Svibanj 13, 2025, 12:26:54 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Anketa

Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Da
25 (33.8%)
Ne
49 (66.2%)

Ukupno Glasova: 73

Autor Tema: Europska unija - Da/Ne?  (Posjeta: 12361 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Europska unija - Da/Ne?
« u: Ožujak 05, 2011, 01:06:25 prijepodne »
Ucenik sam drugog razreda gimnazije i danas smo na satu imali debatu o EU koju nastavljamo i sljedeci put.. U razredu nas ima 31, 28 ucenika je bilo protiv ulaska Hrvatske u EU. Osobno sam među tih 28.. Vecina mojih prijatelja je takoder protiv.. U nasoj skoli je takva situacija u gotovo svim razredima (od prvog do cetvrtog).. Jel to normalno? Mislim, zanimaju me misljenja ostalih građana posto je ovo samo raspon od 15 do 19 god. Skeptican sam oko sveg tog -?
Pa evo, ako imate zelje, volje, vremena slobodno glasujte a mozete ostavit i pokoji argument  :)
Hvala  :-[
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2011, 12:06:03 poslijepodne od Renta »
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Odg: Eurpska unija - Da/Ne?
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2011, 01:21:02 prijepodne »
Prije 10 godina bi odgovorila ne ali sad kažem da, čisto jer će meni osobno biti puno toga lakše. Ne vjerujem u neki veliki napredak niti neke velike promjene kad uđemo u EU.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2011, 01:26:48 prijepodne »
Ako je ovo Dentex stvarno točno, onda svaka čast mladima, izgleda da ćemo se moći osloniti na njih u budućnosti.
Čini se da su mlađe generacije lišene podaničkog mentaliteta i da se možemo nadati jednoj pametnijoj i ponosnijoj hrvatskoj. Samo tako i dalje - razmišljati vlastitom glavom. :122:
« Zadnja izmjena: Ožujak 05, 2011, 22:56:01 poslijepodne od Renta »

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 05, 2011, 01:34:23 prijepodne »

Ako je ovo Dentex stvarno točno, onda svaka čast mladima, izgleda da ćemo se moći osloniti na njih u budućnosti.
Čini se da su mlađe generacije lišene podaničkog kompleksa i da se možemo nadati jednoj pametnijom i ponosnijoj hrvatskoj. Samo tako i dalje - razmišljati vlastitom glavom. :122:

Je, i držim fige da referendum bude tek za dvije godine, ako moze jos koja vise nebi skodilo :D Zato sam i otvorio ovu temu, bilo bi ljepo kad bi oni koji glasuju u anketi ostavili i komentar tako da se vidi dob glasaca :)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Ožujak 05, 2011, 02:07:11 prijepodne »
Ja osobno ne znam ni jednu drzavu koja je bas bila super zadovoljna ulaskom u EU, normalno da guzice na vrhu se ne bune, a ko pita za ostale.

PA i sami Slovenci su rekli(narod), ne ove mrcine iz vrha politike, da od kad su u Uniji nije dobro. Mozda ima nekih stvari koje bi isle na bolje al koliko citam ima vise onih koje naginju na negativno.

Kaj se mi moramo molit Uniji? Da nas hoce onda bi oni zvali nas, a ne da se mi nasilu guramo njoj pod svaku cijenu.

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Ožujak 05, 2011, 08:03:05 prijepodne »
a gledajte kaj se tice EU npr. u sloveniji kako su usli u EU rokovi placanja usluga u svemu Prijevozu Trgovini Gospodarstvu i Gradevinarstvu su kad predas fakturu za posao koji odradis su 15 do 30 dana i nema placanja kad ko hoce ak kasnis idu uredno kamate i mislim da to dode kod nas da nebi doslo do propasti nekih tvornica i drugih djelatnosti  ( obrta ) gradevinarstva  a ne kako je kod nas izvrsis neku radnju i placaju kad hoceju i a ti drzavi moras podmirit sva potrazivanja od drzave kad drzavu briga za obrtnike i radnike a ne kuze da od nas zive i MUP i OSTALA   ....... mi ih financiramo a ako ne platimo eto kamate  mislim da bi nam svima nama malim obrtnikima i radnicima bilo bolje u EU i i po necemu gore rast cijena zivota itd. ali bi bile redovite place jednostavno treba donijet zakon o naplati usluga tj. rok isplate odradenog posla tak kak ima i drzava svoje potrazivanje rok 15 do 30 dana a ne ..........

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 05, 2011, 08:32:37 prijepodne »
ali za to nam netreba EU.. već par normalnih političara...

