Kolovoz 23, 2025, 00:44:39 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: novi u vodi  (Posjeta: 2684 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sinkec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
novi u vodi
« u: Veljača 18, 2011, 17:14:49 poslijepodne »
Hti bih vas sve pozdraviti.. nov sam u ovome.. pa mi je svaka pomoć dobro došla.. kupio 95L akvarija (za početak).. stavio u njega sve šta ide.. vulkanit..sitni šljunak krupni šljunak..6 biljkica..malo drveća i kamenja.. neko super tekuće gnojivo koje ide jednom tjedno + tekući CO2 jednom dnevno... lampe dvije..zajedno 48 w..i to je za početak to...

e sad.. čitao sam dosta o cikliranju.. meni se još uopće nije zamutila voda..jel treba??.. svakako mislim kupiti testove za vodu prije stvaljanja riba.. nadam se da sve ide svojim tokom..

i koje ribe..kombinacije bi mi preporučili..otvoren sam svim opcijama..samo nek smo ribe i ja veseli  :)

pozdrav još jednom svima  :zagrljaj:
« Zadnja izmjena: Veljača 21, 2011, 00:02:15 prijepodne od sinkec »

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
Odg: pomoć u uređenju
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2011, 18:01:52 poslijepodne »
ej, pa sad što ti se od riba sviđa, jesi li mislio živorotke, par nekih većih ili...ovisi što ti se sviđa i onda slažeš kombinacije..

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2011, 18:19:31 poslijepodne »
svjestan sam da to nije neka litraža..pa sam mislio za početak gupije.. koja udovica.. onda koji moli.. i naravno čistači..??

ako mi možeš predložiti super čistače za dno i za alge.. nebi volio one što narastu veliki..nisu mi lijepi..
i sad ono vječito pitanje.. naravno da bi volio kasnije neke veće ribe.. u kombinaciji s npr. neonkama i slično.. pa me zanima..može ili ne može.. i koje su kombinacije super??

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2011, 18:26:13 poslijepodne »
za tu litražu su ok ribe sve što si nabrojio, dakle mogu i gupi i moli, plati i tetre, udovice, neonke, opet ne pretjerano i ne baš 10 vrsta izmješat unutra jer će bit previše. što se tiče čistača koridorasi su neizostavni čistači podloge, sijamski algojedi za alge, a ako budeš imao problema s pužićima-školjkicama botie će riješiti problem, a uz to bit će super ukras akvariju. kasnije sa neonkama i još nekim tetrama možeš ubacit diskuse, naravno na veću litražu, možeš i sa živorotkama, mi smo imali, samo što će mlade, ako dođe do toga pojesti diskusi...

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 18, 2011, 22:45:54 poslijepodne »
znači ancistrus mi nije pod obavezno? ..jer mi se ne sviđaju -?

i još pitanje... akvarij mi se ciklira tjedan dana i ništa mi se nije zamutilo kako neki pričaju da im se dešava.. jel se to nemora desiti ili nešto ne štima?  :'(

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Veljača 18, 2011, 23:16:38 poslijepodne »
mislim da ne mora nužno doć do mutnoće, ali vjerujem da to ovisi i od podloge i kako si uredio do sad akvarij..stavi neku sliku da vidimo...

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2011, 23:22:00 poslijepodne »
budem..čim ga uslikam.. uglavnom kako sam već rekao..na dno vulkanit..pa sloj sitnijeg šljunka pa sloj debljeg šljunka..sve kupljeno u viliju..jedno 6 biljkica.. znam da je jedna anubis i jedna vodena kuga.. dvije su vrste nekih travki..neka crvenkasta i jedna slična kugi..jedno drvce i jedan kamen..oboje prokuhani... ubacio sve što se preporučuje od kemikalija..ukjučujući i CO2 i bakterije i sad čekam.. al meni se niš ne muti ...  :'(

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 18, 2011, 23:28:18 poslijepodne »
samo neka ta voda cirkulira, malo vremena je prošlo, pa ćeš vidjet šta će se desit...ako si sve napravio po uputama koje si našao ovdje onda bi trebalo bit ok.. nema brige  :up:

