Srpanj 27, 2025, 14:30:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Anketa

pommoc pri uredjenju akvarija za malawi ciklide

hranjenje mladih malawaca
1 (33.3%)
odrzavanje malawi akvarija
2 (66.7%)

Ukupno Glasova: 3

Autor Tema: malawi ciklidi pomoc  (Posjeta: 1070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hrhonda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
malawi ciklidi pomoc
« u: Ožujak 03, 2011, 21:56:37 poslijepodne »
pozdrav svima iz Osijeka! prvi puta imam akvarij i ribice tako da ce mi koristiti svaki savjet iskusnijih!
Evo ovako , nabavio sam juwel rio 125 koji ciklira nekih 20-ak dana. Podloga je kvarcni pijesak, pozadina od prirodnog granita u lomu, drvo loze ispred, jedan ravni komad kamena na sredini (radi mrijesta), dvije biljke (vidi sliku). Nakon ulijevanja vode prvi dan ulio sam aqua safe i nakon dva tri dana tekućinu s bakterijama. Temperatura akvarija je 26 celzijusa. Nakon 15 dana stavio sam prve stanare, jednog ancistrusa (crni sa smečkastim točkicama 4-5 cm), jednog plectosomusa (sivog) i jednog mastacembelus circumcinctus (oko njega trebam najviše savjeta jer ne znam ništa o njemu, kupio sam ga uz nagovor prodavača). Oni su u akvariju već 5 dana. Stanje je za sada odlično osim puževa koje sam unio sa biljkama i smetaju mi. Ciklidi mi stižu za 10 dana i to sljedeći: labidochromis caerules- žuti (4kom), pseudotropheus demasoni (4kom) i pseudotropheus sp mbamba (4kom), na moj zahtjev doći će vrlo mladi navodno tako demasoni neće dirati ostale sustanare. Od hrane sam pripremio nutrafin max cichlid sinking granules, jbl grana cichlid (mini granulat), tetra natura algae mix (gel) i za ribe dna nutrafin max sinking food tablets, tetra tabimin fas sinking food. Najviše pomoći i savjeta bi mi koristilo oko:
1. ishrana mladih ciklida (koliko često, koja količina i koja hrana)
2. održavanje akvarija, filtera i promjena vode (koje filtere mijenjati i koliko često, koliko često mijenjati vodu)
3. kako će ciklidi reagirati na masacembelus circumcinctusa i on na njih
4. da li sam izabrao dobre ribe
5. održavanje dna (kvarcni pijesak).

Unaprijed hvala svima i nadam se da će vaši savjeti pomoći meni kao i budućim novim akvaristima (prilažem slike)