Srpanj 19, 2025, 22:12:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Alge !?!  (Posjeta: 803 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline selce

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
Alge !?!
« u: Veljača 02, 2011, 11:24:00 prijepodne »
Zadnjih dva tjedna po bilju su me napale končaste alge.smanjio sam mikroelemente u nadi da ih zeza željezo?ali ništa.zatim se pojavi malo crne čupave? čudno mi je da je čupava jer mi je zelena točkasta prisutna što bi značilo da fosfata "fali"?
gnojio sam po PPS-pro,cms+b ,svaki dan. Mikro bih dodavao 2-3 sata poslije.co2, 2-3 mjehurića  u sek.
stavio sam čak jednu protočnu pumpu od 500l/h jer sam imao u fazi cikliranja pronlem sa smeđom X-(
akvarij sad ima nekih 2 mj, podloga vulkanit,šljunak 1-3,kamenje prije 1mj zamijenjeno ( vapnenac sa nekim crnim,kao ono što ide na željezničke pruge?),
nešto bilja sam kupovao zadnje vrijeme i na jednom je bilo končaste ali sad je tamo nema nego je po drugom bilju.Da li nastaviti gnojiti,prestati ...rasvjeta gori 10 sati 2x45w t-5,akvarij rio 180.
« Zadnja izmjena: Veljača 02, 2011, 11:49:56 prijepodne od selce »

Offline Carreras

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Alge !?!
« Odgovori #1 u: Veljača 02, 2011, 20:19:38 poslijepodne »
Imamo iste probleme, i super pitanje jer me zanima jako odgovor, probao sam pojacati gnojenje i smanjiti, dodatne protocne pumpe, ciscenje filtera, jos samo nisam probao smanjiti svjetlo, znam da nisam pmogao ali borim se s njom!

Offline bettazg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 59
« Odgovori #2 u: Veljača 03, 2011, 10:51:38 prijepodne »
ja bi smanio svijetlo na 9 sati i ostao na isti režim gnojenje uz redovito mjenjanje 25% vode tj.  -?
Cayman 110 PRO, 230L

Offline selce

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 04, 2011, 11:02:08 prijepodne »
evo danas sam rekao sam sebi da idem smanjiti svjetlo.Teško mi je sa nano difuzorom pošteno zazelenit drop cheker,pa mislim da je CO2 u deficitu :up:

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Veljača 04, 2011, 12:16:46 poslijepodne »
pa pojačaj onda CO2. 2-3 mjehurića ne znači ništa, bitna je boja na dropcheckeru i ponašanje riba. diži postepeno pa kad vidiš da su se ribe "smirile" smanji dok se ne ponašaju normalno.

Offline selce

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 04, 2011, 19:48:19 poslijepodne »
sutra ujutro pičim co2 sa 10 sati rasvjete  :devil:više nisam pametan šta da radim ,danas sam promjenio 30% vode i neću stat gnojit al sadme najviše muči končasta a ne znam od kud puno željeza,znam da ga vulkanit sadrži e sad; da li prestat dodavat csm+b ? čak sam smanjio na 0.5 ppm zadnjih dana!