Kolovoz 04, 2025, 10:36:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: monster fish..  (Posjeta: 2721 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sqmy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
monster fish..
« u: Veljača 20, 2011, 07:28:11 prijepodne »
zanima me jel ima neko ribe tipa arovane,datnoides-tiger fish,bichire,motoro ray-slatkovodne raze,cichla orinocensis i slicna cudovista;)

Offline doc

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: monster fish..
« Odgovori #1 u: Veljača 20, 2011, 08:08:28 prijepodne »

Ja ne znam nikoga tko drži te ribe!

Po mom mišljenju za te  ribe ti treba ogroman akvarij, prije bazen , jer narastu ogromne !
Uglavnom se drže posebno , a i šteta ih je držati u manjem akvariju jer ga  prerasu!

Ako te bas zanima sve o tim divovima, otiđi na forum monsterfish.com ili aquaticpredators.com !

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 20, 2011, 08:59:12 prijepodne »
ja sam držo arowane  par  mjeseci  al su bile male e kad suse prorasle  ljepo sam ih( jedva )prodo  po 800  eura komad  :up:
savjet  ako nemaš  mrcinu od akvarijuma recimo 1000  litara  pa više   nemoj ni pomišljat da ih nabavljaš     za raže ti nebi znao reć znam par tipova koje imaju neke posebne vrste koje drže  same u 300  litara najviše dva ili tri primjerka   al mi je setup  glup  jer samo bubneš piesak i to je to   usput postoje vrste koje imaju otrovne igle na repu  (možda imaju sve al nemam pojma )  i kao se nabodeš na rep  infekcija trovanje krvi   šok    koma ....  to mj je poznanik doživio i dan danas  ima problema sa zdravljem o kojoj raži je bilo rijeć  nebi znao reć  ako te zanima mogu se informirat

Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Veljača 20, 2011, 13:20:58 poslijepodne »
Zeljeti imati i moci imati nije isto :D  Vjerojatno malo ljudi i koji mogu imati tolike akvarije zeli ih ispuniti s necim a ne jednom ili dvije ribe pa nisu popularne...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline vatroslav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZD
« Odgovori #4 u: Veljača 20, 2011, 14:05:37 poslijepodne »
Evo kod mene viška 4 pacua od 40 cm i rastu dalje nesmanjenom žestinom , naime stare su 2 god. jedu sve kaj padne u akvarij , dobiš ih gratis ako zadovoljiš tehničke uvjete , ionako za mjesec dana lete u jedno jezerce kraj Zadra  :D

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #5 u: Veljača 20, 2011, 14:09:02 poslijepodne »
Evo kod mene viška 4 pacua od 40 cm i rastu dalje nesmanjenom žestinom , naime stare su 2 god. jedu sve kaj padne u akvarij , dobiš ih gratis ako zadovoljiš tehničke uvjete , ionako za mjesec dana lete u jedno jezerce kraj Zadra  :D
Misliš jezerce vanjsko voov ne moze biti nikako dobro da ribe "bacis" u jezero  X-(

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Veljača 20, 2011, 14:24:56 poslijepodne »
mislim da nema uvjeta nikakvih da ih drzi dalje u akvariju kad su prevelike.a tesko ih je udomiti jer ih nj zoloski vrt nece

Offline vatroslav

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 20, 2011, 17:36:27 poslijepodne »
Ma mjesto je idealno , ima žaba jegulja vodenih kornjača , to ti je u polju gdje moj rođo sadi krumpire , on će ih pazit a na zimu ćemo pratit kako se ponašaju pa ih izvadit po potrebi , nikad nije zaledilo ni presušilo i u kotlini je pa mislim da temp. ne pada ispod 10 stupnjeva ... treba probat , javim na proljeće kak su i dali su prezimile . nema druge , ljepše će im bit tamo nego u zološkom gdje tajnovito nestanu nakon nekog vremena....  :nerv:

