ovak nabrzaka i obzirom na informacije i slikicu koju si dala mogu zaključit ono što je bura2 rekao a to je da je to puno svijetla
anubijasi su spororastuće biljke velikih listova i jako su podložne algi koju ti imaš,ako imas bilje koje netreba jaku svijetlost, preporučam da svakako smanjiš fotoperiod, ako imas kombinaciju bilja, od kojeg i ono koje treba puno svijetla, preporučam ti da anubijase stavis u "hlad" ilitiga sijenu neke veće biljke
to je prvo kaj bi vjerojatno trebalo napraviti, ostatak alge na listovima bi možda mogla riješiti tako da dodajes easycarbo ali da ga sa spricom direkt prskas po listovima vise usmjereno prema tim algama (pazi da ga ne predoziras EC ) , meni iskreno to sa easy carbom nije bas pomoglo ali mnogi tvrde da tako ide.
meni je pomoglo jos bilja u akvariju i zamjena vode 30-40% tjedno ali redovito tako,dosta je bitno biti konstantan sa izmjenama, znaci ako je to subota onda je to svaka subota i amen

jednom ne zamjenis i za tjedan dana se vec opet nekaj spofuka bar je meni tak, mislim netreba bit tjedno,moze dvotjedno ali bitno je drzati se toga i onda samo strpljivo

stare listove sam vecinom porezao a novi su lijepi zeleni i nemaju problema sa tim algama

htio bih nadodati, da ja sa tim anubias gracilis kojeg imas na slici nikad nisam imao sreće, kako mi potjera novi list tako mi najstariji strune i nikako ga proširiti i uvijek sam na 4 lista