evo ga, konacno da i ja predstavim svoj malawi akvarij za koji je zasluzan ovaj forum ( sad vec mogu reci

) i NASI ciklidasi

prije dolaska na forum nisam imala blage da ovakve ribice uopce postoje, a kamoli da ih mogu imati doma

akvarij je prvo bio namjenjen discusima, ali kopajuci po forumu ostala sam ocarana ljepotom i osobnoscu, a ponajvise vasom ljubavlju prema ovim ribicama...pa su umjesto discusa, malawci pali u vodu

akvarij i poklopac su diy
dimenzije 90x45x50 cm
startan u 9.mj lani
rasvjeta je kupljena gotova, led lampice tvornicki smjestene u plasticne cetvrtaste cijevi od 50 cm, tako da vlaga ne moze do njih.. ispalo me na kraju malo skupo ali sam muku mucila sa strujom i ja to fakat nis ne kuzim,a strah me bilo shlusa zbog nedovoljne zastite od vlage

(i da, za sve ljubitelje sterilnih akvarija,ma da ja to bas i nisam i rado bi algica, s ovom rasvjetom vec 4.mjesec nema ih niti truncice

)
filter je fluval 305 + protocna pumpa od 730 l/h
podloga je akvarijski bijeli, najsitniji pijesak. citala sam da dosta ljudi nije zadovoljno s njim, nakon sto sam ga kupila, ali na svu srecu kod mene nema vecih problema uz redovito usisavanje jos uvijek lijepo izgleda.
kamen je u prvotnom postavu bio bijeli iz maminog cvjetnjaka/kamenjara

zamjenila sam ga crnim granitnim kockama koje su ostale radnicima nakon slaganja jednog puteljka. mozda igleda malo neprirodno ali meni se jako svidja

tako ga planiram ostaviti do ljeta a onda slijedi ponovno pretumbavanje jer imam jedan kamen u planu ali o tom potom

ribice su jos uvijek mlade od 3-6 cm
trenutacno ih je 16:
7 labidochromisa hongi red top kimpura
5 pseudotropheusa polit lion's cove
i 4 pseudotropheus saulosia
i jedan ancistrus