Srpanj 18, 2025, 10:25:20 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Prototip mjeraca protoka  (Posjeta: 2283 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Prototip mjeraca protoka
« u: Veljača 12, 2011, 18:21:09 poslijepodne »
Malo sam se danas nesto zafrkavao pa sam od kromove elektrode, ventilatora sa graficke, komada neodimijskog magneta iz hard diska, ciklokompa i malo teflona slozio nesto sto bi eventualno moglo mjeriti kolicinu protoka iz filtera.
Znaci, protok vode okrece ventilator u kojem se nalazi komad magneta a ciklokomp biljezi magnetske impulse i prikazuje nekakvu brzinu.
Recimo provjeri se protok kad se ocisti filter i onda kasnije se povremeno provjeri da se vidi razlika tj koliki je pad protoka. Moze posluziti i kod izvanrednih dogadjaja, recimo meni je ancistrusa usisao filter i zaglavio se na ulazu u filter te mi je protok poprilicno pao a to sam jedino skuzio po zvuku pumpe koja usisava zrak

« Zadnja izmjena: Veljača 12, 2011, 21:42:30 poslijepodne od majstor76 »

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
Odg: Prototip mjeraca protoka
« Odgovori #1 u: Veljača 12, 2011, 18:32:06 poslijepodne »
S obzirom na sve tvoje majstorije, tražim da promijeniš nick u Majstor76 s velikim M!

PS Ako ćeš nešto patentirati od ovoga, ja ću ti biti suinvestitor pa da malo zaradimo love od ovih zagriženih forumaša. Znam da nemaju za hruh i mlijeko djeci ali za hranu za ribice i akvarističku opremu se uvijek ima  ;) ;) ;) (hebi ga, i sam sam ponekad takav)
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Veljača 12, 2011, 19:11:42 poslijepodne »
 :up:

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2011, 19:44:16 poslijepodne »
ti si baš opičen ;) :D
svaka čast na trudu

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #4 u: Veljača 12, 2011, 19:50:00 poslijepodne »
Ma svaka čast   :klap:
- Daj to pošalji nekoj od večih firmi za filtere  :up: :up: :up:

:hat3:

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Veljača 12, 2011, 20:17:30 poslijepodne »
nije da sam negativan  al što kad recimo moj  xxx  eura  vrijedan   diskus   poljubi taj ventilator    :punch: :punch: 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 12, 2011, 20:26:04 poslijepodne »
nije da sam negativan  al što kad recimo moj  xxx  eura  vrijedan   diskus   poljubi taj ventilator    :punch: :punch: 

Vent je plasticni i ne vrti se bas jako brzo  tako da ako riba i protiv logike ide na to, nece joj nista biti. A ako imas diskuse od xxx eura onda si mozes priustiti neki normalni flow meter (ako smatras da ti je potreban)

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #7 u: Veljača 12, 2011, 21:33:58 poslijepodne »
 :klap: bravo!
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Veljača 12, 2011, 23:11:34 poslijepodne »

Vent je plasticni i ne vrti se bas jako brzo  tako da ako riba i protiv logike ide na to, nece joj nista biti. A ako imas diskuse od xxx eura onda si mozes priustiti neki normalni flow meter (ako smatras da ti je potreban)
logika u akvarijumu  heheh  pa di je logićno da ancitus udje u filter   ili da poljubi vrlo vruć  grijać   nemoj se odma naću uvrijđen  pa odgovarat tipa  imaš love kupi si normalno  ect ect  poenta  kritike je bila   stvar koju si napravio je opasna za ribe   stog   zahtjeva doradu ..ljudi uprincipu izbjegavaju  oštro kamenje  i ostalo jer kad se ribe uplaše   razlete se na sve strane  zabijajuse u staklo   kamneje  panjeve  e u tvom slućaju  po mom mišljnju bi bilo fatalno 

opet reko nisam negativan stvar  je odlićna al  zahtjeva malo dorade :up:
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #9 u: Veljača 12, 2011, 23:32:45 poslijepodne »
Majstore, ništ se ti ne sekiraj. Koliko ti treba love da taj ventilator obložiš mrežom za komarce da ribe slučajno se ne zalete u ventilator? Lovu šaljem odmah kad potpišeš ugovor o partnerstvu. Onda ćemo mi to njima prodavati za veliku lovu!

Stvarno, obloži ventilator mrežom za komarce i ostavi mao malo sa zadnje strane prorez da ne mogu ući ribe a da ne ometa protok.
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2011, 00:13:34 prijepodne »
Koliko vidim na ventilator nije spojen motor koji bi mu dao snagu da udari,pokrece ga strujanje vode,koje sigurno nije tako jako da moze nesto napraviti ribi
Ali u svakom slucaju sve se moze sloziti u cijev,di ribe nebi imale pristup,a mjerio bi tocnije jer nebi bilo rasprsivanja

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2011, 00:21:54 prijepodne »
inaće struka ti je?  ;)

ja mislim da bi ti trebao dobiti na forumu svoj podforum pod imenom "majstorova radionica"... nešto tipa ona jadranka u in magazinu i tu rokaš svoje izume....

svaka čast na ideji, prezentaciji i izvedbi svakog tvog DIY-a  :klap:

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2011, 02:40:49 prijepodne »
nema , sta je je al sljedece negine da majstor patentira Perpetuum Mobile bar neki akvaristicki djir :D svaka cast :up:

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2011, 08:29:31 prijepodne »

logika u akvarijumu  heheh  pa di je logićno da ancitus udje u filter

U biti ga je povuklo crijevo jer jos nisam bio dobro slozio spoj izmedju dvije cijevi usisa pa je usisna cijevi bila otvorena

ili da poljubi vrlo vruć  grijać   nemoj se odma naću uvrijđen  pa odgovarat tipa  imaš love kupi si normalno  ect ect

Nisam se naljutio, stvarno mislim da ako su vec skupe ribe u pitanju onda nema mjesta diy-u.

poenta  kritike je bila   stvar koju si napravio je opasna za ribe   stog   zahtjeva doradu ..ljudi uprincipu izbjegavaju  oštro kamenje  i ostalo jer kad se ribe uplaše   razlete se na sve strane  zabijajuse u staklo   kamneje  panjeve  e u tvom slućaju  po mom mišljnju bi bilo fatalno 

opet reko nisam negativan stvar  je odlićna al  zahtjeva malo dorade :up:

Pa zato je i naziv threada pocinje sa "prototip". I dalje mislim da nema opasnosti od sporo okrecuceg plasticnog ventilatora (one sipke sto vire su druga prica).
Razmisljao sam da napravim mjerac protoka inline ali to bi bila opasnost od curenja pa sam odustao od te verzije