Ajde probaj ljeti staviti na 25 stepeni pa da vidim kako će ti grijač/termostat regulirati temperaturu?!? Ode preko bez frke!
Grijač ili termostat se samo pali kada je temperatura niža od zadane, a kada je preko ne pali jer ne treba
Da, ali čovjek kaže da mu je grijač postavljen na 25 i da mu živin (alkoholni) termometar pokazuje 25, a ovaj 27,5, što bi po meni značilo da su grijač i živin (alkoholni) u redu, a ovaj laže.
s tim da i živin termostat pokazuje 25 stupnjeva.
Što znači da mu jedan od njih griješi.
Ja bi napravio sljedeće:
Nasuo vodu iz slavine u neku posudu, znači da je voda dosta hladnija od ove u akvariju i probao ih staviti oba u tu vodu. Ako ti je i u toj vodi razlika 2,5 stupnja, prihvatio bi da ovaj griješi za 2,5 i jednostavno znao da laže upravo za toliko. I to je to. Ako je ralika na nižoj temperaturi drugačija, onda ne znam.
Onda bi jedino što mi pada na pamet bilo izračunati ovisnost pogreške ditigalnog termometra o mjerenoj temperaturi, pa si iscrtati dijagram i svaki put kad podgledaš temperaturu na njemu, odeš na dijagram i očitaš koliko laže, pa izračunaš stvarnu temperaturu