom.
Sad neznam koliki su mi troskovi za pauka, evo pitao bih tonceka da uzimam npr. Chromatopelma cyaneopubescens koliko bi me otprilike doslo sve skupa s paukom (dobro cijena pauka varira o velicini pretpostavljam?
Sad pauk neznam koliko kosta, koje dimenzije, eh to sad neznam, grijac mislim da sam vidio neki 150 kn, treset 30kn...
pa molim da mi toncek ovako okvirno kazes ako znas cijenu.
I jos nesto...najvise cu ja mislim zajeba imati oko grijaca, i nisam toliko vjest u uređenju terarija, pogotovo egztoicnih vrsta, onda neznam di se treba stavit grijac itd.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 08, 2011, 12:15:08 poslijepodne »
Temperatura ne smije padati ispod 18 stupnjeva tako da ćeš morat provjerit kolko je u podrumu preko dana a kolko preko noći...a terarij za C.cyaneopubescens i nije baš velik pa ga možeš stavit u sobu... dimenzije koje zahtjeva su 30x30x30cm

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Ožujak 08, 2011, 13:06:03 poslijepodne »
Sve zavisi o temp. u  podrumu, ako je prehladno, najbolji je kabelski grijac koji se stavlja na zadnju stranu terarija. A ako je pak toplije, dovoljna ti je samo jedna zarulja. Iako bi bilo najbolje drzati ga u sobi. I ja sam student i kada sam nabavila prvog pauka, starci nisu htjeli ni cuti za njega, jos su mi prigovarali sto ga cijeli dan grijem stolnom lampom. Sada imam jednu cijelu sobu samo za njih i starce boli briga jer nikad ne ulaze tamo.

Cijene tarantula se krecu od 80ak kuna za male do 500kn (nekad i vise) za odrasle zenke. Terarij nije toliko veliki trosak, u oglasnicima ih se moze naci i vec od 100kn pa do 300kn (najbolje je da ili kupis od nekoga ili sam slozis). Ali ako ces uzimati malog  pauka, terarij ti nece trebati nekih godinu dana (mozda i vise, zavisi o vrsti i velicini pauka) i do tada ga mozes drzati u plasticnim posudicama (starci nece ni znati da ga imas  :D). Za terestijalne vrste treba biti 30cm visine (sirina i dubina moze biti od 30 do 50cm, ovisi o vrsti pauka), a za arborealne 35-40cm (dubina i sirina mogu biti 25-30cm). Zatim, terestrijalnima treba deblji sloj treseta, posudica s vodom i nekakvo skroviste (recimo duplja kakvog drveta, kokos ili kora drveta). Nisu bas dobri penjaci tako da im granje ni ne treba. Arborelcima je granje nuzno i mozes eventualno negdje pri vrhu ili pri dnu grane namontirati polovicu kokosa (iako nije potrebno, sami ce si isplesti skroviste), tanji sloj treseta i posudica s vodom. Umjesto granja mozes staviti i veci suplji komad drveta. Mozes ih kupiti u kakvom pet shopu ili (isplativija varijanta) skupiti u prirodi. Samo nemoj uzeti nista crnogoricno (zbog smole) ili oras. Naravno, prije stavljanja u terarij treba sve ili prepeci ili iskuhati ili dobro isprati vodom (recimo, vece granje koje ne stane u pecnicu).

Ako zelis vidljivog pauka, razmisli i o Brachypelmama. Meni osobno su dosadne naspram arborealaca (ne krecu se previse), ali su vecinom vidljive i relativno mirne (naravno, svaka jedinka je prica za sebe).

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Ožujak 08, 2011, 17:33:38 poslijepodne »
tnx toncek12 dimenzije i nisu velikih razmjera, super. :)

Evo vidim sad da bas i nije to toliko skupo drzanje tarantule naspram zmijama, gusterima, itd.

acidorange zahvaljujem na odgovoru. eh kad si spomenula da taj kabelski grijac stavljam na zadnju stranu terarija, pa sad neogu ni zamislit kako bi to trbalo staviti jer ni neznam kako taj grijac izgleda i kaoo bi to sve skupa stajalo i na kojoj udaljenoti da nemna stetnih posljedica za zivotnju. U podrumu zna biti onako svijezije i hladnije pa mislim da ce biti potreban takav kabelski grijac. A dali mozda treba i to a i zarulja zbog toga da dobiva od te zarulje simulitane UV zrake.
Dobro da si napmenula da treba u vodu skuhati ako neko drvo ili nesto uzmem iz prirode, to mi nije palo napamet. Pretpostavljam da onda i voda koju im se daje za pice treba biti destilirana ili odstajat vani 3 dana da se stvori zooplankton i makne klor iz vode. :up:

Offline matej04

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
  • Prvo Speci Pa Onda Reci
« Odgovori #19 u: Ožujak 08, 2011, 21:25:37 poslijepodne »
čisto informativno zanima me kakva je razlika u ponašanju N.Chromatus-a i G.Pulchre??i koji bi bio bolji prijedlog za prvog pauka?
inace obadvije tarantule su mi lijepe..

