Dakle, moj Cayman 50 ( 40 l ?) je u fazi cikliranja , 12. dan. Voda je bila mutra prvih par dana i onda se razbistrila. Sve radi, grijač je na 26, filter je bluewave 03, voda se mreška, svjetlo gori 12 sati dnevno. Podloga je supstrat, pa kamenčići...Biljke su ok, rastu, stvavila sam par puta mrvicu hrane i neko sredstvo za pripremu vode, jednom...( ne mogu se sjetiti koje, a nemam ga pri ruci da pročitam ).
Prije dva dana su uselila 3 corya i jedan ancistrus i ekipa je u redu, jako su vrijedni.
E sad, mene zanima da li mjenjati dio vode ili ne ? U priručniku piše da vodu ne diram, ali sam negdje na forumu našla odgovor da treba dio vode mjenjati tjedno, u fazi cikliranja, ali je bila u pitanju zemlja kao podloga, pa zato ??? Da li mjenjati dio vode prije naseljavanja drugih ribica ?
I da, skupljam informacije koje ribice staviti dalje...Moji klinci bi "šarene ribice ". Pošto akvarij nije veliki, nisam sigurna ni koliko... A muče me živorotke ( a mi bi htjeli gupy, moly, neonke nekad kasnije - nešto od toga ), ali se bojim kud sa morem mladim ribica !
Svaki savjet i kritika je dobrodošla !