EU ima svoje prednosti..ali i svoje mane..  po meni problem je što naši političari žele uć u EU pod svaku cijenu... a to neće biti dobro... jedva smo izašli iz jedne unije...sad se oćemo naguzit za ulazak u drugu...

pričao sam sa kolegama iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Njemačke.. nisu baš zadovoljni...  ima dobrih stvari koje unija nudi... ali ne nudi ih bez razloga  :devil:
ovako smo pokradeni...a bojim se da bi mogli ostat apsolutno bez svega...

a što će bit kad uđemo? onda će veće zemlje napravit uniju u uniji da se odvoje od drugih država...?  :D

meni je fascinantno...da se prvo riješavaju pristupni pregovori..pa će tek onda bit referendum..i što ako narod kaže NE? onda ćemo imat novi referendum...dok ne kaže DA? 

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #7 u: Ožujak 05, 2011, 08:42:37 prijepodne »
Ne, jer sam 20 godina živio u tzv. EU i vidio sam iz prve ruke da nije nikome ništa dobro donjela.
-Najprije su porasle cijene, onda se snizile plače... ...

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 05, 2011, 08:47:44 prijepodne »
ali za to nam netreba EU.. već par normalnih političara...

EU ima svoje prednosti..ali i svoje mane..  po meni problem je što naši političari žele uć u EU pod svaku cijenu... a to neće biti dobro... jedva smo izašli iz jedne unije...sad se oćemo naguzit za ulazak u drugu...

pričao sam sa kolegama iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Njemačke.. nisu baš zadovoljni...  ima dobrih stvari koje unija nudi... ali ne nudi ih bez razloga  :devil:

a što će bit kad uđemo? onda će veće zemlje napravit uniju u uniji da se odvoje od drugih država...?  :D

meni je fascinantno...da se prvo riješavaju pristupni pregovori..pa će tek onda bit referendum..i što ako narod kaže NE? onda ćemo imat novi referendum...dok ne kaže DA? 

istina samo nam treba zakon za sve a ne nas male i ogorcene a tko ce to ucinit kad sve glavesine su uzimale i krale zato smo tu i gdje smo

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #9 u: Ožujak 05, 2011, 09:03:17 prijepodne »

A bez čega bi to još obični ljudi mogli ostati? Pa sve je već pobrala domaća banda X-(

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #10 u: Ožujak 05, 2011, 09:17:27 prijepodne »
Pa, bez plaza, otoka, i svih eventualno atraktivnih lokacija koje ce(mo) morati prodati kad nas jos malo izyebu i osiromase ne do kostiju nego do mlohave nam srži...

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 05, 2011, 09:34:28 prijepodne »
prvo kad uđemo u EU doći će nekoliko firmi kod nas i zaposliti ljude jer su im jeftinija radna snaga,
članovi uprave stranci hrvati radnici(nije to ništa loše ako su plaće ok)
nakon toga pokupovat će sve naše jer hrvati nemaju toliko love,
i onda će srbija ili netko s istoka u eu pa ćemo vidjeti seobu industrije na istok,
slično se već Njemcima dogodilo.

da ne pričam o tomu koliko je ljudi izginulo za ovu drzavu da bi bila samostalna a mi ju opet guramo u novu jugoslaviju gdje cemo biti
sitne ribe velikim igracima.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #12 u: Ožujak 05, 2011, 09:44:10 prijepodne »
Pa, bez plaza, otoka, i svih eventualno atraktivnih lokacija koje ce(mo) morati prodati kad nas jos malo izyebu i osiromase ne do kostiju nego do mlohave nam srži...

Pa ja to nisam ima ni dosad :) Tamo gdje sam imao vikendicu sada je sve ograđeno i ne možeš prdnut a da ne platiš. Parkiralište, ulaz na plažu. Za jahtu nisam imao, pa i nisam mogao do tih "atraktivnih lokacija"...I baš me briga hoće li yebat Johann ili Ivica. Ivica je već pokazao da hoće

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 05, 2011, 09:50:26 prijepodne »
prvo kad uđemo u EU doći će nekoliko firmi kod nas i zaposliti ljude jer su im jeftinija radna snaga,
i onda će srbija ili netko s istoka u eu pa ćemo vidjeti seobu industrije na istok,

da ne pričam o tomu koliko je ljudi izginulo za ovu drzavu da bi bila samostalna a mi ju opet guramo u novu jugoslaviju gdje cemo biti

morino, jako slicno razmisljamo ;)
po meni jedina dobra stvar oko ulaska u EU je to sta ce nasi politicari takvi kakvi jesu, ispraksirani krađom svoje države okrast i EU  :D :D

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 05, 2011, 09:57:14 prijepodne »

po meni jedina dobra stvar oko ulaska u EU je to sta ce nasi politicari takvi kakvi jesu, ispraksirani krađom svoje države okrast i EU  :D :D

šta misliš da ovi u eu nemaju prakse? :D

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 05, 2011, 10:04:20 prijepodne »
Izričito NE.

