Koju imas podlogu, ph, gh, kh, dali dodajes co2, kolko riba, kolko biljajesi ubacila one bakterije u filter ? Probaj to malo uslikat
Recimo moje misljenje je da se u akvarijuod pocetka nije uspostavila ravnoteza. Moguci uzrok neadekvatna podloga za biljke, nedostatak co2.
Kazes da imas jos dva akvarija, preseli sve ribe u ostale akvarije, promjeni 50% vode, mjenjaj svaka 2 dana 10-20% vode, obavezno zasadi dosta-egeria densa-ili ti ga vodena kuga (brzo raste i ispusta u vodu tvari koje koce razvoj algi)kad se stvari malo oporave pocni dodavat ribe u malim grupicama svakih par dana, eventualno dodaj tabletice za rast ispod bilja
Recimo ja imam takodjer cayman 110 pro. Podloga mi je 4 cm florabele, 5kg serinog substrata, 2 vrecice akvalita, sitni 25kg pa krupni sljunak 10kg. Ubacujem 30 mjehurica co2 u minuti i zasadio sam 12 buntova bilja. Ribe sam poceo dodavat 5. dan nakon punjenja kada se voda izbistrila, trenutno je 18 dan nakon punjenja. Bilja recimo ima 3 puta vise nego ga je bilo u startu.
Vodu mjenjam svaka 2 do 3 dana 20 litara, do trenutka kad cu ocjenit da je vrijeme za mjenjanje jednom tjedno
parametri vode no3 40, no2 1, gh 12, kh 4.5, ph 7,5, temperatura 25, osvjetljenje 11 sati
Alge rjesavaju 2 sijamska algojeda
Edited by: riza