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Veljača 20, 2011, 22:49:21 poslijepodne »
Joj ..molim vas za pomoć.. danas su mi brat i šogorica odlučili doći u posjet s dvije male ribice.. kupili 1 coridorasa i 1 algojeda.. i šta sad.. iako se akvarij napunjen s vodom tek tjedan dana ubacio sam malce unutra i za sad se dobro snalaze..mogu se jedino moliti za njih.. mislim imaju svega kako sam već opisao gore u postovima.. i kupili mi neke tabletice za ribe dna..

sad me zanima;
koliko te tabletice trebam ubacivati u akvarij za malog coridorasa .. pola? cijelu? koliko često? i što jede algojed..mislim osim algi..trebam li njemu ubacivati nešto ili se i on hrani od tih tabletica??  ..naravno da moji nisu ništa pitali prodavačicu..

hoće li preživjeti?

molim vas za odgovor

pozdrav od mene

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 20, 2011, 23:17:01 poslijepodne »
pa sad, ako je voda i malo ok vjerojatno ce prezivjeti. ja svojima ne dajem nikakvu posebnu hranu, jedu što i ostale ribe, sve što nađu na dnu. probaj bacit tabletu, dvije (pretpostavljam da je to ona zelena hrana u obliku male tabletice) pa ces vidjet koliko mogu pojest...

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 20, 2011, 23:25:56 poslijepodne »
da ..ali ja u svome akvariju nemam drugih riba ..pa tako ni izvora hrane.. danas sam im ubacio pola te tabletice..i imam osječaj da je coridoras to sve sam smazao a ovaj jadničak valjda kupio ono što se diglo od dna.. znači ne trebam kupovati posebno sad za algojeda ili? i da im ubacim svaki dan cijelu ili pola.. zbilja ne znam

Offline MiroZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #11 u: Veljača 20, 2011, 23:28:52 poslijepodne »
Ubaci im max 1/4 tablete na dan posto su tako mali. A to sto si ih vec ubacio mislim da nece biti problema samo nemoj jos riba ubacivat. :up: I daj napisi kakvu filtraciju imas.

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Veljača 20, 2011, 23:39:47 poslijepodne »
Ubaci im max 1/4 tablete na dan posto su tako mali. A to sto si ih vec ubacio mislim da nece biti problema samo nemoj jos riba ubacivat. :up: I daj napisi kakvu filtraciju imas.
joj.. vidi se da sam novi.. ma kupio sam u kompletu akvarij 95l wave posedion ili tako nešto...nekakav bio filter a sad kakav..trebao bi po papirima ići tražiti..

super..hvala vam ..puno se tu informiram..i znam da ribe neidu u akvarij najmanje tri tjedna nakon što ga napunim.. al eto..i ovakve nepredvidive situacije se događaju.. neće druge ribe unutra prije vremena bez brige.. a ovima nadam se da bude dobro.. imaju kamenja..drveća..sad već brdo biljkica.. biljka prehanjujem sa svime što treba..voda bistra... nadam se najboljem.. bilo mi je važno da ne gladuju.. znači algojedu su isto dosta tabletice.. i dobivat će njih dvoje po 1/4 pa ćemo vidjeti... tnx

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: novi u vodi
« Odgovori #13 u: Veljača 21, 2011, 00:19:34 prijepodne »
pošto si malo preuranjeno ubacio ribice u akvarij bilo bi dobro da nabaviš test za amonijak-NH4, koji će se sigruno pojaviti tamo negdje oko 10tog dana i onda češće mijenjaš vodu. nakon što NH4 padne na nulu bakterije su se razvile i početno cikliranje je završilo.
akvarij se ne mora zamutiti u fazi cikliranja, sve ovisi kakve se bakterije razviju u akvariju.

