Lipanj 28, 2025, 20:48:33 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kad žohari zbrišu...!!!  (Posjeta: 6623 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Natalie

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 29
Kad žohari zbrišu...!!!
« u: Veljača 11, 2011, 15:38:44 poslijepodne »
Ljudi pomagajte!

Pala mi je posuda sa lateralisima na pod sobe i kojih 10-ak komada mi je zbrisalo! Sad me je frka da se gamad ne zavuče negdje i ne nakoti, samo bi mi još to trebalo u životu. Idem odmah kupiti nekakve pesticide, jeli ima smisla postaviti zamke za žohare? Kakve su šanse da se razmnože u stanu? (Toplo i suho)

Kako vi inače riješavate problem kada/ako vam u kući zbrišu kukci za hranu? Svaki savjet je dobrodošao...

Fuj, do daljnjeg ne spavam u sobi...  :o

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Kad žohari zbrišu...!!!
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2011, 16:01:02 poslijepodne »
 :D  :D  :D

meni je baš neki dan zbriso kukac od phobasa...
valjda će isploviti u jednom trenutku negdje  :roll:

meni je mačka znala ubijat kukce koji su ušli kroz balkon,
na svu sreću bilo ih je samo par komada među kojima i jedan kapitalni žorah...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2011, 16:04:05 poslijepodne »
meni se desila ista stvar i tu i tam mi pobegne koji žohar iz kutije i niakd nisam imo probleme....odnosno odapnu nakon nekog vremena
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2011, 16:08:06 poslijepodne »
Ako su ti pobjegle zenke, a u sobi je toplo, kupi nekakve ljepljive trake (kao one za muhe) pa rasiri po najmracnijim mjestima. I stavi nesto ispod vrata da ne mogu izaci iz sobe.Meni je pobjeglo svega par komada, ali me jako strah da se ne dogodi nesto slicno tome sto se tebi dogodilo, jer moji su u akvariju i ne smeta im svjetlo.

Offline N@meless

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2011, 16:14:32 poslijepodne »
Ma ne brini, nebudu se razmnožili...

Kak ivborosa kaže, odapnu nakon nekog vremena  :)

Pozdrav

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2011, 16:45:42 poslijepodne »
brinu ti se teraristi o tome...zato imamo doma turske/dubie...da nas nije briga onda bi uzgajali domace hrvatske žohare koji žive i razmnožavaju se na 0 stupnjeva a između ostale hrane jedu žbuku, parkete, laminate....ak me kužiš kaj ti ocu rec...

Postoje i neke puno invazivnije vrste žohara od naših domacih, i njih su imali za hranjenje jer se razmnožavaju i rasteju ekstremno brzo. ali najveci problem je kaj im odgovaraju kućnć uvjeti a jedu cak i silikon na akvarijima...Ja osobno znam samo jednog čovjeka koji ih je imo jedno krace vrijeme i držo u metalnoj kanti, a osobno nikad nebi imo nekaj takvo doma jer možda bi pazio godinu - dvije, ali kad tad ti se opreznost smanji a u takvim slucajevima ti je dosta jedan pogrešan korak ....

Uostalom ne kužim zakaj se brineš, ak se nasele kod tebe imal bus punu kucu hrane a cijena jednog ti je u vrijeme krize po 50lipa. Bil buš izvoznik  :D

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2011, 17:18:54 poslijepodne »
Isto mislim da ne trebaš brinuti. Blatta lateralis (poznat i pod imenom Shelfordella tartara) je suptropski žoharčić koji se neće razmnožavati na temperaturama nižim od 27-28C.  Ove odbjegle jedinke će kroz kraće vrijeme uginuti (uglavnom zbog dehidracije ili nedostatka hrane), a čak ako i koja potencijalno trudna ženka izbaci oothecu (paketić s jajima) mladunci nemaju puno šanse da se razviju - bebe su osobito sklone dehidraciji.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 11, 2011, 17:28:58 poslijepodne »
tako i ja mislim,nemaju uvijete za razmnožavanje ali će poživheti ako negdje nađu hrane i vode....al često se znaju pojaviti...obično kad mi onak zgodne tete dođu u razgledavanje pitona  :D :D :D

Offline Natalie

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Veljača 11, 2011, 18:05:39 poslijepodne »
Puno hvala na odgovorima, odmah mi je jakše (iako neću dobro spavat  naredno vrijeme...)
Postavila sam par mamaca za žohare, možda i to ubrza njihov odlazak u vječna lovišta.
Bojala sam se da se ne krenu razmnožavati jer je kod mene dosta toplo u stanu, sigurno 25°C.

