Evo da malo updateam..
Napokon sam upogonio akvarij, dugo mi je trebalo dok sam bilje nabavio za krenut.
Suhi start mi nije uspio, u stvari ja sam zajebo stvar jer sam startao sa mješavinom zemlja/šljunak/glina a bez čistog šljunka da to prekrije, želio sam da hc ima zemlju ''pri ruci'' -greška. Počela se pojavljivat cijano bez obzira koliko sam pokušavao osušit podlogu.
Malo mi je krivo, baš sam htio to isprobat.
Nakon toga sam potopio akvarij, ali sam pustio podlogu kakva je, mislio sam da će filter isprat gornji dio šljunka od zemlje i da će bit ok - greška. Smeće nije prestalo izlazit.
Onda sam usisao nekoliko cm šljunka sa površine, isprao ga i vratio nazad. Sad je stanje ok, bilje je posađeo , raste.
Odlučio sam se na jak protok , Fluval 405 na max i Atmanova pumpa 500lith koja razbija co2 kad izađe iz Rhinoxa. Sve skupa oko 20x ili nešto više protok.
CO2 držim na nekih 4mjeh/sek. Ph je ispod 6,4.
Zasad svaki dan promjenim oko 30% vode. GH je ispod 7 a KH 4-6. Doziram oko 30ppm NO3, 3ppmPO4, 30ppm K i oko 0,5ppm Fe.
Fotoperiod je 6 sati zasad, za tjedan-dva ću povećat na 7,8.
Ubacio sam u lijevu stranu jednu blyxiu (Thnx Gstaraz

) koju su mi skalari očerupali (da nije bilo supruge plivali bi u školjki

) pa ako se uspije oporavit možda ostane u akvariju. Isto tako u akvariju su trebale završit i staurogyne ali i njih su skalari sj..... pa ih imam u suhom uzgoju dok se ne oporave.