Svibanj 13, 2025, 23:08:23 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Briga za puževe jabučare...  (Posjeta: 2522 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Briga za puževe jabučare...
« u: Srpanj 24, 2005, 11:08:00 prijepodne »
Bokic, jucer sam dobila od Kornija 5 jabucara... Znam da im treba davati jedan dan prokuhani ili opareni spinat ili blitvu, drugi dan kuhanu mrkvu, zatim nekakvo meso...pa post... E sada! Kakvo meso? Kaj s njim treba napraviti? ITD...
Hvala
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ribetna

• Novi član
  • *
« Odgovori #1 u: Srpanj 24, 2005, 11:42:00 prijepodne »
Moji jabučari ne dobivaju ništa od toga....oni su samostalni....od mesa dobiju ribe koju uginu i hranidbeni lanac je zatvoren!

Botie pojedu utrobu od ribe a puževi ostatak.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
« Odgovori #2 u: Srpanj 24, 2005, 14:08:00 poslijepodne »
Ribe koje uginu ostaviš u akvariju da je jedu puževi i botije? Zanimljivo! ja ipak nebi ostavljao uginule ribe u akvariju jer zagađuju vodu a mogu i bolesti prenjeti na zdrave.
Inače mojim jabučarima ne dajem ništa nego samo tablete za ribe dna a vole i lemnu papati kad je se dočepaju.
Za ostalu hranu ne znam jer im nisam probao davati.
Dubrovnik

Offline okram00

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 24, 2005, 20:29:00 poslijepodne »
Citat: ribetna
Moji jabuèari ne dobivaju ništa od toga....oni su
samostalni....od mesa dobiju ribe koju uginu i hranidbeni lanac je
zatvoren!

Botie pojedu utrobu od ribe a puževi ostatak.

jel ti mažnjavaju biljčice??

Rijeka/Hrvatska

http://okram00.my-album.us/ -pogledaj i uživaj

Offline ribetna

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Srpanj 24, 2005, 22:21:00 poslijepodne »
Ne zagađuju vodu jer ne stignu....bolesti nemaju pa ništa ne prenose !

Ako umru , umrle su zbog nečije agresivnosti, naprimjer skalara a ne od bolesti!

Biljke mi ne diraju, po njima plaze i grickaju trule rubove i na tome sve ostane .

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Srpanj 24, 2005, 22:53:00 poslijepodne »
Ne maznjavaju mi biljke, jucer i danas sam im dala list kuhane blitve i pojeli su ga za pola sata uz pomoc ostalih riba-molly i guppy su navalili ko ludi na blitvu-i svida im se...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline korni

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 25, 2005, 00:12:00 prijepodne »

moly suomnivori s naglaskom na biljnoj hrani, dakle bilo bi dobro da imse spinat daje redovitije, barem dva puta tjedno. vjeruj mi biti ce ti zahvalne i zdrave. a povrh svega tu su i gupiji koji ce im se pridruziti, a puzevi su trajni konzumenti biljne hrane, tako da samo naprijed sa spinatom.

meso ne moras davati puzevima ako nisu oplodjeni, jos su maleni, pricekaj koji mjesec. moje matice su obicno zalijegale jaja dan nakon sto bi se posteno najele mesne hrane.

junece ili purece srce dobro skuhaj u obicnoj nesoljenoj vodi (meso stavi u vrucu vodu da proteini ostanu u mesu), isfashiraj, tj samelji meso pa ga duboko zamrzni. kad slijedeci puta budes hranila ribse s time samo otkini komadic dva i ubaci u akvarij. par sekundi ce plutati dok se ne odmrzne a onda potonuti na dno i posluziti kao odlicna hrana za somove, puzeve i ostale kojima se svidi.

kod mene sve ribe to grickaju uz listice hrane, tubifekse, racice i zato su lijepe , debele, aktivne, plodne...Edited by: korni
Zagreb