Ivborora, imaš dobar smisao za biznis, ali ja bi se ipak držala svoje buduće profesije, a razmnožavanje žohara prepustila nekom drugom...  :D

Još jednom, thanks svima!
« Zadnja izmjena: Veljača 19, 2011, 15:05:10 poslijepodne od Natalie »

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 17, 2011, 08:24:37 prijepodne »
Isto mislim da ne trebaš brinuti. Blatta lateralis (poznat i pod imenom Shelfordella tartara) je suptropski žoharčić koji se neće razmnožavati na temperaturama nižim od 27-28C.  Ove odbjegle jedinke će kroz kraće vrijeme uginuti (uglavnom zbog dehidracije ili nedostatka hrane), a čak ako i koja potencijalno trudna ženka izbaci oothecu (paketić s jajima) mladunci nemaju puno šanse da se razviju - bebe su osobito sklone dehidraciji.

uf.. mislim da se moja gospođa nebi složila s tobom  :D :D

svako malo negdje nađe kojeg koji se je odvažio u pustolovinu van terarija..  :D

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #10 u: Veljača 17, 2011, 13:42:06 poslijepodne »
Meni su isto tako bezali lateralisi, posebno kad cistim kutiju, ali nikad nisam ni jednog video, niti neko u kuci kod mene, e sad komsije ne znam, svi nekako cute hahaha..... salim se naravno i ja mislim da nemaju uslove da se nakote, vec ono sto pobegne kroz odredjeno vreme ugine! I mislim da ne postoji ni jedan clan ovde da mu nije pobegao po neki lateralis i zamislite da mogu da se razmnozavaju, pa Zagreb bi se ugusio od lateralisa :) !

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 19, 2011, 14:50:39 poslijepodne »
Jutors sam isla nahraniti macke i nasla latera kako jede ostatke macje hrane! :o 

Pobjeglo mi je par komada (1 ili 2 muzjaka i 2-3 nimfe) negdje u 10.-11.mj., ali drzim ih gore u potkrovlju tako da nisam ocekivala da cu ga naci dolje u dnevnoj sobi i to nekoliko mjeseci kasnije  :nerv: Sto reci nego, drago mi je da sam ga nasla ja, a ne starci  :D

Offline Natalie

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Veljača 19, 2011, 17:30:29 poslijepodne »
Jao kud si to išla pisati!!! :D Mama mi često čita na ovom forumu pa kad ovo vidi, poludit će! Ajde nekako je bilo ok kad je pročitala da se valjda neće razmnožavati, čak smo ih nekoliko ulovili, ali sad kad vidi ovo, uh...  :roll:  
« Zadnja izmjena: Veljača 19, 2011, 18:08:55 poslijepodne od Natalie »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 19, 2011, 20:31:02 poslijepodne »
Panika čini život zanimljivijim....

Da sam se ja zamaro s takvim stvarima vec bi odavno umro od čira na želucu...po meni teško da je prezivio od 10 mjeseca do sad...vjerojatno ti je pobjego novi....ali nemaš panike ukoliko ti se i nasele postoje razno razni pripravci koji vrlo uspješno istrebljuju takvu gamad...iako ja da sma na tvom mjestu otvorio bi prodavaonicu žive hrane...žohiji su cool  :up:

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #14 u: Veljača 19, 2011, 21:33:24 poslijepodne »
Sunce ti tvoje, budemo li morali zvati deratizaciju, ti je plaćaš!!!  >:(
Hvala bogu dosta smo ih skupili, ostala su možda 3 ili 4, pa pretpostavljam da se ne budu množili, pogotovo što je zrak jako suh zbog centralnog.
Nino. Igore  i ostali, nadam se da ste u pravu...  :D

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 19, 2011, 22:29:29 poslijepodne »
po meni teško da je prezivio od 10 mjeseca do sad...vjerojatno ti je pobjego novi....ali nemaš panike ukoliko ti se i nasele postoje razno razni pripravci koji vrlo uspješno istrebljuju takvu gamad...iako ja da sma na tvom mjestu otvorio bi prodavaonicu žive hrane...žohiji su cool  :up:

Koliko znam, niti jedan mi nije pobjegao otada, a nadam se da ne bjeze iza mojih ledja  :-X

Nego, divim mu se sto je uspio pronaci gdje je hrana  :D I sumnjam da ce se namnoziti posto su mi zgiftali muzjaci i malci od cca 1cm.

