Srpanj 27, 2025, 14:15:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zlo i naopako  (Posjeta: 1229 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
zlo i naopako
« u: Srpanj 19, 2005, 22:07:00 poslijepodne »
problemi :(
100l akvarij, tona bilja, sve super.. temperatura stabilnaoko 28°C ili manje.
populacija: dvije botie kubotai, 3 ancistrusa, 4 neonke i jedna crna neonka, 2 hokejke, 3 tetrazone i 2 titteye, 2 aymonera, 1 bicolor labeo, dosta glupija,2 silver sharka, 2 kuhlija,
unutar mjesec i pol dana (cca od pocetka vbrucina) krepali i netragom nestali:
1 neonka i jedna crna neonka,2 sharka, 2 tetrazone, jedna titteya, i danas jedan kuhli. Ribe izgledale zdravo i odjednom nestale (male, velike su plutale). Voda je bistra i ne smrdi, nemaju nikakvih vidljivih rana, pjega, pahulja ili slicnog. danas sam jedino na kuhliju vidio nekakvu ranu oko da oprostite supka, kao da ga nest ugrizlo i da s eupalilo, imalo crveni rub.
Jednom sam vec imao tigraste barbe i svi pokrepali.. neam pojma sto se dogadja... fakat neam pojma...

ima ko ideje? filter lijepo radi (diy bioloski), imam mrvicu algi po cabombi zbog vrucine i imam tockaste alge po staklu, sto ce rec da je voda ok....
ima ko ideje koji kk?????
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
zlo i naopako
« Odgovori #1 u: Srpanj 19, 2005, 23:30:00 poslijepodne »

...mogao bi biti bicolor...hmmmm..ne znam.

meni su se takve stvari dešavale prije dok sam imao bicolora....bio je pravi ubojica. Dok nije uhvatio 8 cm ništa, k'o bubica. Kad su mu "narasla muda" -belaj..

Ako i nije to razlog, svejedno ga drži na oku.
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline korni

• Punopravni član
zlo i naopako
« Odgovori #2 u: Srpanj 19, 2005, 23:59:00 poslijepodne »

ne bi bio bikolor. moj reagira samo na vece ribe i one koje su mu fizicki slicne, misleci valjda da su mu nekakva konkurencija na teritoriju, ali male i sarene ribice ne tangira ni pol posto.

ali netragom hoce nestati ribe koje preko noci uginu ili stradaju a nestaju u raljama cistaca, somova, ali i karnivora barbusa i slicnih.

ja sam nemalo puta naisao ujutro samo na kostur glave neke ribe ili glavu s kraljeznicom i repom a izjedenim mesnatim dijelom. gupije i neonkepak bivaju progutane cijelepa to je valjda jasno. povremeno se nadje u filteru ostataka riba. ali to je bilo u davno doba vladavine manje grupe izjelica skalara u mom akvariju. odkad sam ih se rijesio nema vise zrtava.

Edited by: korni
Zagreb

Offline lupus

• Punopravni član
zlo i naopako
« Odgovori #3 u: Srpanj 20, 2005, 14:34:00 poslijepodne »

Nece to biti do riba.Prebrzo i previse ih je pokrepalo.Meni se cini da je nesto u vodi, ajde promijeni 30 % pa vidi.Mislim,ako i jest neki metal ili takvo sto,nece smetati algama ni biljkama,ali ribama koje su duze izlozene...

*lupus in fabula*

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
zlo i naopako
« Odgovori #4 u: Srpanj 20, 2005, 14:50:00 poslijepodne »
Ovo je stvarno cudno, alge nemaju nista sa tim.........dali si mjerio parametre vode?......ili da nije u pitanju neka bakterija......hm
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline moto

• Punopravni član
zlo i naopako
« Odgovori #5 u: Srpanj 20, 2005, 18:25:00 poslijepodne »

probaj sistemom eliminacije...

prvo izvadi bikolora pa ako je sve ok .... onda je on....

ako i dalje ribe budu krepavale onda je definitivno kemija....
Vraćam se odmah - Godot

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
zlo i naopako
« Odgovori #6 u: Srpanj 21, 2005, 21:18:00 poslijepodne »
neznam bash.. vec 2 godine imaqm istu vodu sa istog izvora bez ikakvih kemijskih diranja i sve je bilo super.. bar sto se bilja tice... od proslog naseljavanja tanka osli su svi barbuswi i white cloud mountain minnow... ostale su hokejke i somovi u glupiji naravno.. oni bi i na suhom zivjeli... sad opet ista stvar.. hokejke su ok.. barbus je jos samo jedan... somovi su super a i bottie mi izgledaju vesele... planirao sam promijenit vodu.. u subotu cu posto radim cijele dane vec 2 tjedna nemam vremene... nisam mjerio parametre.... sumnjam na temperaturu vode i opcenito moucu neprilagodjenost riba.. ono...iz gradskog zoo-a u moj tank.. nekima ocito pase nekima ne... skalari isto krepanu u roku hebemti....a stacu osudjen sam na somove i glupije sa hokejkama... stavit cu betu jednu.... i imat tonu bilja.. to mi ionako najljepse za vidit :)Edited by: maro
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
zlo i naopako
« Odgovori #7 u: Srpanj 23, 2005, 19:33:00 poslijepodne »
evo.. rijesio sam.,. zamijenio vodu i mislim da sam eliminirao krivca.. voda je bila blaaaaaaago smedja-. ko od komposta.. vjerojatno je novi panj ispustio jos tanina unatoc silnim pripremama.... nadam se da je to.. zasad su sve ribe ok.. ako nije to onda stvarno neke ribe voze kod mene neke ne....
(Koprivnica)

Offline lupus

• Punopravni član
zlo i naopako
« Odgovori #8 u: Srpanj 23, 2005, 20:22:00 poslijepodne »
Da,ispustio tanin i dodatno zakiselio vodu..vjerojatno je to
*lupus in fabula*