neki proizvođači (npr juwel) striktno zabranjuju stavljanje bilo čega ispod original plastičnog okvira dolje... možda je i ovdje u tome kvaka 
Da, jer akvariji sa okvirom iliti rim, su slabije gradjeni od onih bez okvira. Taj okvir omogucuje da se akvarij napravi od tanjeg stakla i time ce biti jeftiniji
Moj nanač od 40 L ima tu plastiku gore i dolje, al' se da vaditi iz tih okvira je staklo nije originalno.
To staklo mi je jako sumnjivo jer je dno 3-4 mm dignuto umjesto da je skroz u mm po svim rubovima lijepljeno- nije preuredno, no nema puno mjerurića. Bio je pun nekoliko mjeseci prije no što sam ga tu na forumu kupila. Debljina je 5 mm, srećom.
Nisam ništa stavljala ispod plastičnog okvira ( na njemu sjedi to staklo s uzdignutim dnom) jer mi je rečeno da nije potrebno (jer bi se s takvim lijepljenjem dno trebalo ponašati kao da je pojačano). Nije mi problem isprazniti akvarij i nešto staviti ispod- samo što ne znam odakle da izmislim tu debljinu da bude točno
po špagi; ako je naravno potrebno što umetati). Ima li tko iskustva s tako lijepljenim staklom? Prvi put sam to vidjela na ovom svom akvariju..