Srpanj 23, 2025, 23:03:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kokos za ancistruse  (Posjeta: 1850 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Kokos za ancistruse
« u: Veljača 11, 2011, 15:47:09 poslijepodne »
Evo dvoumim se s kokosom. Ocistio sam ga i prokuhao par puta. Nesto je veci pa mi se cini da bi mogo biti super za moje ancistruse. Jedino ne znam kako da ga polegnem na dno. Mislio sam okomito, te da stavim ulaz kao sto sam napisoa na slici. Pod br.1 gore vise uz vrh ili dolje kao br.2 neka mala vrata. Citao sam da dosta ljudi pisu kako se vole zavlaciti, te vole uze rupe. Koliko da mi bude promjer rupe na kokosu? Sta je za njih najbolje? Zelio bi da napravim super dom. Jedino, ne znam tocno sta im najvise pase. Da cujem neke prijedloge ili savjete  :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Kokos za ancistruse
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2011, 15:55:16 poslijepodne »
Mislim da ce ti oni naci bilo gdje rupu,ne moraju odma uletiti u nju,tako da di god da je stavis oni ce ju naci i uvuci se u nju kad im bude vrijeme
A mozda nece ni poloziti jaja u kokos nego negdje drugdje
Uzmes vise kokosa,poredas ih sa razlicitm rupama,i gledas kojeg ce odabrati,tog onda ostavis,bar kokosi nisu skupi,iako potraje dok ih obradis,ali kad se uhodas onda nije problem

Offline Darfreek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2011, 07:18:49 prijepodne »
Pozdrav, ja sam svojima napravio kokos sa jednom rupom od cca. 4-5 cm.Dok ga stavim u vodu ljepo se napuni i ostane na dnu , rupu sam okrenuo prema prvoj strani akvarija tako da ih vidim dok su unutra. :up:

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2011, 12:52:58 poslijepodne »
A ja danas nabavio gotovi kokos sa rupom  :D

Offline hrx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Veljača 15, 2011, 20:12:52 poslijepodne »
po mojim iskustvima, napravi rupu po sredini... nemoj preveliku (!) ne triba ti bit veca od kovanice 2kn... kod mene je bila cak mozda malcice manja, tako da se brko jedva uvlacio... i kad san rupu prosirio da mu olaksam, vise ga nije kokos zanimao  :(
-i ako vec nisi, nemoj kokos "ispolirat" do kraja, ostavi malo onih dlacica da imaju sta zuljat... ribe ce ga ispolirat, a kad ga ispoliraju do kraja, vise im nece bit zanimljiv... ;)
semper fi