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Ožujak 08, 2011, 22:18:39 poslijepodne »
čisto informativno zanima me kakva je razlika u ponašanju N.Chromatus-a i G.Pulchre??i koji bi bio bolji prijedlog za prvog pauka?
inace obadvije tarantule su mi lijepe..

nema baš previše razlike...obadva su za početnika..jedino šta N.chromatus zna bacati dlake kad se osjeti ugroženo...baci i G.pulchra ali puno rijeđe.. :)

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 08, 2011, 22:31:46 poslijepodne »
Da....Lasyodora nije nekaj prelijepa

grrrrrr  X-( , o ukusima se ne raspravlja ali i parahybana je predivan pauk, ne toliko dok su manje ali skroz odrasle su meni medju najljepsim paukovima i kad covjek vidi chromatopelmu mozda veli ahh plava, ahh narandjasta...a kad covjek vidi odraslu banu ostaje fasciniran puno duze ili pada na pod  :D

Mislim da bi tebi najvazniji kriterij za izbor pauka trebao bit da ga cesto mos vidjet i da je dosta aktivan. Eto npr. pogledaj si H lividum, prekrasan plavi pauk ali sta ti vrijedi kad ces ga vidjat 2 puta godisnje i to prednje nogice...to nikako nisu pauci za pocetnike, jer ne ispunjavaju njihove ambicije. Recimo meni najljepsi pauk je H maculata ali ona se zaplete u svoju mrežu i nemres ju vidjet. Takvi pauci su ti kad steknes malo iskustva i kad ces ih imat malo vise.

Avicularie po meni nisu takodjer za pocetnike, jer gotovo uvjek ispletu svoj tunel od paučine i vidis ih samo ko crnu sijenu, a i dosta manje narastu. Necu rec da su osjetljivije jer nekima uspjevaju bez problema.

Zapravo uzmi si sad nekog pauka kojeg ces vidjat, a kroz par mjeseci,godina ces ionako imat sve te vrste koje ti se svidjaju ( zato kazu da je teraristika crna strana)  :D

Čemu takav ljuti smajli????
Pa sve je pitanje ukusa..... Kod mene je jedna od tvojih Lasyodora,...i ne kažem,..ok je pauk,...al naravno da se nemože svrstati među neke lijepe o kojima pričamo.
Sad,... da neko ima ukus da mu je to najljepši pauk,...pa dobro ok......ukusi su čudni.

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 08, 2011, 22:35:46 poslijepodne »
Moram napomenuti da neke Avicularie izgledaju obicno, a tek kada ih osvjetlis pod odredjenim kutem, vidis da su zapravo predivnih boja.

Imala sam i ja purpureu, ali me razocarala. Zaplela se i jako rijetko sam ju vidjela. Kakva je tvoja, Njofra?

Trenutacno imam A.diversipes koji ima sare poput Psalmopoeusa na nogama. Pauk je stalno vidljiv, osim kada je pred presvlacenjem. I fascinira me sto trci za hranom dok su moji ostali Avici cekali da hrana dodje do njih.

Imala sam i A. sp. Peru purple i razmisljam ju opet nabaviti. To je jedna od vecih Avica i moj primjerak je stalno bio vidljiv posto mi se cini da nije bas bio neki pletac.

Sto se tice geroldi, vec dugo si ju zelim i planiram si nabaviti zenkicu ove godine. Navodno super pletu, ali stalno izlaze iz svoje mreze (za razliku od moje purpuree).
Kaj se tiče boje,....nemože se uslikati koliko je u stvarnosti lijepo ofarbana.
A da se zaplete ,....je.......Dosta je sramežljiva,....al sviđa mi se pošto je stvarno jako mirna i dobra.....
Rekao sam već,.....teško je nač da su i lijepi i dobri i mirni i vidljivi......
Al kombinacije se daju napravit ;)

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 08, 2011, 22:40:19 poslijepodne »
De gustibus et coloribus non est disputandum. - O ukusima i bojama se ne raspravlja. Ukusi su različiti. ~ Augustus Faselius :) :) :up:

Offline matej04

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
  • Prvo Speci Pa Onda Reci
« Odgovori #24 u: Ožujak 08, 2011, 23:30:43 poslijepodne »
kad smo kod ukusa što kažete na P.Irmini-u za prvog paukića??
ne mislim ništa ozbiljno o kupnji pauka(bar ne u bližoj budućnosti)...