Srpanj 21, 2025, 04:50:20 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novorođeni gupiji u malom akvariju  (Posjeta: 1330 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ruggy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Novorođeni gupiji u malom akvariju
« u: Kolovoz 03, 2005, 23:41:00 poslijepodne »

Bio sam na moru 2 tjedna i mali akvarij koji služi malim gupijima i platijama je doslovce umro ! Nasao sam pomor od 30 malih a samo 10 je prezivjelo. Voda mutna, smrdi k'o u priči...Ne znam uzrok ovakvog debakla. Bilo je cca 45 ribica (ali fakat jako malih)

Pitanje :

Da li je potrebno novorođenim gupijima uređivati akvarij ili je dovoljno imati goli akvarij bez šljunka i bilja, a kad narastu samo ih fino prebaciti u veliki ?! Jel' to neki bed ? Ovo je bilo fakat brutalno.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #1 u: Kolovoz 04, 2005, 01:04:00 prijepodne »
imam u istom manjem akvariju molly-e a sada i guppy-e. Stavila sam im poprilicno krupni sljunak- oko 1.5cm u promjeru. i unutra sam tutnula 15-tak puzeva vulgaris( citaj:oni dosadni puzevi kojih se ne mozes rijsiti ). Ti puzici papaju hranu koju ribice no pojednu i zderu alge. mislim da im ipak treba akvarij sa nekakvom podlogom jer kada nema podloge voda je mutna i ujedno podloga sluzi i kao neka vrsta filtera jer ne dopusta zamucivanje vode. Cistim taj aq 1x u 5-6 dana i nema smrtnih slucajeva ( ima oko 15 l ) i u njemu je bilo cca 70-tak molly-a, vecina podijeljenja, a sada ima oko 15molly-a i 15-tak guppy-a. nemam grijac u njemu-vodu grije zarulja, a filter su puzici. i sve funkcionira. a mislim i da je humanije ribe drzati u sto prirodnijem okolisu, dakle sa sljunkom. a kada ne mognu stati velikim ribama u usta prebaci ih u veliki aq.
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Bravo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 04, 2005, 08:35:00 prijepodne »
Ja imam mali akvarij od 25-30 litara koji mi služi kao rodilište i u njemu su i podloga i biljke idrvoiako nije potrebno ali je takosloženo radi izgleda pošto stoji u dnevnom boravku. Kada ribe malo narastuprebacim ih u veliki.