Offline kija88

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 21, 2011, 00:14:14 prijepodne »
ja baš jučer uzeo 40-ak dubia. malo mi su mi se rasipali po torbi dok sam došo doma, sve sam ih fino pokupio natrag (bar sam mislio)
i danas fino odem ja u teretanu i nakon nekih pol sata, fraer prolazi i govori vidi žohar, a ono jedna dubia valjda ostala u torbi  pa je ispala kod presvlačenja  :D

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Ožujak 02, 2011, 16:52:16 poslijepodne »
ja baš jučer uzeo 40-ak dubia. malo mi su mi se rasipali po torbi dok sam došo doma, sve sam ih fino pokupio natrag (bar sam mislio)
i danas fino odem ja u teretanu i nakon nekih pol sata, fraer prolazi i govori vidi žohar, a ono jedna dubia valjda ostala u torbi  pa je ispala kod presvlačenja  :D

Meni je fascinantno kako je frajer prepoznao da se radi o zoharu, posto dubiji vise izgledaju kao obicne 'bube'.

Nego, da se 'pohvalim' narode: u subotu kasno navecer cujem vrisak 'Zohar!!!!' iz kupaonice. I za minutu mi mama ufura u sobu sa, ni vise ni manje nego, zenkom latera u ruci (a inace nema sanse da bi ih dirala)  :o Mozete zamisliti sto mi je sve rekla, ali sada se vec smije na racun toga  :D

Jedino sto ne znam kada i kako mi je zbrisala  -?

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Ožujak 02, 2011, 17:26:00 poslijepodne »
i ja imam iste probleme sa lateralisima.. oni kao ne hodaju po glatkim površinama... a svako malo nađem kojeg... i ne razumijem od kud izlaze... još nisam primjetio mališane...ali ne vidim razloga zašto se nebi počeli kotit u stanu...  u svakom slučaju... moglo bi postat problem... do te mjere da ih neću koristiti uopće...   -?

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Ožujak 02, 2011, 17:38:16 poslijepodne »
i ja imam iste probleme sa lateralisima.. oni kao ne hodaju po glatkim površinama... a svako malo nađem kojeg... i ne razumijem od kud izlaze... još nisam primjetio mališane...ali ne vidim razloga zašto se nebi počeli kotit u stanu...  u svakom slučaju... moglo bi postat problem... do te mjere da ih neću koristiti uopće...   -?

Moji su u bivsem akvariju i ponekad se penju po silikonu na rubovima tako da samo morala staviti traku sirokog selojtepa uz sam vrh akvarija kako ne bi mogli izaci (iz nekog razloga ne podnose selotejp). Ali ocito su nekako ipak izasli. Pretpostavljam da mi se pokoji popeo na ruku kada sam ih hranila, a da ga nisam skuzila. Ne vidim drugi nacin    -?

Upravo zbog toga bih presla samo na dubije, ali ukoliko zelim ikada vise imati male tarantule, trebat ce mi i lateri....

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #20 u: Ožujak 02, 2011, 19:27:05 poslijepodne »
Super, jako utješno...  -?
Od 10-ak zbrisalih smo ih uspjeli naći kojih 7-8, zadnjeg prije tri dana i to uglavnom nasred sobe kad naglo upalimo svjetlo. A ovih par preostalih... a valjda će riknuti.

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 02, 2011, 19:40:59 poslijepodne »
Super, jako utješno...  -?
Od 10-ak zbrisalih smo ih uspjeli naći kojih 7-8, zadnjeg prije tri dana i to uglavnom nasred sobe kad naglo upalimo svjetlo. A ovih par preostalih... a valjda će riknuti.

Vjerujem da hoce. Ako ih prije toga  ne nadjete  ;)