Cao.

Posto i ja imam aq od 54 l i isto sam se informirao oko biljaka riba i toga i mislim da ti mogu pomoci.
sto se tice podloge Treba se staviti hranjiva podloga (zemlja) ima i gotovih mjesavina u pet shopovima i na to podloga pijesak sljunak svejedno zavisi o ukusu sto se tice biljaka
-Anubias Barteri VAR. Nana
Ceratophyllum Demersum "Rogolist"
Ceratopteris Thalictroides
Echinodorusi
Egeria Densa "Vodena Kuga"
Hydrocotyle Leucocephala
Hygrophila Difformis
Hygrophila Polysperma "Limun"
Vallisneria Gigantea
To su te "pocetnicke" biljke (lake za odrzavanje ne traze neko posebno gnjojenje CO2 itd)
Sto se tice anubiasa on se postavlja na kamen ili panj i priveze da bi se korijenje ucvrstilo.
A ostalo se sadi u grupicama (ne mora se ali tako bar meni djeluje ljepse)
Ne znam da li si procitala prirucnik za pocetnike ja sam ga procitao jedno 3-4 puta i pomogao mi je
Sto se tice ribica vidim ima tu svega i svacega:
Crni molly kod te vrste bi trebalo da dominiraju zenke 3-1 (znaci 3 zenke 1 musko) a onjima mozes procitati u bazi riba
2 roskaste tetre?? neke roze boje ugl sve tetre male ribice ( npr.neonke crvenonosne,crne neon tetre...)su jatne ribice i treba ih drzati u jatu tako da te dvije svakako nisu sretne trebalo bi ih imati najmanje 10 da bi dosle do izrazaja.
2 udovice -svakako bi satavio jos 2-3
2 trihogastera ne znam oko te ribe nesto mnogo, i mislim da je 2 dovoljno Moozda kolege znaju vise
4 hokejke isto jatne i najbolje 10 ili vise.
i taj sa crvenim repom je Bikolor ja mislim

povelik bude za tu litrazu i zna biti agresivan svakako bih ga zamijenio za ancistrusa.
Ako zelis da promijenis ribe :
Ako se zelis bazirati na manje ribe :
-neonke ili hokejke ovisi o ukusu 10-15
par guppija ili platija 5 komada
cistaci:otocinclus 5 kom
corydoras 6 kom
Ako zelis nesto vece (nije neka ogromna razlika u velicini)
Barbusi tetrazone 10 kom
ancistrus 1-2 kom (m+ž)
corydoras panda 6 kom
Eto ako sam sta pogrijesio neka me isprave ovi dole

i sorry ali volim opširno da pisem