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #8 u: Veljača 20, 2011, 18:39:30 poslijepodne »
Ma mjesto je idealno , ima žaba jegulja vodenih kornjača , to ti je u polju gdje moj rođo sadi krumpire , on će ih pazit a na zimu ćemo pratit kako se ponašaju pa ih izvadit po potrebi , nikad nije zaledilo ni presušilo i u kotlini je pa mislim da temp. ne pada ispod 10 stupnjeva ... treba probat , javim na proljeće kak su i dali su prezimile . nema druge , ljepše će im bit tamo nego u zološkom gdje tajnovito nestanu nakon nekog vremena....  :nerv:
ja stvarno nerazumin tipove ko ti. :roll: jeli ti znas sta ti pokusavas ekosustavu napravit s tim ribama u nasim jezerima (rijekama)?
sva sreca sta ce te ribe krepat cim malo  padne temperatura...
pusti rodju da i dalje tu sadi kumpire a ti ako nemas di  s ribama, eutanaziraj ih.
Split / Hrvatska

Offline vatroslav

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 20, 2011, 19:17:52 poslijepodne »
 :D a ne ne , to ti je jedno umjetno jezerce . služi samo za zaljevanje polja i nema nikakvih domačih vrsta ribe osim jegulja koje je isto netko dofurao tako da ne štetim prirodi nikako! stvar je u tome da je to mediteranska klima i temp vode nikad ne pada ispod 10 stupnjeva  a možda u dubljem bude i višlja pa treba probat , ja to vidim drugačije , kao naprimjer i oni jadni bijeli medvjedi bi se ljepše osječali na velebitu nego u onoj betoskoj rupi u zološkom  :up: probal bum ubacit jednu pa ako pliva nakon par dana onda stižu i druge  8)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #10 u: Veljača 20, 2011, 19:34:38 poslijepodne »
Ako cemo tako bijeli medvjedi bi se bolje osjecali na sjevernom polu a ne na velebitu, pacui bi se bolje osjecali u svojoj klimi a ne mediteranskoj i to sigurno ne u umjetnom jezeru.

Nemas sta probavati, pacu-i su tropske ribe i glupo je i pomisliti da ce biti ok u nasoj klimi.
...Pula...

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 20, 2011, 21:46:02 poslijepodne »
znaći niš od roštilja   hehe  ...  ozbiljno neodgovorno je puštat tako ribe   svukuda  al eto klima nam se mjenja globalno zatopljnje   pa možda i prežive   
neču ti sad pjevat o moralu i ostalo  ima ovde dosta ljudi koji to rade   ali ako već ih namjeravaš pustit  i nečes se predomislit     javi  što je bilo  i nemoj zaboravit stavit znak pored jezerca  ono velikim slovima  pirane  i obavezno nacrtaj mrtvačku glavu  :D  nek lokalne novine imaju očemu pisat
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #12 u: Veljača 20, 2011, 22:24:50 poslijepodne »
znaći niš od roštilja   hehe  ...  ozbiljno neodgovorno je puštat tako ribe   svukuda  al eto klima nam se mjenja globalno zatopljnje   pa možda i prežive   
neču ti sad pjevat o moralu i ostalo  ima ovde dosta ljudi koji to rade   ali ako već ih namjeravaš pustit  i nečes se predomislit     javi  što je bilo  i nemoj zaboravit stavit znak pored jezerca  ono velikim slovima  pirane  i obavezno nacrtaj mrtvačku glavu  :D  nek lokalne novine imaju očemu pisat

Ma koje lokalne, u 24 ce odmah izac :D
...Pula...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #13 u: Veljača 20, 2011, 22:49:17 poslijepodne »
Mislim da je ipak bolja ideja da ih krokodili maknu,nego da budu u tom jezeru
I mislim da je 10 stupnjeva ipak za njih premalo,i ribe ce krepavati od podhlađenosti
Ili uzmi ulje od klincica i rijesi ih

Offline vatroslav

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 20, 2011, 23:26:47 poslijepodne »
 :D super , hvala vam na tolikom broju prijedloga , ma nisam ja još odlučio tako ih riješit , prehladna je voda za testiranje  :) , radim na malo večem tanku u koji idu , naime ja sam četri od šest udomio tako da i nisam zao kao što neki misle  >:( :devil: , čak nije problem ni kaj su tako velike nego brate mili kakaju=fini izaz ko lude , imam filter pumpu za 1500lit akvarij a one mi unište sve za tjedan dana , nikad im dosta , svinje!!!  :dead: moral bum smislit neku opaku filtraciju , ma zapravo neznam , svaki dan naprave neko novo divljaštvo pa više neznam kaj bum sutra mislil... no uglavnom prekrasne su!!! nebum ja njih sam tak bacil... imam i ja osječaje  :D a što se tiče načina pripreme evo baš gledam na youtube da su najbolje na gradelama  :klap: :up:

