Kolovoz 14, 2025, 19:57:15 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zebrice-vrste  (Posjeta: 1353 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline P*R*

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Zebrice-vrste
« u: Srpanj 16, 2005, 02:17:00 prijepodne »

evo nasa san nesto na netu..buduci da nema bas puno slika o razlicitim vrstama...

[url]http://www.aquabase.org/picture.php3?action=album&type=P oisson&id=28[/url]
P*R*

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Zebrice-vrste
« Odgovori #1 u: Srpanj 16, 2005, 11:48:00 prijepodne »
I ja isto jučer kupila par istih stvarno su zanimljive sve mi se zavrti u glavi dok ih gledam kako piče po aq. a skalara su izludile ovaj ih hoče malo proganjat ali ga tako zavrte da više ne zna gdje je. Moram si kupiti još da bude jato.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Zebrice-vrste
« Odgovori #2 u: Srpanj 16, 2005, 12:42:00 poslijepodne »
Da... Tisuće zebrica,kao što su žutorepa-pseća zebrica,honkoška,indijska  staklena,Schillerova(smuđasta),točkasta,malabar,Devario-plav a,kraljevska ,sijamska surlata,garava<... Po opisu predpostavljam da imaš Brachydanio rerio. To je jatašica koja naraste do 6 cm.  Miroljubljiva je i živahna. Njezina obilježja su dva para brkova,Ženke su deblje i veće(naravno ),uzgoj lagan.Dovoljan im je normalno zasađen akvarij sa slobodnim prostorom za plivanje u gornjim dijelovima. Skakačice! Dobro pokriti akvarij. Tek na sunčevoj svjetlosti ove ribe rasipaju svoju živahnost i raskoš boja. Mogu biti u zajedničkom akvariju temperature 18-25*. Njezino je prebivalište istočna obala srednje Indije. I ja ih imam,i stvarno su atraktivne! Ja ih još nisam vidio da miruju! En joy!Edited by: MAXIMUS
M

Offline korni

• Punopravni član
Zebrice-vrste
« Odgovori #3 u: Srpanj 16, 2005, 19:01:00 poslijepodne »

Ja ih imam tri vrste: prugaste (tamnoplavo bijele), biserne (roza sa prugom posred tijela), pjegave (zbilja izgleda kao prava mini-pastrva!)

Brze jesu, skakacice,dinamicne i zanimljive,ali nisu bas bezopasne. Najveca u jatu je dominantna i grize peraje sporim zivorotkama u istom aq.

Ne znam kako se mrijeste ali zasad me to ni ne brine, imam ih dovoljno. Mozda jednog dana...
Zagreb