Samo razmislite, ako nas ovi naši domaći ljudi toliko kradu, smatraju ovcama koliko će se tek opterečivat s nama stranci iz drugih država? Apsolutno iskorištavanje i isisavanje love iz HR, to je naša budućnost u EU.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 05, 2011, 10:13:32 prijepodne »

pogledajte samo europske trg. lance u HR Billa Mercator Lidl Spar ima i ostalih palcanje dobavljacima 15 de 35 dana a kod nas tj. nasih trgovina po par mj. cak i do 6 mj. kam to vodi na takav nacin poslovanja kud u PROPAST nigdje drugdje zasto i mi mali nebi tako placali svima  Ini Trgovinama DRZAVI pa da vidimo kako bi oni živjeli i moje misljenje nam treba EU i netko  ko ce reci da smo svi isti kak za male tak i za one VELIKE .... pa da vidim dali se bi kitili i bogatili na nama malima

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #17 u: Ožujak 05, 2011, 10:17:10 prijepodne »
Ma kakva Eu...Udružimo se s Švicarskom :D

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #18 u: Ožujak 05, 2011, 10:26:27 prijepodne »
meni samo nije jasno kako se mogu trošit milijarde na pregovore, uskladbe zakona, resorno ministrarstvo, itd. a da se nije proveo referndum o ulasku u EU

slijedećeg sam mišljenja: Jadna ti je ta EU ako mi dođemo,...sve ćemo im razjebat,...

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #19 u: Ožujak 05, 2011, 10:27:56 prijepodne »
Nisam siguran da itko iz EU (osim možda iz Bugarske i Rumunjske) umije tako bolesno i otvoreno pljačkati kao HDZ ali i ova kvazi koalicija. Pa šta ako se firme prodaju i privatiziraju, sigurno neće biti po modelu HFP-a koji je blo glavno sjeme zla, a nisu li upravo ove preostale državne firme  gnijezdo najvećih pljački i glavna sisa za isisavanje love??

Par istinitih činjenica je da smo u svjetskom vrhu po nezaposlenosti, po visini poreza, po udjelu penzionera zatim među par država koje se ne mogu iskobeljati iz krize itd. itd...

Vezano za strance i kupovinu zemlje, nije li se naše tržište početkom prošle godine liberaliziralo i otvorilo za strano tržište tako da mogu već sada kupovati što žele!?

A netko je spomenuo industriju u HR, ma koju industriju ljudi moji pa sve je na koljenima!!

Može li gore? Vjerujem da može.
Može li bolje? Vjerujem da može ako se počisti kompletna politička scena i dođu mladi školovani ljudi, ekonomski, pravni i drugi stručnjaci
Za ili protiv EU? Ne znam ni sam

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #20 u: Ožujak 05, 2011, 10:31:00 prijepodne »
Kao i Karlo, ni sam ne znam sto je bolje, a sto losije... ali referendum ce proci.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #21 u: Ožujak 05, 2011, 10:36:43 prijepodne »
ne. talijani i ostala ekipa će doć i svu ribu polovit,uništit podmorje kompletno sa svojim kilometarskim kočama.  :down:

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 05, 2011, 10:50:48 prijepodne »

šta misliš da ovi u eu nemaju prakse? :D

ako oni imaju prakse, nasi imaju doktorat  :D

meni samo nije jasno kako se mogu trošit milijarde na pregovore, uskladbe zakona, resorno ministrarstvo, itd. a da se nije proveo referndum o ulasku u EU

to je meni fkt zanimljivo, u vrijeme krize oni se bave EU umjesto problemima u drzavi.. bas se pitam o cemu kosorica sad razmislja, o EU ili o prosvjedima i povlacenju?  -?

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 05, 2011, 11:11:13 prijepodne »
cuj ona vise nemoze raznisljat previse su rasmisljali kad su krali i upropastili nas pa im se sad zmesalo od toga pa bi bilo bolje da odu u Banjske Dvore na liječenje  nego u EU a mi da odemo u EU sa postenim ljudima i mislim da nam treba stranac jer kak vele nasi pradjedovi  da mi hrvati neznamo vodit drzavu jer smo jednom ju već uništili i pokrali a i ovu su ispraznili do kraja od prodaje do krađe treba nama jedan ban jelacic i matija gubec

Offline Dombe

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #24 u: Ožujak 05, 2011, 11:13:45 prijepodne »

abas se pitam o cemu kosorica sad razmislja, o EU ili o prosvjedima i povlacenju?  -?

Vjerovatno o Pahoru,pogotovo ako je sama doma. :D