..... svi savjeti su dobrodošli.
Pozdrav Mario i dobrodošao!

Sa nekim savjetima je sad malkice kasno jer si već uletio i to naglavačke, u more.
Prvo, mislim da je to mala litraža za te organizme ... a pogotovo to što si ih ubacio odmah bez ikakvog cikliranja akvarija. Kažeš da je akvarij startan prije nekoliko dana.
No dobro, što je tu je, povratka nema ... prati sad stanje, pripremi malo mora u kanistar sa strane, ako bude kakvih ne željenih promjena da možeš odmah reagirati.
Drugo, konjić je sam po sebi problem, zahtjeva "species tank" ... a zbog karakteristične prehrane i dobru filtraciju.
Ako si ga nabavio tamo di mislim da jesi....Luka mi je pričao da se vlasnik trgovine žalio kako mu konjići ne žele uzimati nikakvu hranu.
Ova hrana koju si nabrojao... ako je to ona smrznuta, plancton i artemija ti neće pomoći..možda taj Marine mix, ALI konjića
MORAŠ VIDJETI da je uzima! Inače kod kupovine, prodavača se mora natjerati da ih nahrani da bi vidio dali prihvaćaju bilo kakvu hranu. Odrasli konjić može pojesti do 50 mysisa dnevno tako da je uvijek gladan i zdrav konjić će sigurno poletiti za hranom. PROBLEM je kad konjić pređe jednu granicu gladovanja, više mu nema povratka, bez obzira što mu kasnije ponudio.
Moji žive već dvije godine na živoj hrani koju skupljam na moru dva puta tjedno.....hladnoće, bura, kiša i komentari, tipa: "Vidi one budaletine s mrežicom" su cijena koju moramo platili da bi uživali u ovim zanimljivim organizmima!!
PS. Nadam se da te moje riječi neće obeshrabriti ... samo naprijed strpljivo, i ne odustaj od morske akvaristike.