Lipanj 28, 2025, 17:11:57 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pomoć u odabiru ????  (Posjeta: 1206 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vilib1

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomoć u odabiru ????
« u: Siječanj 29, 2011, 21:53:29 poslijepodne »
Bok..evo ja sam novi u teraristici..sad sam se odlučio na to,ali imam neka pitanja pa
1. zanima me što da uzmem ,tj što je preporučljivo za početnike,guštera,pauka ili nešto drugo??i koju vrstu, po mogučnosti da je lako nabavljiva(živim u Zagrebu)
2.koje su vrste relativno pitome,znači da ih mogu uzeti u ruku,a ne samo cijele dane gledati?? - Nije mi previše bitno,samo pitam :)
hvala  ;)

Offline schoko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
Odg: Pomoć u odabiru ????
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2011, 09:15:06 prijepodne »
po meni ti je bradata agama najbolja tako ces se nasmijat kakve ludorije radi :D :D :D
i bradonju ces vidjet po cijeli dani bas su aktivni kao malci nisu bas prestretni kad su na rukama al kako rastu to tako vise toleriraju a kad im ponudis hranu moj nema sanse da odbije :D :D

ja imam i leopard gekona i bradatu agamu al bradonju vise vidim pa ako trazis nekog gustera kojeg ces cijeli dan vidit :D al gekoni su isto super ljubimci samo kaj je leopard meni iscupao zivce  :cupakosu: kad ponekad nije jeo

al stvarno oba dvije su vrste super i jako su mirne

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2011, 09:53:49 prijepodne »
Tarantule su samo za gledanje, tako da, ako trazis ljubimca kojeg ces dirati, bolje uzmi gustera.

Offline vilib1

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2011, 10:11:51 prijepodne »
ok..da li možda znate gdje ih ima za kupiti?ili znate nekog uzgajivaca? i da li je bolje kupiti terarij ili napraviti?

Offline vzlosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Siječanj 30, 2011, 11:32:13 prijepodne »
ok..da li možda znate gdje ih ima za kupiti?ili znate nekog uzgajivaca? i da li je bolje kupiti terarij ili napraviti?
...obrati se Striceku matiji, a ostala pitanja u vezi terarija i opcenito o agamama potrazi na nekim vec postojecim temama ili na portalu...  :)

Offline Raw001

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2011, 13:14:02 poslijepodne »
i obavezno mu prvo sredi terarij i to, a ne ga dovest pa onda sređivat, jer za cijelo uređenje ako terarij radiš sam će te koštat min 1000 kn  :nuclear:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #6 u: Siječanj 30, 2011, 16:53:47 poslijepodne »
trunku...samo trunku truda da si das, pogledas oglase i vidis...gle cuda, prodaju se pogone:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=54995.0
i da, svakako pripremiti im prije terarij, uvijek mozes pogledati na www.teraristika.hr ...procitati pokuju korisnu informaciju:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=219:pogona-vitticeps-bradata-agama-ukratko-i-openito&catid=56:gmazovi&Itemid=176
No...vec mi u startu ne zvuci dobro...kako bi rekao, post koji pocinje sa..predlozite mi nesto sto bi imao doma....zvuci mi totalno neozbiljno...eto, ja bi ti preporucio da uzmes neku plisanu igracku. Naime, zivotinje nisu za igru, nisu za 10 dana...o njima treba brinuti, treba uzgajati hranu za iste, i...to nije nesto naivno. Smatram da netko tko se ozbiljno interesira...smatram da taj netko(kao sto je dosao do akvarij.net-a) isto je mogao procitati gomilu informacija internetom...o, svakoj pojedinoj zivotinji koja mu padne na pamet....

pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline vilib1

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 30, 2011, 20:36:07 poslijepodne »
evo!odluka je pala..uzimam tarantulu,sad me zanima koje su vrste preporucljive za pocetnike? hvala

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #8 u: Siječanj 30, 2011, 21:00:32 poslijepodne »
evo!odluka je pala..uzimam tarantulu,sad me zanima koje su vrste preporucljive za pocetnike? hvala

zasto si se sad odlucioza tarantulu ako si rekao da oces nesto sta mozes drzatiu rukama?' ako je zbog hrane koju moras uzgajat, to ti je opet isto jer i za pauke moras isto tako uzgajat hranu i tako tome slicno, a ne ti jucer nisi znao sta zelis, niti agamu niti pauka, pa si bio za gamu pa za pauka! Odluci se , procitaj po net ponesto pa onda nas pitaj konkretna pitanja, a ne ovako, za sve sta te zanima odma nas pitati...
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline franbull

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #9 u: Siječanj 31, 2011, 07:13:02 prijepodne »
Ovo je postalo smiješno u zadnje vrijeme svi pitaju i traže pomoč od ljudi na forumu i kad im daš odgovor koji je ispravan oni uzimaju sasvim nešto drugo ne slušaju iskusnije nego rade rade po svom!!!Strašno zar je tako teško pročitati teme i savjete ne vjerujem!!! >:( >:( >:(
Uzmi agamu i kontaktiraj St. Matiju bilo za gušter ili za opremu!!

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #10 u: Siječanj 31, 2011, 16:56:57 poslijepodne »
Bolje da uzme tarantulu jer je jednostavnija za održavat,
a i to je po meni najbolji izbor ako osoba nije sigurna da li bi se mogla brinuti o životinji!
I mislim da tu nije stvar u savjetima iskusnijih nego o samoj osobi i trudu koje je spreman uložit...

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #11 u: Siječanj 31, 2011, 23:36:38 poslijepodne »
jbg. svijet teraristike baš i nije mali :) nije se lako odlučiti ;)