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Veljača 21, 2011, 21:35:29 poslijepodne »
e tako ći i napraviti.. hvala vam na savjetima..

inače moji malci i dalje živhani.. ne mogu vjerovati koliko sam ih zavolio u dva dana.. a imam osjećaj da i oni mene.. inače su vrlo vrijedni a kad ja dođem u sobu pogotovo sad navečer oni oboje odmah do stakla i tu se smire..i gledaju me... :-[ ..ja se raznježio  :D ..super su...

..sad možda glupo pitanje ali ipak... gledam u akvarij i gledam kako se mreška gore voda..pa si mislim kako će kad dođu ribe koje vole biti na površini plivati..pa odnjet će ih mlaz.. ili neće?? ..uglavnom kad se ovaj što voli alge zaleti prema gore..bome mora dobro plivati protiv struje... a zbilja se trudi.. naravno brzo ode dolje di više voli biti.. ako okrenem pak izlaz pumpe u stranu..onda imam osjećaj koda je oluja u akvariju..ima ko kakvu ideju ili ja samo brijem a moje ribe će uživati ?

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Veljača 21, 2011, 22:05:57 poslijepodne »
možda ti je prejak filter za tu litražu pa prejako struji voda, ako možeš regulirat na filteru probaj smanjit protok ako već ne možeš okrenut cijev tako da ne uzburkava vodu prejako...a možda neće smetat ribama...možda ti se samo čini da jako struji...

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Veljača 21, 2011, 22:22:58 poslijepodne »
možda ti je prejak filter za tu litražu pa prejako struji voda, ako možeš regulirat na filteru probaj smanjit protok ako već ne možeš okrenut cijev tako da ne uzburkava vodu prejako...a možda neće smetat ribama...možda ti se samo čini da jako struji...
evo našao na netu točne podatke o akvariju ;

• 1 x grijač Tropico 100 W
• 1 x Pumpa Stream 480
• 1 x Lampa Tropical River 24 W
• 1 x Lampa Plant power 24 W
+ plus one male 4 plave lampice za mjesećinu
• 1 x Bio filter Black box 100
Dimenzije: 80X32X45 cm
Kapacitet: 95L

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Veljača 21, 2011, 23:18:30 poslijepodne »
dakle original je unutarnji filter s akvarijem kupljen, onda ne bi trebalo bit nekih takvih problema...

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Veljača 21, 2011, 23:27:50 poslijepodne »
dakle original je unutarnji filter s akvarijem kupljen, onda ne bi trebalo bit nekih takvih problema...
hvala ti puno..

i još me zanima..kupili mi osim riba i neku mahovinu obraslu oko kamenčića.. onako lijepa zelena glatka..ko tepihić..ja sam ju za sada ubacio samo u akvarij zajedno s tim kamenom... jel to to ili? mislim volio bi da se proširi malo..

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #19 u: Veljača 22, 2011, 15:43:20 poslijepodne »
Sve bu ti ok samo strpljenja.
Nije nužno da voda mora biti mutna.

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Veljača 22, 2011, 16:17:59 poslijepodne »
Evo ga ..za početak nije neka slika al je evo..moji poćeci  :-[

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #21 u: Veljača 22, 2011, 20:44:00 poslijepodne »
Jjel mi se čini ili tu ima i plastičnog bilja, inače i nije loše ?

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Veljača 23, 2011, 00:13:39 prijepodne »
Jjel mi se čini ili tu ima i plastičnog bilja, inače i nije loše ?
:'( :'( ..nema ni jedna plastična .. pa zar tako umjetno izgleda?

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #23 u: Veljača 23, 2011, 10:20:01 prijepodne »
Ma ne nisam te mislio uvrijediti ,nego nije baš slika iz bliza .
Ak je sve priroda OK. :up:

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Veljača 23, 2011, 19:05:12 poslijepodne »
sve 5 .. ;) ..nego imam pitanje... temp u akvariju preko dana mi je 26,5 - 27 stupnjeva.. ali kad ugasim lampe navečer..ujutro kad se probudim je 25 ..jel to u redu? možda je glupo pitanje al zbilja me zanima pa se brinem da nešto nije u redu..tnx