Lipanj 10, 2025, 00:14:55 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Riba klaun  (Posjeta: 10817 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline rebeka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
Riba klaun
« u: Siječanj 30, 2011, 14:38:21 poslijepodne »
Moj prijatelj je odlucio nabaviti ribu klaun i u pet shopu su mu rekli da joj je dosta 30l vode...zanima me koliko joj stvarno treba i koliko bi to sve kostalo?
:police: FBI :ninja: Riboobavještalac :ninja:

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
Odg: Riba klaun
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2011, 15:52:21 poslijepodne »
120 za par

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2011, 21:06:25 poslijepodne »
A za jednu je 100l jelda?

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2011, 21:49:27 poslijepodne »
nemo ili riba klaun je riba koja se drži u paru...

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #4 u: Siječanj 31, 2011, 10:44:21 prijepodne »
Moj prijatelj je odlucio nabaviti ribu klaun i u pet shopu su mu rekli da joj je dosta 30l vode...zanima me koliko joj stvarno treba i koliko bi to sve kostalo?

Ispravak morskim ribama treba more, a ne voda....

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Siječanj 31, 2011, 11:59:58 prijepodne »

Kao prvo bi trebalo ići napljuskati tog u pet shopu koji je to rekao tvom prijatelju!
Da se razumijemo, riba će živjeti i u teglici od krastavaca... samo pitanje je koliko dugo.

Što se tiče ribe klauna, da istina je da bi bilo lijepo da žive u paru... no ima dosta ljudi koji imaju samo jednog i ništa mu nije.

A za sve ostalo što treba akvariju sa MOREM koji će biti spreman za ribu klauna... ima ovdje dosta tema pa samo treba čitati.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 04, 2011, 15:34:56 poslijepodne »
E da sad vi kazete da treba 120l za par i gledam rentov akvarij ima dva nemica u 60l...pa sad meni nije jasno jel on nabavil veci ili mozda on ima neku posebnu vrstu kojoj netreba toliko mora

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #7 u: Veljača 04, 2011, 16:56:01 poslijepodne »
a gle....mozda i ne treba...zasto ne probati...vjerojatno bi se ih uguralo i u 20 litara...mislim da bi se uspjelo.....
Vjerojatno ces ih i kupiti pa probati...ali, ako si samo trunku truda daš...i, procitas nekoliko tema: https://www.akvarij.net/forum/index.php?board=60.0
ili clanaka sa foruma.     http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=626:nano-i-piko-reef-akvariji&catid=62:anci&Itemid=209  ..postalo bi jasnije što znači imati morski akvarij, ovo ponavljam, morski akvarij...jer, sloziti cemo se...naravno da se 20 litara mora moze napuniti i, unutra baciti 2 klauna(mozda cak ni more ne treba....mozda moze pipovaca...tko zna...da probamo?)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #8 u: Veljača 04, 2011, 22:43:27 poslijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=46023.60

Osmi post si pročitaj i bu ti malo jasnije a imaš i neke troškove cca.
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #9 u: Veljača 05, 2011, 01:14:15 prijepodne »
E da sad vi kazete da treba 120l za par i gledam rentov akvarij ima dva nemica u 60l...pa sad meni nije jasno jel on nabavil veci ili mozda on ima neku posebnu vrstu kojoj netreba toliko mora

Rebeka imaš lijepo ime. :)

Dva klauna idu u 60 litara ako su jako mala. Nakon nešto više od pola godine ja sam ih prebacio u 180 litara. Nakon dvije godine prebacio sam ih u 670 litara. Što misliš gdje najviše uživaju?  ;)

Dakle, kad si mali cipele mijenjaš kako ti noga raste jel tak. Tako i klaune prebacuješ u veće akvarije kako rastu. I to je to, nema filozofije.  :hat3:

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 05, 2011, 18:54:23 poslijepodne »
Hvala  :D

Mene je samo zaimalo jel nisam mogla naci temu s vecim akvarijem moja greska ispricavam se....Ja nemam neke zelje imati morski akvarij jer bi to bilo previse posla mozda jednog dana ali sad ne....Moj prijatelj je odustao cim sam mu ispricala kaj mu sve treba, pa se nadam da ju nece kupiti.  ;)

P.S. Renta jel mozes staviti link od svog morskog?

Offline rebeka

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 05, 2011, 19:02:38 poslijepodne »
a gle....mozda i ne treba...zasto ne probati...vjerojatno bi se ih uguralo i u 20 litara...mislim da bi se uspjelo.....
Vjerojatno ces ih i kupiti pa probati...ali, ako si samo trunku truda daš...i, procitas nekoliko tema: https://www.akvarij.net/forum/index.php?board=60.0
ili clanaka sa foruma.     http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=626:nano-i-piko-reef-akvariji&catid=62:anci&Itemid=209  ..postalo bi jasnije što znači imati morski akvarij, ovo ponavljam, morski akvarij...jer, sloziti cemo se...naravno da se 20 litara mora moze napuniti i, unutra baciti 2 klauna(mozda cak ni more ne treba....mozda moze pipovaca...tko zna...da probamo?)

Cuj pa nei ljudi ih tak i drze...a u takvim su uvjetima u pet shopu ( to je strasno)  Ja ih niti ne mislim kupiti niti imati..Kao sto sam rekla moj prijatelj je to htio meni je moja zlatica sasvim dovoljna nebi mi se dalo sad niti imati neki drugi akvarij...On je takav da prvo kupi pa onda trazi kako ih se drzi ali hvala bogu to nije bio slucaj ovdje...Ali ti klaunovi ce vjerojatno zavrstiti kod nekoga u 30l jel tam u knjizi pise da im je toliko dovoljno (u knjizi od tog pet shopa)  :punch:

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #12 u: Veljača 05, 2011, 21:34:51 poslijepodne »
Rebeka linkove na moje predzadnje morske imaš u mom potpisu...trenutni morski još nije za slikanje. 8)