Offline sqmy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Veljača 21, 2011, 03:23:52 prijepodne »
a jes setup za takve akvarije su ruzni jel ne mosh nista lepo da uredish zato sam se i ja izmedju P. Delhezi i malawi ciklide odlucio za ove druge upravo zbog toga=) al sad razmisljam da pravim nesto gde ce u prvom planu biti riba a ne akvarij=) mada osim pacua i pomenutog delhezija nisam nasho nista zanimljivije ovde u Srbiji pa me zanimalo kakva je situacija tu kod vas...heh a nisu mi loshi ti pacui al da imash neke pygocentrus nattereri dotrco bi u roku od odmah=)

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 21, 2011, 08:21:10 prijepodne »
a jes setup za takve akvarije su ruzni jel ne mosh nista lepo da uredish zato sam se i ja izmedju P. Delhezi i malawi ciklide odlucio za ove druge upravo zbog toga=) al sad razmisljam da pravim nesto gde ce u prvom planu biti riba a ne akvarij=) mada osim pacua i pomenutog delhezija nisam nasho nista zanimljivije ovde u Srbiji pa me zanimalo kakva je situacija tu kod vas...heh a nisu mi loshi ti pacui al da imash neke pygocentrus nattereri dotrco bi u roku od odmah=)

pa imaš tipova koji  uspješno razmnožavaju pirane  tu kod vas u Srbiji    ja mislim da je lik  iz Beograda  bila je tu neka tema na forumu  možda i oni djele đaba ili za neke sitne novce jer kad se   1000 mali pirana razraste nevjerujem da lik ima   mjesta

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 21, 2011, 08:26:39 prijepodne »
nisu bas za badava.cijena male pirane kod njega od 2-3 cm je 15 do 20 eura

Offline vatroslav

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 21, 2011, 10:59:06 prijepodne »
Ma ima njih ako te zanimaju dat ću ti adresu na pp ako ti se već i sam nije javio u vezi s njima , jedino ti nebi preporučio tu vrstu pirane jer ne postoje plašljivije ribe a imao sam ih brdo vrsta do sad! svaki tvoj pokret u krogu od tri metra oko akvarija poprate nenormalnim ubrzanim pokušajima da se sakriju pri čemu nerijetko završavaju oštečene po raznim djelovima tijela a da ne spominjem kako s njima teško možeš imat druge vrste riba pa je akvarij sam po sebi manje zanimljiv jer uglavnom samo stoje i zuje ili se međusobno tuku za komad prostora u akvariju , moraš ih voljeti da bi to trpio...  :nerv: :) :heart:

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 21, 2011, 11:31:52 prijepodne »
a ima izuzetaka.nemogu rec da su moje plasljive.stalno neko prolazi uz njih i nista se ne boje.bitno je da nemaju puno mjesta za sakrivanje da se naviknu da je nonstop prometno kod njih

Offline vatroslav

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 21, 2011, 11:36:10 prijepodne »
je i što su starije to su mirnije al smeta mi kaj s njima nemrem niš pametno držat pa moram imat nekoliko akvarija jer bez njih nemrem  :heart: , dok s pacu mrcinama imam bar 15-tak vrsta u akvariju i puno su mirnije a da ne pričam kako jedu kaj god ubacim , svinje... :D

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 21, 2011, 11:42:51 prijepodne »
mozes imat manje ribe tipa neonki ,gupija i slicno.to je provjereno.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Veljača 21, 2011, 17:17:52 poslijepodne »
nisu bas za badava.cijena male pirane kod njega od 2-3 cm je 15 do 20 eura
  ovde  se mogu naći  đaba  a male  koštaju do 7 cm po 3-4 eura naravno  u prodavnicama su  skuplje al ko te tjera da u prodavnici kupuješ   oćito taj lik nema veze sa stvarnošću ,,
u svakom slućaju se mogu naći jeftinije  ta riba nije nešto naroćito rijetka   opet ja nisam kompetentan da govorim pošto neznam kakva je situacija dole   al  ćitam ja i srbske forume  ima tu mnogo zanimljivi likova sa izuzetno kavlitetnim ribama

Offline sqmy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Veljača 22, 2011, 03:58:37 prijepodne »
ja sam video da ima oglasa za pirane al sam mislio da su to sve pacui,moracu to da proverim,nesto sam zadnje vreme bio vise u teraristickim vodama al se polako ponovo aktiviram i u akvaristici=)