Kolovoz 14, 2025, 11:56:08 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mladi betta....  (Posjeta: 1004 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MarioSK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
mladi betta....
« u: Veljača 10, 2011, 09:29:48 prijepodne »
Dobio sam bettu prije 2 dana i jutros skužim mladog u akvariju. Morao sam otići na posao pa nisam stigao nikoga ništa pitati. Zanima me da li sam ga možda trebao odvojiti od majke? Da li bette kao i gupiji jedu svoje mlade? Unaprijed hvala na pomoći

Offline MarioSK

• Novi član
  • *
Odg: mladi betta....
« Odgovori #1 u: Veljača 10, 2011, 10:00:04 prijepodne »
I sad malo čitam o razmnožavanju betta i nije mi jasno baš otkud samo taj 1 mladi, a nemam ni mužjaka ???? Ali sigurno je njen jer je akvarij nov i nije baš ništa drugo bilo u njemu prije nego sam ubacio bettu....

Offline skalar-pet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Veljača 10, 2011, 11:08:02 prijepodne »
 :) Zanimljivo.
Ajmo probat nac logicno objasnjenje.
1 Nije se sigurno izlego kod tebe jer za to je potrebno naravno par. koji napravi gnjezdo malci se poslje mrijesta legu nakon dva dan.
Otac brine o njima.
2 Imas zenku bettu al kako mozes bit siguran da je ta minijaturna mala ribica betta?Ja uzgajam bette i mogu ti rec da su toliko sitne da su neprepoznatljive kojoj vrsti pripadaju.

Moje misljenje je da si uz odraslu betta zenku u najlonu ili uz biljku dobio neku drugu malu ribicu (ili oplodjeno jaje )koju zbog jako sitne gradje dosad nisi primjetio. Vjeruj mi ja kad mislim da vidim 20 malih beta starih 2 dana ima ih barem 3 puta toliko.
Pitaj malo osobu od koje si dobio zenku koje su sve ribice bile unutra ,i jesi li mozda nedavno dobio i kakvu biljku.
Ako je imao bettu M+Z dali je blo vidljivo gnjezdo?
Puno vjerovatnije je da je uz bette drzao recimo zebrice koje se jako cesto mrijeste pa je neko oplodjeno jaje ili vec izlegli sitni malac skupa sa vodom i tom velikom bettom dospio do tebe.
I da ako ih ne razdvojis najvjerovatnije ce ga pojest.
Sretno :klap:

Offline MarioSK

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 10, 2011, 12:31:02 poslijepodne »
Ma i meni se to sve čini nelogično kad sam pročitao kak se bette razmnožavaju. Jedino što sam prebacio iz velikog akvarija (u kojem su mi skalari i par crvenih molija) je filter. Znači postoji mogućnost jedino onda da sam tu malu ribicu prebacio sa filterom u novi akvarij. To mi se sad već čini logičnijim.
Jutros se probudim i pogledam u akvarij i vidim bettu (crvena) i kraj nje pliva mala crvena ribica. Prvo mi je na pamet palo da je to njeno mlado jer ga nije pojela. A budući da bettu imam tek dva dana nisam uopće ni proučavao kako se one razmnožavaju.
A taman sam se poveselio da već ima mlade :)

Offline skalar-pet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Veljača 10, 2011, 14:40:34 poslijepodne »
 :) eto misterij rijesen. Docim je crvena a ti imas crvene moli to je to. Mala beta od 2 dana ti je jos jedno 10 puta manja od male moli. i bezbojna je .

Offline robianita

• Punopravni član
  • **
  • ..............evo i moga jata..........
« Odgovori #5 u: Svibanj 10, 2011, 22:30:48 poslijepodne »
mislim da bi trebao ali nisam siguran

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Svibanj 11, 2011, 01:25:48 prijepodne »