Lipanj 28, 2025, 20:38:52 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pumpa einhell  (Posjeta: 5856 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline huskybucka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Pumpa einhell
« u: Veljača 13, 2011, 21:16:32 poslijepodne »
Pozdrav
Posto i ja malo radim na svom vrtnom jezercu..
Nije ni priblizno lijepo kao vase :'(, al mene ce zadovoljiti.
Slucajno sam surfajuci naisla na ovu jeftinu pumpu cijena 105kn...
Ali mi ovaj ducan nije blizu, pa me zanima dal je slucajno tko vidio u Zg takvu ili slicnu pumpu za kupit?

Uploaded with ImageShack.us

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Pumpa einhell
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2011, 21:23:57 poslijepodne »
Neznam sad bas za tu pumpu al moglo bi se u Baumaxu ili Bricostore-u naci mozda cak i nesto bolje od ovog  :up:

Offline huskybucka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2011, 21:52:10 poslijepodne »
Hvala :up:
Moram jedan dan do Baumaxa i ostalih ducana..
Zanima me jos jedna stvar, dal i za jezerce postoji neki filter koji bi cistio vodu?

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 14, 2011, 13:44:17 poslijepodne »
pogledaj koji je protok i koja je snaga pumpe,obavezno kupi pumpu za fontane i jezerca jer ove obicne kostaju u startu puno manje i imaju velike protoka ali imaju veliku snagu(300-1000W) sto bas i nije zanemarivo kad znas da ce ti pumpa na filteru raditi 24/7 od 4 do 10 mjeseca,pumpe za jezerca redovito imaju snagu do 100W za za velike protoke

filtera ima za kupit gotovih ali mozes napraviti i nesto u diy verziji,pogledaj malo teme na podforumu

Offline zazinac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Ribnjak
« Odgovori #4 u: Veljača 18, 2011, 15:14:22 poslijepodne »
Hvala :up:
Moram jedan dan do Baumaxa i ostalih ducana..
Zanima me jos jedna stvar, dal i za jezerce postoji neki filter koji bi cistio vodu?

Bok !!

Ima puno varijanta različitih filtera,imam jedan filter viška jer mi je preslab.Imam jezerce 13m3,a kupio sam filter zapremine 40lit vanjski sa pumpom protoka 6200l/h.Javi se ako ti treba,može neka zamjena bilje,lampe itd

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Veljača 18, 2011, 15:31:29 poslijepodne »
u onom dućanu na cesti autoput-Sesvete vidio sam puno kojekakvih filtera i pumpi baš za jezerca

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2011, 15:40:37 poslijepodne »
ja sam uzela u bauhausu bio je komplet filter i pumpa. pumpa može bit i kao fontanica ili samo gurat vodu prema filteru i ima ih više jačina, ovisno o količini vode u jezercu.

Offline doc

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2011, 21:41:03 poslijepodne »
Ja sam ti sam napravio filter : uzeo sam jednu plastičnu pravokutnu kantu , u koju sam u sredinu stavio pumpu protoka oko 6000L/h. Na dno kante sam stavio aktivni ugljen,  i keramičke pločice i to sve pokrio s običnom plastificiranom mrežom( kao ona u kojoj se nose krompiri).Na vrh sam postavio poklopac koji je perforiran na puno mjesta .I sve sam to stavio na dno jezerca i kamuflirao kamenjem . Voda je bistra kao što vidiš. Bilje sadi u košare, jer ih lakše možeš kontrolirati. Bitno ti je mjesto gdje će biti jezerce (nemoj u hladovinu, nek bar 12 sati ima sunca inače ti bilje neće rasti ,a posebno lopoč).Prve godine ces možda imati zelenu vodu ,posebno ljeti zbog bujanja algi , dok se biljke ne ustale i počnu koristiti nutrijente, ali kasnije če sve biti o.k. Najbolje ti je napraviti jezerce kad zatopli!

Offline tony_ri

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 04, 2011, 00:05:06 prijepodne »

ono sto prodaju po bauhausu je ok ali za puuuuuno manja jezerca nego pise na kutiji

definitvno najbolji nacin za bilo koga tko nesto zna sam napravit je diy izvedba filtera,a da budemo iskreni nije nuklearna tehnika i sve se moze izvesti s malo proucavanja i dosta dobre volje i truda