Kolovoz 13, 2025, 22:02:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zašto se ikra uvijek upljesnivi  (Posjeta: 2934 vremena)

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline boris01

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Zašto se ikra uvijek upljesnivi
« u: Veljača 13, 2011, 13:05:38 poslijepodne »
Ovako..poz svima prvo :)
 Htio sam pitati zašto mi se ikra od koridorasa uvijek upljesnjivi. dali je to do loše kvalitete vode ili sta?
 Vidim da posvuda ima ikre...po panju i po podlozi (kamencicima) ali ej sva bijela i skužio sam koliko citam da popljesnjivi pa me zanima u cem je problem?

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: Zašto se ikra uvijek upljesnivi
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2011, 13:13:30 poslijepodne »
A treba stavit neko sredstvo protiv plijesni , mi smo doma sad za prvi mrijest stavljali Easylife Multicura i sve ok, nema plijesni.

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2011, 13:16:06 poslijepodne »
ma da citao sam to al je problem sto ih ja nisam vidio dok nisu pobjelila kužiš..nisu na staklu nego svuda okolo pa ne mogu nikak skinut i prebacit u drugu posudu a da sad stavim u cijeli akavrij to protiv pljesni nije baš pametnoo :/

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2011, 13:16:38 poslijepodne »
Probaj ju pokupiti u kotilicu, zamrači, dodaj sredstvo protiv plijesni. Tako je meni uspjelo:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=48164.15

Edit:

Ok, ne možeš pokupiti sve, ali se potrudi, pa pokupi što više možeš. Meni je kotilica bila u akvariju i dodao sam sredstvo protiv plijesni i bilo je ok. Doduše akvarij je bio mali, ali.... Mislim da je pomoglo što je kotilica bila presvučena najlonkom koja je dosta gusta, pa sredstvo nije tako lako izašlo van kotilice
« Zadnja izmjena: Veljača 13, 2011, 13:19:39 poslijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2011, 13:21:20 poslijepodne »
a morat cu al ce bit tesko uocit nova jajasca jer ima dosta starih..sa panja sam probao ocetkat da operem to i nisam uspio koliko se to zaljepilo...
vidjet cu sljedeci put kad se omrijesti...ma moj je veci i dosta dubok pa ne mogu baš s njim tak lako sve :(

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2011, 14:12:24 poslijepodne »
joj joj i sad primjetin da na jednom gupiju i na rajskoj ima po lijevom oku pljesni hebemuu grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2011, 15:43:16 poslijepodne »
Ovako..poz svima prvo :)
 Htio sam pitati zašto mi se ikra od koridorasa uvijek upljesnjivi. dali je to do loše kvalitete vode ili sta?
 Vidim da posvuda ima ikre...po panju i po podlozi (kamencicima) ali ej sva bijela i skužio sam koliko citam da popljesnjivi pa me zanima u cem je problem?
Procitao sam samo prvi post i evo ti odgovor : Trebas obavezno dodati neko sredstvo protiv pljesni i ikru prebaciti u drugi akvarij (Sredstva su ti Mycopur i Multicura) a ikru prebaci u akvarij od 10+L , zamrači ubaci malo mahovine ako imaš i čekaj. Btw koje corydorase imaš  :up:  ;)

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2011, 19:30:56 poslijepodne »
AHA HVALA...znam to sve sam me muci kak da ja ta jajasca-ikru pokupim posto nije na staklu kužiš..bude po podlozi ili panju a tam ne mogu baš lako jer je to sve nervna površina paa...ma obicne one smeđkaste..ne znam im ime

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2011, 19:52:21 poslijepodne »
Paleatusi?
Kažeš da uvijek popljesnive - to znači da se često mrijeste?. Koliko ih ima. Koliki akvarij? Koji su im sustanari?
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2011, 20:52:20 poslijepodne »
hmmm nisam siguran al mislim da jesu...pa imam njih 4 mislim da je 1 ženak a 3 muška al nisam sig, možda su 2 ženkice i 2 mužijaka...akvarij 160l a sustanari
svašt od gupija skalara tetri švert neonke rajske velifere udovice...

sad sam gledoa koje imam coridoras aenaus :)
« Zadnja izmjena: Veljača 13, 2011, 20:56:52 poslijepodne od boris01 »

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2011, 20:59:25 poslijepodne »
Savjetujem ti da dodas jos bar 4 da budu sretniji i pokazu svoju pravu šašavu narav jer ja ih u 54L imam 6  :up: Bit ce ti jos vise mrijestova i svega i sam ces sretniji biti kad ih vidis kako su ludi i vrckavi  :D  ;)  :up: A skupit ikru mozes probat lagano prstom da ih "pocupas" ili probaj ziletom al posto je neravno nez ak oje na sljunku onda podigni odnsono stavi ruku ispod sljunka i podigni malo sljunka s jajima nece bit neki veliki problem tutni ih u akvarij 15+L uli preporucenu dozu sredstva protiv pljesni zamraci,ubaci mahovine i cekaj i nakon nekih 2-3-4 dana  :D trebalo bi bit malaca.Prvih 1-max. 2 dana nemoj ih hraniti ako je u akvariju s njima mahovina jer ce oni jest infuzorij ii tako nest se zove  :D s mahovine  :up:  :pivkan: Cheers!

Offline boris01

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2011, 21:07:22 poslijepodne »
da da kužim..hvala na odgovoru...ma meni su oni zakon, bas tak ludasti i ljepi su mi jako...ma njih cu ja namrijestiti puno da da to jedva cekam...iskreno zaluđen sam mrijestom..htio bi i neonke i svašt još mrijestit samo sad sakupljam mrijesne akavrije :)