Lipanj 29, 2025, 00:37:27 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Dvojba pri odabiru životinje  (Posjeta: 1519 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Daniman123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Dvojba pri odabiru životinje
« u: Veljača 13, 2011, 20:41:40 poslijepodne »
Pozdrav, imam par pitanja između ove dvije životinje, tako da navedite što bi vi odlučili i naravno ako znate odgovorite na pitanja ;)
Napominjem da je moje znanje iskljućivo iz osnove naučenog, ti izvori su bili mnogi linkovi (na forumima nisam našao, tako da  iskustva nisam ćuo)
Živine su sljedeće:

Cynops orientalis - poznat kao kineski vodenjak...
Na jednome linku sam vidio da se osim manjim ribama, kišnim glistama (itd.) mogu hraniti i hranom za vodenjake, pogledao sam u par bolje opremljenim trgovinama i nisam našao, znate gdje je dobavljiva u RH?

Kažu da smještaj za jednoga treba biti cirka 20 Litara, dali je moguće smjestiti u ovaj terarij od 14 lit? Akvarij mi je teže za nabaviti pa pitam ;)
 http://www.teraristika.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=260&category_id=24&option=com_virtuemart&Itemid=71

Na koji naćin da zagrijem vodu? Voda bi bila oko 10cm, i manje od litru, neznam gdje nabaviti tako mali grijač...

Kučni gekon - Lat. Hemidactylus spec.
Dali ga je moguće smjestiti u flexarij? To je predpostavljam mrežica na ''zidovima''. Mislim da će smetati u penjanju, nadam se izuzetku ;)

Mogu li ga ponekada hendlati? Toćnije, smijem li ga pustiti da hoda po stolu, naravno uz moj stalni nadzor.

Opčenita pitanja:

Što se tiće lampe, treba neka specijalna ''teraristička'' ili mogu onu lampu koja je u obliku cjevi kupiti?

Koliko bi koštala izrada drvenoga terarija (okvirno)

Ja bih volio i žabice, ali nemogu naći dobre linkove, pa ako imate slobodno ''zaljepite''...  Isto tako ako imate preporučiti nekoga guštera koji netreba puno prostora i koji oprašta poćetniške pogreške navedite mi ga. Ja se budem informirao o njima ;)

To je to (za sad) :D

Molim moderatore da stave adekvatan naslov, nisam imao inspiraciju! :D

Offline Daniman123

• Punopravni član
Odg: Dvojba pri odabiru životinje
« Odgovori #1 u: Veljača 14, 2011, 20:41:19 poslijepodne »
Damn!

Poslao sam mail u puno pet shopova da se raspitam o ponudi navedenih gmazova i vodozemaca - i nemaju.
Da li netko zna gdje ih ima za kupiti?
Vodenjaka čisto sumnjam da ću nabaviti jer je zabranjen u RH

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2011, 08:27:36 prijepodne »
Često ih ima na burzama izvan HR. Češka, Mađarska, Austrija, za Sloveniju nisam siguran ...
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2011, 11:36:14 prijepodne »
Često ih ima na burzama izvan HR. Češka, Mađarska, Austrija, za Sloveniju nisam siguran ...

Na forumu sam gledao teme i svi samo znaju za mađarsku... Ako nema u RH onda ništa od te dvije živine ;)
Razmišljam o leopard gekonu, ali je ipak malo pre velika investicija  :roll:

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #4 u: Veljača 15, 2011, 11:38:12 prijepodne »

Na forumu sam gledao teme i svi samo znaju za mađarsku... Ako nema u RH onda ništa od te dvije živine ;)
Prevelika investicija? Pa imas mlade leopard gekone za 250 kn, morfovi skuplji, neznam zasto je prevelika investicija, zbog terarija mislis ili? Ne treba im ni uvb lampa, nego samo spotica.

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2011, 11:45:10 prijepodne »

Prevelika investicija? Pa imas mlade leopard gekone za 250 kn, morfovi skuplji, neznam zasto je prevelika investicija, zbog terarija mislis ili? Ne treba im ni uvb lampa, nego samo spotica.
Ja sam poslao mail nekom pet shopu i kaže mi frajer 600kn gekon, obavezan grijač od 150kn, i lampu mi je ponudio (oko 100kn, i rekao da nije obavezna, ali je dobro)
imati)...
Ako je 250kn, onda super, terarij će mi izraditi susjed, budem platio nešto simbolično u znak zahvalnosti ;)
Crve budem sam uzgajao...
Znaš li nekoga tko prodaje mlade gekone, da se mogu ''pribilježiti''
Hvala :)

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #6 u: Veljača 15, 2011, 11:59:15 prijepodne »
mozda je neki morf ili je samo stariji, mladi su oko 250 kn ali obicni, grijac ti ne treba ako ti je temp u sobi 22-23 preko dana, ubacis spoticu za mjesto za suncanje i ona odmah digne i temp u ostatku terarija. Ako ti je niza temperatura od sobne, tj. ako ne grijes onda bi ti trebao grijac, ako zelis gekona napravi terarij za njega, istestiraj temperature s lampom, uzgoji hranu i mozes ga kupiti. Neznam sada jel netko ima, stavi u oglase ili pitaj iggyos

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 15, 2011, 12:19:33 poslijepodne »
mozda je neki morf ili je samo stariji, mladi su oko 250 kn ali obicni, grijac ti ne treba ako ti je temp u sobi 22-23 preko dana, ubacis spoticu za mjesto za suncanje i ona odmah digne i temp u ostatku terarija. Ako ti je niza temperatura od sobne, tj. ako ne grijes onda bi ti trebao grijac, ako zelis gekona napravi terarij za njega, istestiraj temperature s lampom, uzgoji hranu i mozes ga kupiti. Neznam sada jel netko ima, stavi u oglase ili pitaj iggyos
Budem stavio u oglasnik ;)

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2011, 18:14:50 poslijepodne »
Možda nekoga zanima ;)
Kineski vodenjak kojeg sam naveo u temi je u prodaji, 50kn u Pet Centru (Osijek, Rijeka)...
Ja nemogu biciklom do osijeka ili rijeke ću ipak morati čekati da stigne u Zg (nažalost ni sami neznaju kada). :)