Kolovoz 19, 2025, 15:15:18 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Hang on lampe  (Posjeta: 4593 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Hang on lampe
« Odgovori #25 u: Veljača 24, 2011, 19:29:12 poslijepodne »
A jesi vidio ovo?
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=41721.0

Hehe, mojih ruku djelo  :D

6 komada sam napravio   :D :D

Napravio identičnu,odnosno ženin šogor,ali sam mu dao svoje dimenzije i ove slike od Jurice,jedino sam bio lijen pofarbati,ali lampa je odlična i kao reflektor sam koristio foliju za kolače,aluminijsku naravno.Rezultat je više nego zadovoljavajući  :up:

Moja zadnja verzija je sa dvije T5 cijevi po 8W, i nema nogice nego je viseca :D Reflektori su originalni aluminijski.

evo slike. lijen sam pofarbati.

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Veljača 24, 2011, 20:42:04 poslijepodne »

Moja zadnja verzija je sa dvije T5 cijevi po 8W, i nema nogice nego je viseca :D Reflektori su originalni aluminijski.

evo slike. lijen sam pofarbati.

To sa cijevima je i meni palo na pamet,jer imam T5 24W novu grolux,ali nemam grla ni prigušnice,pa sam kontao jednog dana kad nažicam ostatak dijelova  :D :D :D ,napraviti wc lampu sa cijevima,upravo takvu kakvu si ti napravio,pa čak mi palo i to viseće na pamet,jer iznad akvarija imam drvenu lajsnu na koju bih mogao postaviti nosače.

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #27 u: Ožujak 03, 2011, 00:32:55 prijepodne »
pa kaj nitko ne koristi luster kleme? ja sve lampe spajam prek luster klemi, a fala bogu ima ih svih velicina a kak vidim danas i boja...
odreze se par i jedan dio se zaserafi na lampu a s druge strane se zaserafi zica. ionak ne mijenjate lampe dvadeset puta godisnje neg jednom-dvaput. cak imam i lampi koje jednostavno vise na tome ili ih pak zaserafim za zid kroz rupicu izmedju dvije kleme... tko jos danas kupuje grla...di je majstor da vam potrvdi ovo...

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #28 u: Ožujak 03, 2011, 11:09:11 prijepodne »
Ja kod sebe ne koristim grla odavno. Na metalne izvode iz neonke sam jednostavno nabio one male "buksne" koje se koriste za spajanje jedne žice na tiskane pločice. Ne znam kako se zovu. Izgledaju slično kao ovo na slici, samo su razrezane. I nema problema nikakvih. Je da ružno izgleda, ali to se pod poklopcem ionako ne vidi, a ne diže ga nitko osim mene. Jedan kraj nabio na izvod iz neonke, a na drugi zalemio žicu koja ide na prigušnicu od štedne žarulje. I dobro je, jer je "na knap", pa ne može spasti.

Ja sam ovo napravio jednom kad sam pravio poklopac, nisam imao grla i nisam imao auto taj dan da odem kupiti, a kako mi vrag nije dao mira da čekam idući dan, napravio ovo i otad ne koristim grla  :D
Ali moram dodati "don't try this at home"  :D

« Zadnja izmjena: Ožujak 03, 2011, 11:25:30 prijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world