Lipanj 27, 2025, 13:52:06 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: nedoumica, kako, sto  (Posjeta: 1398 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brandeburg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
nedoumica, kako, sto
« u: Ožujak 05, 2011, 22:59:00 poslijepodne »
Pozdrav!
Ja se nisam jos ozbiljnije poceo bavit teraristikom, ali znam ponesto citajuci o tome na ovom forumu i na joj nekim mjestima, nego mi recite nesto....
Ako ja namjeravam ici uzimat npr pauka, recimo laisidoru il tako nesto, jeli blje prvo kupit jedno 100 komada dubija ili crvčaka i pustit da se malo razmnoze, ili da se hrana cim se kupi kupi i pauk i odmah mu se pocne davat ta hrana.
To pitam jer sto ako imam tih npr. 100 komada i kupim odmah cim prije pauka, mozda ce biti manja vjerojatnost da ce se ti kukci uspjesno namnozit, zbog toga jer ce ipak biti manje sanse da se uspjesno namnoze zbog toga ako neke od tih 100 primjeraka pocnem odvajat za hranu npr tog pauka, a među tim kukcima koje zelim odvojit za hranu mogu biti skotne zenke.
Pitanje je malo zbunjeno, neznam koliko ste me skuzili. :D
Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.1

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: nedoumica, kako, sto
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2011, 23:30:05 poslijepodne »
Mislim da sam ulovio poantu pitanja....

Ako ces uzimat jednog pauka cak ni netrebas uzgajat kukce jer paukovi jedu rijetko i malo...otprilike moš si racunat 1 do 2 žohara na tjedan u vremenu kad ce najvise jest. Mislim da u prosjeku to ispada i manje od 1 žohara na tjedan, dakle 48 žohara godišnje...cak i da jede 2 na tjedan to je stotinjak žohara a oni se razmnožavaju mnogo mnogo brže od toga
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2011, 23:40:10 poslijepodne »
Ako npr. jedan muzjak oplodi 10 zenki, a svaka zenka donese stotinu mladih na svijet, sto ti je potrebnije za rast kolonije? Sigurno neces pauka hraniti zenkama vec viskom muzjaka ili nimfama (tarantule vecinom jedu plijen koji nije veci od njihova tijela pa se na temelju toga i bira plijen).  

Bana je prozdrljiv pauk tako da ce vjerojatno stalno biti gladna, ali svejedno ju ne moras hraniti svaki dan. Tako da hranu slobodno mozes kupiti kad i pauka pa kad i ako usfali, nadokupis jos.

Obicno kada kupis prvog pauka, dobijes i nesto hrane uz njega ;)

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2011, 00:18:41 prijepodne »
Prvo zahvaljujem se na savjetima i odgovorima. :klap:
Ehh sad imam dvije nejasnoce. citirao sam.

Ako npr. jedan muzjak oplodi 10 zenki, a svaka zenka donese stotinu mladih na svijet, sto ti je potrebnije za rast kolonije? Sigurno neces pauka hraniti zenkama vec viskom muzjaka ili nimfama (tarantule vecinom jedu plijen koji nije veci od njihova tijela pa se na temelju toga i bira plijen).  

Ne razumijem dvije stvari sto je rekla acidorange. Evo citirao sam...pa kazes da necu hraniti pauke zenkama, naravno ne bi ni ja, ali pogotovo za mene, jednog zesceg pocetnika u teraristici je tesko prepoznati koja je jedinka muzjak, a koja zenka.
A drugo zasto si naglasila da tarantule jedu plijen koji je manji od njih, neznam zasto si to naglasila, jer je recimo vecina tarantula, a pogotovo laisidora je naravno podosta veca naravno od npr. jedne dubije, naravno izuzetak mlađe jedinke!?
Evo pa te molim da mi razjasnis te dvije stvari, a za ovu zadnju sto se time htio reci.  ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2011, 02:04:26 prijepodne od Brandeburg »

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2011, 00:30:54 prijepodne »
Prvo zahvaljujem se na savjetima i odgovorima. :klap:
Ehh sad imam dvije nejasnoce. citirao sam.

Ne razumijem dvije stvari sto je rekao acidorange. Evo citirao sam...pa kazes da necu hraniti pauke zenkama, naravno ne bi ni ja, ali pogotovo za mene, jednog zesceg pocetnika u teraristici je tesko prepoznati koja je jedinka muzjak, a koja zenka.
A drugo zasto si naglasio da tarantule jedu plijen koji je manji od njih, neznam zasto si to naglasio, jer je recimo vecina tarantula, a pogotovo laisidora je naravno podosta veca naravno od npr. jedne dubije, naravno izuzetak mlađe jedinke!?
Evo pa te molim da mi razjasnis te dvije stvari, a za ovu zadnju sto se time htio reci.  ;)
Za ovo prvo ti mogu pomoci ja,ali za drugo sacekaj acidorange.
Razlika izmedju polova kod zohara je ta sto muzijaci imaju razvijena krila,a zenke ne. Jako prosto :)
http://www.crotarantula.eu/hr/insects/blatta-lateralis/4-blatta-lateralis
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2011, 00:48:27 prijepodne od KLOKI95 »

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 06, 2011, 00:56:03 prijepodne »
Acidorange je djevojka ;)

Pa mogu pojesti i veći plijen,ali će se namučiti da ga savladaju ;) tako da je tarantulama poželjno davati plijen koji je manji od njihova tijela ili podjednake veličine...a u ostalom tako veliki plijen neće do kraja probaviti, ostavit će ga na pola pojedenog... i nakupit će se razni nametnici ako ne izvadiš na vrijeme van...

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Ožujak 06, 2011, 02:09:16 prijepodne »
KLOKI95 puno si mi pomogao, hvala razlika je i vise nego ocita. :)

Onda se izvinjavam korisnici acidorange, nisam obracao paznju na to. xD

toncek12 to mi je jasno sve, ali kad sam mislio na hranu mislio sam na ove klasicne kukce koji im se daju za hranu,a nijedan od tih kukaca nije ni priblizne velcine kao tarantula, zato i pitam zasto je to bila napominjala. ;)

« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2011, 03:15:02 prijepodne od Brandeburg »

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 06, 2011, 07:38:59 prijepodne »
Pretpostavljam da je to napomenula..jer vecina ljudi kupuje uglavnom mlade paukove, koji nemogu savladat odraslu dubiju..

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Ožujak 06, 2011, 08:25:11 prijepodne »
Velicinu hrane sam spomenula u slucaju da kupis malog pauka. Moze pauk pojesti i veci plijen od svoga tijela, ali, kao sto je Toncek rekao, ne pojede sve pa tako bacas hranu. Meni se jednom dogodilo da pauk nije ni pipnuo zohara jer je bio prevelik, ali se odmah bacio na posao kada sam mu dala manjeg :D

Nemoj me krivo shvatiti, ali sto se tice razlike u izgledu muzjaka i zenki, postoji Google ;)

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 06, 2011, 08:31:29 prijepodne »
Pretpostavljam da je to napomenula..jer vecina ljudi kupuje uglavnom mlade paukove, koji nemogu savladat odraslu dubiju..

hehe vjerojatno ima i takvih slučajeva da netko daje prevelike žohare kojih se pauk jednostavno prepadne i pobjegne pa se čude zašto neće da jede.. :D
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2011, 08:39:40 prijepodne od toncek12 »

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Ožujak 06, 2011, 13:20:24 poslijepodne »
@ acidorange, evo i ti i ljudi su sad objasnili pa sad znam o cemu je rijec. A sto se tice razlike između zenki i muzjaka zohara primjetio sam razliku.  ;)