Evo kako naslov veli,nešta ne štima,pa da krenemo.
Akvarij 13L startan prije dva mjeseca,naseljene koze i pužovi prije nekih mjesec dana,ribe naseljene prije tri tjedna ako se nevaram,a radi se o microrasborama galaxy 11 ili 12 komada,neuspijem pobrojati,još su malecke,kad odrastu idu u veći akvarij,to pišem da me ne linčujete

. Filter hang on,rasvijeta diy 9W 4200K,sad od plaće uzimam žarulju od 6700K.
Podloga vulkanit i šljunak granulacije oko 1.5mm,temperatura vode 26 celzija,od bilja su tu božićna mahovina,anubiasi,marsilea,glossa,sagitaria,tenelus,dvije vrste microsoruma,Hm,hairgrass,malo rogolista,e da ima i dva frčka staurogyna.Od kemije svakodnevno Ec i tjednno profito.Ono što mene muči je slijedeće:
-bilje propada
-točkasta zelena
Dakle bilje je počelo žutjeti,pogotovo su počeli futljaviti anubiasi,a potom je počeo i Hm i imaju blijedo žuto-zelenu boju,vidim da je bilje živo i da tjera novo lišće,ali to je nešto slabo i jadno,jedino mahovina i microsorumi izgledaju zdravo.U pčetku sam mislio da je zbog prilagodbe u novom akvariju,ali sad vidim da je neki problem u pitanju,pa molim svekoliku javnost za savjete.Prilažem i dvije sličice,ali nisu najbolje,u svemu tome najgore prolazi marsilea,koja bukvalno trune,prvo se pojavi na rubu lista kao da je ofurena i onda počne cijela.Glossu sam nedavno posadio i čini mi se za sad ok,kao i tenelus sa sagitariom.Ribe,koze i pužovi su zdravi i nema krepalina,čak što više puževi i koze rastu kao da su na kvascu

,jedna koza ima preko 3cm i zove se Branka.Vršim tjedne izmjene vode od oko 10%,znači negdje oko litre promijenim.Nemam aeraciju jer je dosta zabiljeno,ali sve više razmišljam o zraku,jer mi se stvara tanki film po površini vode,isto tako nisam zadovoljan hang onom,jer on baš i ne miješa vodu kao ostali filteri,a to mogu potvrditi jednostavnom skicom i primjerom ako nekog zanima.
Drugi problem je zelena točkasta po staklu,koju jabučari nevole kako mi se čini,pa razmišljam da nabavim skroz maleckog ancija da malo liže,većih imam,ali se bojim da bi oni pravili štetu po glossi i marsilei,a sa otićima nemam sreće,zapravo sve ribe koje platim uginu,samo one mukte prežive

.Eto se raspisah zbrda zdola,nadam se da kužate šta sam tija reći i šta me muči,pa zato kasni prestavljanje Church of Micra aka Koještara 3.