Srpanj 21, 2025, 18:26:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: barbus tetrazona  (Posjeta: 7249 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tom82

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
Odg: barbus tetrazona
« Odgovori #25 u: Veljača 27, 2011, 12:11:13 poslijepodne »
Tko god da si nabavlja barbuse tetrazone,moj savjet je da ih ne nabavlja ispod 10-ak komada jer tada najbolje dolazi do izražaja njihovo ponašanje riba jatašica koje nije baš tako strašno kao što neki pišu. ako stavite jednoga ili dva velika vjerojatnost je da će možda i čupnuti koju ribu za peraje ali ako ih stavite  malo veće jato onda su preokupirani sami sasobom i jurcaju jedni druge po akvariju.

Još jednom vam kažem da nisu toliko nasilne ribe kao što neki govore,ja ih osobno imam u akvariju sa diskusima i apsolutno nemam nikakvih problema..a znam ljude šta ih drže sa skalarima,neonkama ....i također nemaju problema.
Držim ih i razmnožavam već godinama pa sam imao priliku upoznati njihovo ponašanje.
tom82

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #26 u: Veljača 27, 2011, 13:05:46 poslijepodne »
Tko god da si nabavlja barbuse tetrazone,moj savjet je da ih ne nabavlja ispod 10-ak komada jer tada najbolje dolazi do izražaja njihovo ponašanje riba jatašica koje nije baš tako strašno kao što neki pišu. ako stavite jednoga ili dva velika vjerojatnost je da će možda i čupnuti koju ribu za peraje ali ako ih stavite  malo veće jato onda su preokupirani sami sasobom i jurcaju jedni druge po akvariju.

Još jednom vam kažem da nisu toliko nasilne ribe kao što neki govore,ja ih osobno imam u akvariju sa diskusima i apsolutno nemam nikakvih problema..a znam ljude šta ih drže sa skalarima,neonkama ....i također nemaju problema.
Držim ih i razmnožavam već godinama pa sam imao priliku upoznati njihovo ponašanje.
Eto ja cu ih stavit u 54L 8 komada sa 6 corydorasa i to je to  :up:

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Veljača 27, 2011, 13:15:24 poslijepodne »
jedva čekam da vidim jato od 25 komada u akvariju kad ih stavim  :zagrljaj:

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #28 u: Veljača 27, 2011, 13:18:04 poslijepodne »
Joooj ,da si se javio malo ranije imao sam ih hrpetinu!! I jedva ih se riješio,hehe!!
tom82

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #29 u: Veljača 27, 2011, 13:21:01 poslijepodne »
Joooj ,da si se javio malo ranije imao sam ih hrpetinu!! I jedva ih se riješio,hehe!!
Ma nema veze onako cu i ove udmit  :up:

Offline Nji

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #30 u: Ožujak 01, 2011, 10:41:44 prijepodne »
ej prijatelju izvini sto ti upadam u temu,planiram mjenjati stanovnike u akvariju,tj.rijesavam se zivorotki(svertova,platija i molija,a gupije cu u mali akvarij) isto mi se barbusi svidjaju.
sta mislite koliko bi ih mogao staviti uz 2 udovice,3 serpe,2 ancistrusa,2 pande,3 paleatusa,2sterbai corya,1 botiu i 2 trihogastera.akvarij je 120litara

Izbaci botiu!Jer isto mora biti u društvu!A na 120 l više macracanthica ne ide!Jedino ako misliš yoyo-ice uzeti.5 je minimum.Ili barem 3.

I slažem se s ovim-bar 10 barbusa da dođe do izražaja ponašanje.I ako ih je više, manje su šanse da će gnjaviti druge ribe.Frend ih ima oko 15-20-tetrazona,nisam ziher,i to izgleda super!
ni da ni ne

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #31 u: Ožujak 01, 2011, 12:07:39 poslijepodne »
botiu nebi vadio van,jer je jos mlada,velika je oko 5cm,i ubija se od puzica.mozda je udomim kad poraste,ali sumnjam,jer u skorijoj buducnosti planiram raditi akvarij od 500litara.botia mi nedira jabucare,a sutra mi dolaze 2helene i 2nerite.a od barbusa sam odustao,ubacicu jos 10 trihogastera kad se rijesim zivorotki.pa ako nekn ima zma mjenjati nek se javi.
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline Nji

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #32 u: Ožujak 01, 2011, 12:43:09 poslijepodne »
A dobro glavno da se snašla...Bilo bi super kad bi joj društvo ubacio.
Ili u tih 500 l onda kad bude...Usamljena je sigurno.
ni da ni ne