Probaj kontaktirat Juruparija, on ima definitvno najvise iskustva u drzanju Juzno amerikanaca, a pogotovo Geophagusa, od ovih sta si naveo trenutno ima A. heckeliije, a ostale mislim da nema, ali ima drugih prekrasnih vrsta tipa G. megasema, G. winemileri... Vjerovatno ima nesto malaca ili mozda nesto odraslih koje bi prosljedio.
Sta se tice mrijesta i opcenito zdravlja dobro ih je drzati na meksoj vodi, kamenja im ne treba previse, bitno je pustiti im dosta slobodne povrsine za kopanje po pijesku i opcenito nesto deblji sloj istog nego inace. Dobra i kvalitetna hrana, redovite izmjene vode, jer su podlozni Rupama u glavi i to bi bile neke osnovne smjernice.

Uvijek mi je drago da se barem tu i tamo neko interesira za Amerikance opcenito, jer nas stvarno malo ima koji drzimo te vrste i nebi se slozio da im trebaju veliki akvariji (1.5m, 2m i vise), mislim da trebaju, ali ima i dosta zanimljivih manjih vrsta koji mogu u manje akvarije (1m, 1.2m) to su ipak duzine akvarija koje dosta njih ima doma.