Cek ja nisam bas skontao napravio bi jezero 70 000 litara a bunar ti ima 6-7 kubika vode? prvo sto bi onda punio 10 dana jezero, nepreporucavam ti jer ako ti se nesta desi i moras hitno mjenjati vodu... onda problemi, ali iskreno nije mi jasno to bas oko bunara, ja kada pustim vodu ima da curi 2 dana.....
I da kubik je 1000 litara da nije tu doslo do greske 
Da sta je tu cudno, imam malu vodovodnu mrezu unutar naselja gdje zivim sa rezervarom od 8 kubnih metara, sa kojeg se napaja 6 kuca i sa stalnim dotokom vode unutar rezervara. Plus imam bunar u kojes sada ima 6-7 kubika vode tokom susnog perioda minimalno 2 kubika. I u bunar dolazi voda non stop.
Pa ja mislim da niko nije u stanju ko ima vrtno jezerce da ga napuni za par dana imo zivi izvor vodovodnu mrezu, bunar sta god da ima kao izvor vode 10 000 litara a kamolio 70 000 litara ne moze napuniti preko dana. Treba mu vise dana. I da znam da je 70 kubika jes jednako 70 000 litara. A sa druge strane radi opterecavanja terena radio bi to i mozda duplo manje. Vidjet ce mo sta cu da odlucim.
Tako sta god da se desi turidt cu se da rijesim, u ostalom napraviti bilo kakvo vrtno jezerce nece biti jednostvan posao.
Akvarijum od 160 litara niko od nas nema tek tako u kuci kamolio jezerce i ja sam toga svjestan.
Ja bi svoje jezero radio sa HDPE folijom od 1,5 do 2 mm debljine. Nju sam naso u Beogradu i nije nesto pretjerano skupa. Pravio bi neku vrstu filtera ako u akvarijumu sa dosta dosta bio medija. Plus neki oblik i prirodnog filtera. A valjda kada se to sve zaciklira imat ce i svoj neki prirodni tok filtriranja. Tu sam otovoren za sve vrste predloga i savjeta.
Sto se tice samog rjesenja odvoda i dovoda, Odovod je Vargon kanalizaciona cijev precnika 110 mm i vodi pravo u potok, trenutno joj je svrha da odovdi vodu za drenazu, aa sada ce i jezerce.
A dovod vode sa jedne strane je rijesen crijevo i opdvrni slavinu, to je ovaj seoski vodov sto ja zovem. A druga strana sto se tice bunara. Jeste 10 komada Simens 110W solarnih panela polovnih naravno, i pumpa. Te nesto akumulatora. To je sad za sad samo na kamari ali trebam to da pospajam i rijesim upravljacku elektroniku. Tako da se jezero svaki dan puni sa svjezom vodom 2 do 3 kubna metra ili vise zavisno od kapaciteta bunara.
EE sad ne znaci da sam ja ovo sve pametno zamislio mozda ovo nece da funcionise, iz tog razloga sam se i pridruzio temi da vidim jeli ovo pametno ili nije. Ja mislim da sam dobro zamislio mozda i grijesim.