Srpanj 21, 2025, 17:23:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest - Mužjak pojeo sva jajašca  (Posjeta: 1306 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline semiliner

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Mrijest - Mužjak pojeo sva jajašca
« u: Ožujak 01, 2011, 17:47:53 poslijepodne »
Pozdrav!

Moj bettan crowntail je napokon narastao i odlučio sam ga spariti (valjda je to dobar izraz) sa VT ženkicom koja je već dvaput imala bebače sa VT bettanom kojeg više nema. No, problem je taj što je mrijest ovo dvoje bio jako čudan, on je napravio najjadnije gnijezdo ikada, ona je kupila sva jaja s dna i stavljala ih gore, i on je bio taj koji bi se nakon njihovog omotavanja ukočio, ne i ona. No dobro, sve je na kraju ok prošlo, mrijest se dogodio sinoć i jutros dođem vidjeti jaja, nijednog jedinog jaja, nigdje. A njegov izmet je mali i bijeli, točno kao jaja.

Jel postoji neki način da spriječim to da on pojede svoje bebe preko noći? Jel ima neki razlog zašto to radi? I kada opet smijem probati s njihovim mrijestom?

Hvala vam!

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Odg: Mrijest - Mužjak pojeo sva jajašca
« Odgovori #1 u: Ožujak 01, 2011, 17:58:10 poslijepodne »
Pa vjerojatno dečko nije znao pto bi trebao raditi ili nije dobro kondicioniran a je malo ogladnio.. Ali nita strapno i nenormalno se nije desilo,zabrini se kad i zapitaj se kaj ćeš kad on to napravi 3-4 put..
2 tjedna minimalno neka prođe da se ženkica oporavi i razvije nova jajašca i dobro ih hrani za to vrijeme .više puta dnevno jer moraju biti siti ,zdravi i puni enerhije za mrijest. To je napor za obje ribe.
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline semiliner

• Novi član
  • *
Odg: Mrijest - Mužjak pojeo sva jajašca
« Odgovori #2 u: Ožujak 16, 2011, 13:36:15 poslijepodne »
Ponovio sam mrijest (isti par)

Ovaj put nije 2 dana jeo jaja a treći dan (zapravo noć) je prepolovio broj jajašaca. Onda su sva jajašca popadala na pod, on ih uopće nije dizao, ili ih u najboljem slučaju uzme nekoliko u usta i pljune natrag na dno. Dok su jaja bila dole, upljesnjivila su se. Uzeo sam par tih jajašaca i premjestio sam ih u malu staklenu posudicu promjera 10cm a visine 5cm. Tamo su se još neka jaja upljesnjivila pa sam i njih izvadio i ostala su dva koja su se jučer i izlegla. Tu posudicu držim na radijatoru (ne direktno da se ne pregriju nego povrh jedne plastične posudice). Malci se čine aktivnima (malo taknem posudicu pa odmah plivaju kojih 10sec i opet se umire).

Što da sada radim da ta dva malca prežive? Sa špricom sam im jednom izmjenio trećinu vode i dodao listiće biljke radi infuzorija. Još kakav savjet? Strah me micati ih ikuda da ih šok ne ubije :/